Meciul din grădină

De mic copil am avut o pasiune pentru fotbal. Culmea, sunt fată. Plângeam cu lacrimi cât bobul de strugure la meciuri și nici acum nu îmi dau seama ce mă emoţiona în asemenea hal. Desenasem un fotbalist cu mingea alături și speram ca într-o zi să ajung pe un stadion mare. N-am ajuns, încă sper.

Pasiunea pentru fotbal mi s-a tras probabil din fragedă pruncie, când eram „băiatu’ lu’ tata” și îl însoţeam la toate meciurile de pe stadionul nostru micuţ de provincie.

Ei, toată nebunia asta s-a transmis și către fii-miu’ care a plâns până s-a-nverzit când a auzit că naţionala Spaniei vine în România pentru un amical. I-am promis că-l duc la meci și l-am calmat. Chiar voiam să mergem, până a căzut buzduganul: meciul a fost mutat la Cluj.

Am zis că leșină copilu’ de plâns când l-am anunţat cu durere (cee, bre, eu n-aș fi vrut să-l văd pe Pique?) că nu se mai poate. Drumul prea lung, costurile prea mari… dar poate oare un copil de nici 6 ani să inţeleagă toate aceste detalii?

N-am reușit să-l impac cu niciun chip, a rămas o singură soluţie. În curând va fi ziua lui de naștere și am plănuit să îi facem o surpriză pentru a-l împăca: îi construiesc în grădină un mini teren de fotbal pe care-l vom inaugura la petrecere. Ce fac cu copilul tot timpul ăsta? Îl trimit la bunici, că vine vacanța de primăvară.

Așa că am luat soțul din dotare și am mers către cel mai apropiat magazin Diego, că tot de-acolo am luat cele trebuincioase când ne-am mutat la casă.

diego_logo_ro

Și între noi fie vorba, avem la ei și un card de fidelitate, card care ne oferă anumite beneficii suplimentare.Mi-am amintit de el pentru că am primit un mail cu promoțiile curente. De fapt, tot așa mi-a venit ideea de a face mini-terenul. Am aruncat un ochi și în secțiunea cu produsele cu prețuri avantajoase pentru posesorii de card și am stabilit un drum până la magazin.

shutterstock_63207913

Ceea ce nu știa soțul meu era că eu vreau să schimb câte ceva și prin casă, nu numai să amenajez grădina pentru copil. Când a aflat, n-a protestat prea mult, spre surprinderea mea. Abia apoi aveam să aflu și de ce. De fapt, domnul meu se gândea că ar fi timpul să schimbăm vechiul parchet cu ceva mai modern. Și nu asta m-a surprins cel mai mult, ci ideea lui de a face toată treaba singur. Mi l-am și imaginat în mijlocul încăperii punând parchet laminat. Sunt curioasă ce va ieși.

parchet

Eh, dacă el mi-a povestit despre proiectul lui, am început să turui și eu ca o râșniță despre tutorialul pe care l-am găsit pe youtube, era ceva de genul… „Cum să-ți pui singură tapet”. Îi vedeam crescându-i teama în ochi, dar dacă el are curaj să pună singur parchet, eu de ce nu aș tapeta singură dormitorul? Cât de greu poate fi?

tapet

Ajunși la magazin, am fost întâmpinați cu aceeași căldură ca și data trecută. În timp ce sorbeam din cafeluța de bun venit, am început să povestesc despre terenul meu de fotbal din grădină, că la urma urmei era motivul principal. Doamna de la magazin ne-a arătat mai multe modele de iarbă artificială și după îndelungi sfătuiri, am rămas la modelul Garden. Ba mai mult, am hotărât să luăm o traversă pentru dormitorul piciului. Să se creadă pe teren chiar și când se joacă în cameră. N-am mai luat traversă pentru că am găsit un covor gata „pictat” ca un teren de fotbal. Doamne, cum o să fie de fericit piciul!

5996285514811-szonyeg-tulipo-kiddy-09ava-labtorlo-3dminta-01

Acum că am stabilit ce luăm pentru cel mic, am început discuțiile și pentru proiectele noastre. Domnului meu i s-a recomandat pardoseala rezistentă la apă și el a acceptat fără să clipească.

Partea mai grea acum venea. Am văzut mai multe modele de tapet și am ales ceva modern, colorat și un adeziv de calitate. Am asortat și o galerie cu șină pentru perdea și am luat și o perdea, logic, pentru că de ce nu? Se mai schimbă moda și la perdele, ehe, ce știți voi? Mi s-a zis că perdeaua îmi va fi trimisă cu tivul gata făcut de ei, dar eu știam asta deja, doar sunt client fidel, iar un client fidel știe mereu ce servicii i se oferă. Când am luat traversele din sufragerie, ni le-au tăiat gratuit și le-au surfilat la preț promoțional. Cu alte cuvinte, mă așteptam să fie la fel și în cazul perdelelor.

galerie

După toate astea… cele două carduri, cardul de fidelitate Diego și cardul bancar, ne-au fost de mare ajutor. Am plătit și am plecat acasă.

Marfa cumpărată a sosit curând la poartă și noi ne-am apucat de treabă. Eram cumva speriați de ceea ce urma să facem, eram conștienți că implică multă muncă și multă atenție la detalii, dar după câteva zile, obosiți, transpirați și cu mâinile făcute praf, zâmbeam în locuința noastră proaspăt reamenajată. Se simțea în aer schimbarea. Totul era mai modern și mai curat parcă, mai senin.

Iar în grădină era mândria mea absolută. Am așezat iarba artificială, am amenajat și o poartă (din plastic, nu vrem copii răniți din greșeală) și am făcut rost de niște figuri din carton, în mărime naturală, ale jucătorilor preferați de copil. Mâine urmează să vină și abia aștept să-i văd reacția.

Ar mai fi ceva, o să fac și pe naiba-n patru să îi fac rost de un autograf de-al lui Iniesta.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016!

*sursă foto: diego-romania.ro


3 gânduri despre “Meciul din grădină

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.