Cu hardul ăsta n-ajungi la Barcelona!

„Nu uitați că e ultima zi în care vă mai puteți înscrie pentru două bilete la El Clasico, cazare și cheltuieli de transport incluse! Tot ce trebuie să faceți este să înscrieți un articol în care să ne prezentați motivele pentru care considerați că meritați premiul oferit! La miezul nopții spunem stop joc! Grăbiți-vă, Barcelona vă așteaptă!”

Cum de am uitat? Nu îmi vine să cred că pierd ditamai ocazia pentru că am uitat! Oare mai am timp? Mai sunt 4 ore. Dar cunoscându-mi calculatorul, tot materialul pe care îl am de strâns, clipul pe care vreau să îl creez și fotografiile pe care vreau să le editez îmi vor lua o veșnicie.

În fine, hai să mă apuc, că dacă stau și mă plâng aiurea nu îmi scrie nimeni articolul. Cu ce să încep?

În primul rând am căutat în telefon fotografiile de astă vară, când am dus tricoul lui Neymar la Cota 2000.

DSCN7643

Da, poate alții l-au dus pe Everest, dar sper măcar că ăia nu scriu frumos ca mine. Erau vreo 50 de fotografii, am început transferul. Prin bluetooth, că altfel îmi e lene. 1, 2, 3, 10… pauză, pauză… ecran albastru. Mi-a dat cu panică. Nu am mai avut problema asta, dar din ce știu, e de rău. Am oprit forțat laptopul, exact ca un copil care se bagă cu capul sub pătură și crede că-i invizibil. Dacă îl opresc, poate dispare problema. Trag aer în piept și îl pornesc. După o vreme, a pornit și garofița mea… nu tu fotografii, nu tu articolul început… munca mea de o jumătate de oră s-a dus pe apă și trebuie să o iau de la capăt.

Nu credeam că mă voi descurca singură cu atât de multe de făcut, așa că mi-am chemat trupa. Întâi am sunat-o pe Alina, ea e fotograf de profesie și le are cu editatul fotografiilor. Are tot felul de programe instalate pe laptop, deci ea îmi va fi de ajutor. Cum nu m-am gândit înainte la chestia asta?

Apoi mi-am sunat iubitul și l-am rugat să vină de urgență cu laptop cu tot. L-am întrerupt dintr-un joc, dar n-a protestat prea mult. El mă va ajuta cu clipul până redactez eu articolul.

Alina a venit repede, stă la două blocuri distanță. I-am spus că o să dureze ceva până mutăm fotografiile în laptopul ei. Mi-a zâmbit ironic. Apoi am înțeles de ce. Fotografiile se transferau cu o viteză uimitoare. M-am strâmbat. Fotografii ăștia… câștigă bine, își permit scule de fiță.

S-a și pus pe treabă. Între timp a venit și iubitul meu și s-a pus pe verificat calculatorul în timp ce eu cotcodăceam în spatele lui să îl lase și să ne apucăm de transferat și în laptopul lui ce era de transferat. Mi-a zâmbit și el ciudat, a apăsat niște taste, i-au apărut niște chestii pe-acolo și a dedus el că mi s-a dus naibii hardul.

„Eu ți-am zis să schimbi râșnița asta, dar nu vrei să mă asculți. Hai repede să încercăm să mutăm datele pe un stick ca să mă apuc de editat.”

Și-a durat… a durat cât să-i fac teoria oului de găină, teoria relativității și încă alte câteva teorii.

„… tu-ți imaginezi că am salariu de corporatist? Cu cine crezi că stai de vorbă aici? Dacă nu îți convine calculatorul meu caută-ți pe alta cu calculator mai șmecher și lasă-mă. Eteee, auzi la el!”

„Femeie, pune pauză! De-asta nu-ți merge calculatorul, că i-ai mâncat energia săracul! Moară stricată, mai taci! Uite, nu e nevoie neapărat să schimbi laptopul, ai nevoie de un hard mai performant. Cu hardul ăsta n-ajungi la Barcelona! E cam… cum să îți spun… old school. Bătrân. Depășit. Ce crezi, că eu am calculator nou? Vezi că nu mă asculți când vorbesc cu tine? Am zis că am hard nou. Ia intră pe google.”

„De ce? Mă tu crezi că am chef de prostii? Uită-te cât e ceasul! Mai avem două ore. Eu nu pot să fac un articol decent în două ore. Clipul nici măcar nu e editat, uite, 80% abia. Până se transferă pe stick…”

„Intră domne pe google când îți zic, că nu mușcă!”

”Intru.”

„Scrie.”

„Scriu.”

Oferte SSD.”

„Ooooferte… aaaașa…”

„Ce ți-a apărut?”

„Site-ul unui magazin online. Bine, mai multe site-uri.”

„Intră acolo. Acolo sus, pe mediadot.”

logo_mediadot_patrat2-300x300

„Așa…”

„Acolo în stânga la SSD. Acolo, doamnelor și domnilor, ăla e Raiul, păpușă! Nu face ochii mari la mine că nu găsești rujuri. Găsești chestii trestii nebunii, cam ce ai nevoie. Și tu ai nevoie de… uite, acolo găsești promoții SSD Kingston. Nu, nu cred că au și pe roz, calmează-te.”

„Eu te chem să mă ajuți și faci mișto de mine. Ce-i aia ssd?”

11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n-300x300

„E ce nu îți va lipsi ție în curând din laptop. E un hard, doar că nu-i prăjit ca al tău. E copt… la minte. Adică e mult mai isteț, mai evoluat. Cu alte cuvinte, e mai rezistent (asta pentru momentele de vis când trântești laptopul cu aceeași furie cu care îmi trântești mie telefonul în nas) pentru că nu are părți mobile și e rezistent la șocuri. E și durabil, mult mai durabil decât hardurile clasice. E rapid, adică poți transfera fotografiile cu aceeași viteză cu care le-ai transferat la Alina. Alina, tu ce hard ai?”

„Kingston!” – se aude vocea Alinei din colț.

„Vezi? A, și să nu uit. E silențios, adică nu îl trezește pe Pitu la miezul nopții când lucrezi la calculator. În pluuuuus, consumă mai puțină energie! Și acum hai, scrie articolul, că mai avem doar o oră la dispoziție! Scrie-l pe telefon, să nu riscăm să se oprească iar râșnița!”

Mă credeți sau nu, în următoarea jumătate de oră aveam articolul pregătit, Alina editase frumos toate fotografiile și iubitul meu aștepta să se salveze clipul. 98%… 99%… 100%. Perfect! Am transferat textul în laptopul lui și am încărcat totul pe blog. Am postat articolul, l-am înscris pe site-ul pe care se desfășura concursul și am răsuflat liniștită. Nu știu cum să-ți spun, Ney, dar s-ar putea să ai noroc să mă vezi. :)))

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.


Un gând despre “Cu hardul ăsta n-ajungi la Barcelona!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.