Frumoasa adormită și expresorul minune

A fost odată ca niciodată, Frumoasa din pădurea adormită. Dar nu tot frumoasa aia de care stiți. Alta. Și nici chiar așa frumoasă nu era. Era mai frumoasă. Și nici nu avea pe cap vreun fel de blestem, pentru că… ce să vezi! Zânele rele nu există. Există doar cele bune. Bune ca Frumoasa noastră. Și frumoase tot ca ea.

În fine, ideea era că Frumoasa era o adormită pentru ca așa era ea. Avea 3 ceasuri programate să sune dimineața, un orologiu cu cuc și două pendule. Vax. Nu se trezea.
Am uitat. Hai să îi dăm și un nume. Să fie… Rafaella. De ce? Ca așa vreau eu.

Ei bine, Prințesa Rafaella locuia în (apartament cu doua camere) palat cu Prințul. Lui nu îi dăm nume. Rămâne Prințul.
Se iubeau din adâncul sufletului, se înțelegeau minunat, nu se certau… până la un punct.
Dimineața, când sunau cele 3 alarme, cântau cei doi cuci și pendulele se… pendulau… Prințul nostru cel hărnicuț înnebunea. De ce? Pentru că el era treaz deja de jumătate de oră, îmbrăcat, aranjat și ferchezuit și trebuia să suporte zgomotul infernal pe care îl făceau timp de 10 minute toate… ustensilele acelea. Iar Rafaella noastră… NIMIC! Nu se dădea trezită deloc.

Ce să facă Prințul? Să plece la muncă și să o lase pe frumoasă adormită? Păi cum? Păi nu. Că dacă frumoasa nu se trezea atunci, întârzia la serviciu și acolo o mânca (șeful) balaurul cel rău. Dar așa, chinuindu-se să o trezească, întârzia Prințul. Noroc că la el la muncă nu existau balauri.

Dar de o vreme, Prințul a observat ceva. În fiecare dimineața, venea cu ceșcuța de cafea în dormitor și o lăsa pe noptieră, în timp ce încerca să o trezească pe adormită. Ei bine, când aburul aromat al cafelei ajungea la ea, strâmba un pic din năsuc. Deci asta era soluția! Cafeaua! Cafeaua era elixirul care putea să trezească până și cea mai somnoroasă ființă! Deci avea nevoie de mai multă cafea! Nu de pupici ca în povestea clasică.

Însă… cum să aducă mai multă cafea în dormitor pentru a o trezi mai ușor? Doar nu putea să mute aragazul acolo doar pentru a trezi frumoasa.
Soluția i-a venit îndată! Ce-ar fi dacă nu ar mai face cafeaua la ibric și ar cumpăra un expresor? Treaba ar deveni mai ușoară, expresorul ar putea fi mutat în dormitor, așa, de dragul prințesei și în timpul preparării, camera ar fi invadată de aroma inconfundabilă a cafelei!

Asa a și facut. Țac pac, ca în povești, a căutat repede un expresor profesional pe internet (că deh, avea nevoie de unul de calitate pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit!) și de acolo a ales un expresor Phillips ce pregătea fuguța două cești de cafea cu multă spumă de lapte pentru amândoi.

Iar de atunci, Rafaella se trezește imediat, nu mai are nevoie de alarme și cuci și chiar are timp să își bea cafeluța alături de Prințul ei drag.
End of story.

P.S. Dacă vrei și tu un expresor minune, caută-l online, în magazinul MarketOnline.ro.

Cu acest articol particip la Super Blog 2014.


6 gânduri despre “Frumoasa adormită și expresorul minune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.