Cum te visez

Te visez spațioasă, cu pereții în culoarea câmpurilor de lavandă din Provence, te visez cu covoare pufoase pe care să pășesc desculță dimineața, somnoroasă și leneșă, în drum spre cafetieră.

Te visez cu un televizor din ăla mare la care duminica să vedem împreună, cocoloșiți pe canapea, filme romantice sau comedii tâmpițele.

Te visez răsunând de râsete de copii și povești în pragul serii, te visez cu foi colorate și carioci împrăștiate peste tot prin sufragerie. Te visez cu păpuși blonde, așezate la măsuțe miniaturale, cu ceșcuțe mici mici și mă visez împletind codițe și bând ceai fierbinte cu scorțișoară în zilele ploioase.

Te visez primitoare, cu o bucătărie mare, cu cozonaci și sarmale și din când în când câteva clătite și poate un chec.

Te visez cu parfum de flori și soare-n ferestre.
Te visez a mea pentru totdeauna, caldă și comodă. Te visez, cuibul meu drag.

Când te-am ales, am avut clare în minte criteriile. Mi-am zis că voi face tot ce depinde de mine pentru a te transforma în casa mea de vis. Dar am avut și câteva cerințe. Am vrut să știu dacă ești „echipată” cu cele necesare pentru a începe împreună povestea. N-am avut motive de îngrijorare, pentru că cel puțin în privința performanței energetice stai bine, ai primit certificat energetic clasa A. Începem bine.

certificat-energetic-superblog-

Ai fost reabilitată termic de curând, iar camera de termoviziune spune că nu pierzi căldură. Așa că asta te face noua mea prietenă bună. Aveam eu un feeling încă de când te-am văzut.

Asta înseamnă că tu îmi oferi ce caut, deci pot să încep să te modelez după bunul meu plac, pentru a te face nu numai frumoasă, ci și eficientă din toate punctele de vedere. Economia e binevenită oricând, deci putem începe.

Mi-am adus aminte de acea vacanță la mare, unde aveam în camera de hotel senzori pentru aprinderea luminii. Așa economisim curentul electric și nici nu mai vine el în urma mea mereu pentru a stinge luminile pe care le uit eu aprinse. Sper doar că cel mic nu va închide ușa ușor, ușor, pentru a vedea cum se stinge lumina. Cum făceam noi la frigider când eram mici.

Promit că nu o să las placa de păr pornită când merg după pâine. Și nici electrocasnicele în stand-by, dacă se pot scoate din priză.

Promit că o să îți schimb becurile cu becuri economice și o să-ți cumpăr electrocasnice dintr-o clasă energetică superioară.

Promit să profit de lumina naturală cât pot și promit că nu mă mai apucă epilatul la miezul nopții.

Promit că o să curăț bine grilajul din spatele frigiderului și îi voi așeza mai departe de perete, pentru a nu se supraîncălzi și pentru a lăsa aerul să circule, evitând consumul excesiv.

Promit să nu mai uit încărcătorul telefonului în priză. Două zile.

Promit ca vara să nu mai uit jaluzelele ridicate toată ziua, ca apoi să țin aerul condiționat pornit toată noaptea.

Deci? Vrei să fii căsuța mea pentru totdeauna?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.


5 gânduri despre “Cum te visez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.