Învață să strălucești!

Am întâlnit femei cochete, aranjate până în vârful unghiilor, femei cărora nu li se clintea nici măcar un fir de păr, dar care cum începeau să vorbească sau să se miște, emanau vulgaritate prin toți porii.

Am întâlnit, totuși, și femei care în simplitatea lor aparentă… radiau! Radiau de frumusețe, de eleganță, de naturalețe.

De multe ori avem impresia că eleganța unei femei stă doar în stilul ei vestimentar, în înălțimea tocului sau în prețul hainelor. Eu zic că acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care fac o femeie să fie elegantă.

Prin natura locului meu de muncă îmi e dat să cunosc zilnic multe doamne de la care să învăț ceva util sau din contră doamne pe care pot să le sfătuiesc și cumva să dau mai departe ceea ce am învățat eu. Și jur că satisfacția e imensă atunci când oamenii revin și îți mulțumesc pentru sfaturi, pentru că ce să vezi… pe termen mediu sau lung le-au fost de folos.

Nimeni nu s-a născut învățat, așa mi s-a zis mereu. Nici măcar cea mai rafinată doamnă din lume. De aceea nu e niciodată prea târziu să ne documentăm și să ne găsim stilul. Cu voință și perseverență.

O femeie elegantă e o femeie care se cunoaște foarte bine. E o femeie naturală în gesturi și simțire, e o femeie sinceră, dar discretă.

Elegantă nu e numai o femeie cu trei facultăți și un master și cu un job de birou, o femeie care poartă sacou și fuste creion, iar la petreceri rochii ultimul răcnet. Elegantă e și o femeie naturală, într-o rochie vaporoasă de vară și sandale romane.

Eleganța se citește din felul cum te miști, cum vorbești, cum îți exprimi ideile. Vine din interior.

Dar da, stilul vestimentar ajută. Ajută mult. Te ajută să îți consolidezi încrederea în propria persoană. Atunci când ești bine îmbrăcată și ești conștientă de asta, poți cuceri lumea, sau măcar acel colțișor de lume la care visezi. Indiferent că vorbim despre un om, un loc de muncă, un concurs sau… atenția celor din jurul tău. Și fiecare femeie merită să fie în centrul atenției, să fie remarcată și admirată pentru hainele care o fac să arate ca o divă? Aici calitatea face diferența, pentru că una e să porți o rochie din plastic luată din târg și alta e să porți o rochie creată de casa de modă ELLIS, de exemplu. Experiența în acest domeniu își spune cuvântul și purtând una dintre creațiile ELLIS nu ai putea da greș.

Ellis-mic-250x250 Untitled*sursă foto: ellis.ro

Dar în viața de zi ci zi, cum știi când ești bine îmbrăcată? Evident, ține din nou de personalitatea fiecărei femei. Moda e modă, dar cum știm că ceea ce punem pe noi ne avantajează? Nu putem prelua mot a mot ceea ce dictează tendințele, nu? Aici intră în scenă comunitățile online. Ele sunt cele care ne „educă”, într-o oarecare măsură. Depinde ce e de educat la fiecare în parte.

Nu cred că există femeie fără neliniști, fie că e vorba despre stilul ei vestimentar, stilul de a se machia, viața de cuplu, familia, copiii…

Site-urile dedicate doamnelor ne ajută să alegem, pe plan vestimentar, ce e mai bun din modă. Să conștientizăm că nu tot ce e nou și frumos e musai să ni se potrivească, indiferent dacă suntem slabe, scunde sau dimpotrivă, mai plinuțe. Pentru că o femeie plinuță poate fi elegantă, desigur! Dacă își cunoaște atuurile și poartă haine potrivite siluetei sale și nu se simte complexată. Pe o femeie complexată nu vor arăta bine niciodată hainele, pentru că prin ideile greșite pe care și le face despre propria persoană și propriul trup, va transmite nesiguranța și în jurul ei. Ei bine, un site plin cu sfaturi de bun simț ajută și în acest caz.

În ajutorul nostru vine Comunitatea Chic-Elite, o comunitate interactivă dedicată doamnelor. Pentru ca noi să ne simțim frumoase, puternice și de succes, indiferent ce înseamnă succesul pentru fiecare din noi.

ChicElite_slogan-300x284

Am așteptări mari de la Chic-Elite. Mă aștept să nu vândă iluzii. Să nu fie doar un alt site cu povești siropoase pentru femei credule și nefericite. Vreau să fim încurajate, dar nu până în pânzele albe. Nu vreau gogoși și visuri. Vreau realitate.

Nu îmi doresc să găsesc ideea că singurul mod de a fi o femeie de succes e să ai o carieră de top, un soț minunat, eventual pe un cal alb și cu sume cu multe zero-uri în bancă, un copil multitasking și cu ceva gene de geniu… să fii o gospodină desăvârșită, o prietenă extraordinară și o soție de foc, pentru că știm că nu există așa ceva. Mă aștept să găsesc idei realiste pentru a ne îmbunătăți viața și stilul până în punctul în care să fim mândre de noi, sau cel puțin liniștite și mulțumite.

Dragă Chic-Elite, am așteptări mari de la tine. Vreau să ne faceți să fim cea mai bună versiune a noastră, să ne învățați să ne iubim, dar să și perseverăm în atingerea țelurilor noastre, indiferent care sunt acelea.

Articol scris pentru SuperBlog 2015.


Un gând despre “Învață să strălucești!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.