Ce-ar fi să fie bine?

Una dintre vorbele pe care eu le apreciez enorm, sună cam așa: ”În fiecare dimineață ar trebui să mulțumești că te-ai trezit și ești sănătos.” Și asta fac. Văd mulți oameni care se plâng de tot felul de neajunsuri, de lipsa banilor pentru reamenajări în casă, de lipsa timpului pentru distracție, de lipsa unei genți noi sau a unui parfum bun, de multe lucruri frivole. Dar are cineva timp să se oprească o secundă din cerut și să mulțumească pentru ce au deja? Să mulțumească pentru că e sănătos și poate construi în timp tot ceea ce își dorește.

Dar dacă nu e așa? Dacă într-o dimineață te trezești și nu mai ești cel care erai când ai mers la culcare? Dacă te îmbolnăvești și nu știi ce ai de făcut pentru a te trata cât mai repede și mai ușor?

În acest caz, e logic să vrei să mergi la medic. Dar, ca să mergi la medic ai nevoie de… ai ghicit: bani!

Acum câțiva ani m-am îmbolnăvit. Nici nu știu care a fost cauza. Să fi fost o dietă pe care o ținusem vreun an înainte, să fi fost alte motive… nu știu. Dar am făcut ulcer. Sufeream groaznic, în fiecare zi eram bine până mâncam ceva. Apoi, dureri abdominale ore întregi. Am vrut să merg la medic, dar pentru că nu lucram și nici nu aveam o asigurare de sănătate, costurile au fost mai mari.

Anul acesta, mama a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru dureri la un umăr. Fizioterapie, geluri, medicamente, toate au costat-o mult mai mult pentru că da, nici era nu era asigurată. În plus, au chinuit-o cu drumuri peste drumuri de la un ghișeu la altul, de la o coadă la alta.

Cu sănătatea nu e de joacă. Te poți îmbolnăvi oricând, din păcate. Sănătatea e cel mai de preț lucru pe care îl avem, dar uneori nu îl prețuim decât când „se strică rotițele”. Ar trebui să ne gândim un pic cum am putea „îndulci” un strop situația.

Așa cum încercăm să prevenim îmbolnăvirea printr-o alimentație sănătoasă, sport și lipsa viciilor… putem să prevenim și costurile enorme în caz că se întâmplă ceva și dă greș planul anti-boli.

Din păcate sunt atâția factori care pot determina declanșarea bolilor că nu avem cum să ne ferim de toate. De la poluare până la aditivii alimentari, sunt multe lucruri, obiceiuri nocive pentru organismul nostru. Viața, cât de sănătoasă încercăm noi să ne-o construim, tot are și fisuri de plan, care necesită îngrijire.

Pentru asta au fost create asigurările de sănătate private. Ele sunt dovada clară că e mai bine să previi. Să previi costurile exorbitante și chinul suplimentar la care sunt supuși bolnavii.

Ce este o asigurare de sănătate privată?

Ea reprezintă o asigurare cu acoperire internațională, ce îți lasă ție, ca bolnav, libertatea de a alege țara și spitalul unde dorești tratament. Foarte important, nu trebuie confundată cu Cardul european de sănătate, care este valabil pe termen limitat, doar pentru rezidenții români într-o țară străină, care nu îți oferă libertatea totală de a alege clinica sau spitalul unde să fii tratat.

De exemplu, MediHelp Internațional, cel mai important furnizor de asigurări de sănătate, ne oferă diverse planuri de asigurare, ca noi să alegem varianta potrivită pentru propria persoană. În plus, MediHelp oferă și asigurări BUPA, care ne dau posibilitatea de a ne îmbina asigurarea de sănătate cu planul de asistență medicală internațională și de a alege unul dintre modulele disponibile care să ni se potrivească.

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2014.

Cea mai tentantă ofertă pare MediHelp Superior Plan, care are acoperire internațională, permanentă, totală, indiferent de necesitățile fiecăruia. Oferă acoperire pentru îngrijiri maternitate, naștere, tratament post natal, teste și analize, tratament pentru cancer, transplant de organe, terapie intensivă, sau ORICE problemă medicală ai avea. Polița de asigurare are o limită de acoperire de 2,5 milioane de euro.

Cum te-ai simți să știi că odată încheiată asigurarea de sănătate stai liniștit, fără să îți mai faci probleme din cauza costurilor sau serviciilor oferite în spitalele de stat, unde trebuie să bagi câte o bancnotă în fieare buzunar de medic sau asistentă pentru a primi atenție? Asta pe lângă costurile tratamentului propriu-zis.

Cum s-ar simți părinții copilașilor ce dezvoltă afecțiuni grave și nu se pot bucura de copilărie și, din nefericire, în multe cazuri, își pierd viața fără să apuce să se bucure vreun pic de ea, cum s-ar simți dacă ar ști că pot asigura sănătatea îngerașilor lor și în caz de îmbolnăvire ei pot primi îngrijiri medicale oriunde în lume, la cele mai înalte standarde? Fără să stea luni întregi până strâng bani de tratament din donații, din vânzări, din eforturi supraomenești. Eu zic că ar fi mult mai simplu și mai rapid.

Uneori ne gândim: „Nu am nevoie de asigurare medicală. Sunt sănătos!” Dar dacă într-o zi nu o să mai fii sănătos? Ce te faci atunci?

Eu m-aș simți mult mai bine să știu că în caz de probleme, cineva va avea grijă de mine sau de persoanele dragi mie.

Tu ce părere ai? Preferi să te asiguri sau să te bazezi pe norocul de a nu te îmbolnăvi?


2 gânduri despre “Ce-ar fi să fie bine?

 1. E retorica intrebarea! Fireste ca nu ne putem baza pe norocul de a nu ne imbolnavi sau pe ideea ca noua nu ni se poate intampla! Voi urma linkurile pentru a ma documenta, vreau sa stiu ce implica aceasta asigurare de sanatate privata!
  Mi-a placut articolul tau, Dana!
  Puuup!
  Ilda
  Lavender Thoughts

  1. Multumesc!
   La inceput chiar nu stiam ce sa scriu despre subiectul asta… dar dupa ce am citit informatiile de pe site am cam cazut pe ganduri. Toate cazurile pe care le vad la televizor zilnic imi fac pielea de gaina. Si nu pot sa nu ma intreb daca n-ar fi fost mai bine oare sa fi fost asigurati dinainte…
   Pupicuti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.