Înapoi către noi

Ne-am întâlnit la Eroii Revoluției, locul unde mi-a zâmbit prima dată, doar că acum nu ne-am mai strâns doar mâinile, ci ne-am strâns în brațe puternic, de parcă era sfârșitul lumii și doar atât ne rămăsese. Am pierdut metroul, dar l-am așteptat îmbrățișați pe următorul. Am mers șase stații, până la Aviatorilor.

Ploua mărunt și îmi era frig, dar m-am apropiat mai mult de el. Lângă el, vorba aia, nu mă puteau atinge nici vântul, nici ploaia, nici uraganele. Am mers încet, râzând, depănând amintiri, timpul nu mai exista. Eram doar noi. Pe stradă, pustiu. Era început de octombrie și totuși parcă eram în mijlocul iernii.

Mergeam către Arcul de Triumf. Pe la jumătatea drumului ne-am oprit și ne-am aruncat priviri complice. Pe Maior Șonțu începuse iubirea. Dar acum, acolo nu mai exista nimic din ce a fost.

– Îți aduci aminte când…?

– Mhmmmm…

Am continuat drumul. În stânga, clădiri. Străzi, din când în când. În dreapta, parcul Herăstrău. Când am ajuns la Arcul de Triumf, ne-am îndreptat către strada Alexandru Constantinescu. Și-am mers, și-am mers… tot înainte cu tupeu, prin ploaie.

Anul ăsta hotărâsem să celebrăm aniversarea noastră altfel, așa că am căutat un hotel în București pentru a petrece un week-end romantic. Prima cerință a fost să fie în apropierea parcului Herăstrău. A doua cerință a fost să fie un loc luxos, unde să fim răsfățați și să ne păstrăm zâmbetul pe buze și sufletele fericite pe parcursul șederii acolo. Sărbătoream primii cinci ani petrecuți împreună, meritam toate astea și chiar mult mai multe.

Am găsit în zonă un loc care promitea: Hotel Domenii Plaza. Părea exact ce căutam. Aveau o ofertă care ne făcea cu ochiul și după un mic tur al site-ului ne-am hotărât să rezervăm o cameră acolo, pentru două nopți. Probabil v-ați fi așteptat să mi se fi făcut o surpriză, să mă ducă acolo legată la ochi, iar eu, la vederea mesei ornate frumos și a decorului romantic, să mă topesc de dragoste. Nu. Noi nu suntem așa. Mie nu îmi plac surprizele de genul acesta și el îmi respectă fixul ăsta, așa că facem totul împreună. Căutăm împreună, decidem împreună. Trebuie ca totul să se muleze 100% pe dorințele amândurora și de cele mai multe ori se întâmplă asta. Ceea ce e și cazul în situația de față.

Am ajuns la hotel uzi ca două curci, nouă nu ne plac umbrelele. Ne-am luat în primire camera și eu am rămas mută de uimire. Văzusem deja fotografii pe site, dar realitatea de multe ori surprinde plăcut.

a5

Camera părea făcută pentru prinți sau ceva… iar noi eram doar doi omuleți mici și simpli, dar cu o iubire mare și complicată. Nu mi-a trebuit mult până m-am obișnuit cu noul ambient și iată că în doar câteva minute țopăiam către cada plină cu apă și spumă cu aromă de bujori, aruncând halatul moale fix în capul domnului consort, care s-a gândit să își ajusteze barba hipsterească fix în acel moment.

sd3

Nu am zăbovit prea mult, pentru că rezervasem o ședință fulger la saună și jacuzzi. Eu am mai trecut prin această experiență, dar dragul meu drag nu era prea încântat auzind ideea de a sta într-o cameră unde temperatura depășea cu mult limita caniculei din iulie. Așa că am ajuns la un consens. El venea cu mine la saună, eu mergeam cu el la masaj. Nu e indicat oricum să stăm mai mult de 15 minute la saună, dar domnul a dispărut după primele 5 minute. Nu-i nicio problemă, eu profit la maximum de fiecare minut pe care îl petrec acolo. În timpul ăsta m-am gândit și la cum să scap de masaj.

În timp ce majoritatea oamenilor ar plăti bani grei pentru câteva minute de masaj, eu fug mâncând pământul. Dar pentru că nu am găsit nicio ușiță de scăpare, m-am resemnat că mâine va fi ziua cea mare. Ziua de mâine îi va împlini domnului dorințele, dacă azi a fost ziua poftelor mele. Pentru că da, urmează partea distractivă: jacuzzi timeeee!

La jacuzzi m-am simțit ca o divă și aproape că mă așteptam să apară în orice moment niște paparazzi și reporteri care să mă facă ținta articolelor din revistele la modă. Decorul mă făcea să mă gândesc la povești glamouroase și la un trai luxos și fără griji. Și șampania era atât de bună…

spa1

Răsfățați de-a binelea și odihniți la fel, am purces către restaurant, pentru o cină romantică. Cină pe care mi-o promitea de ani de zile, dar care nu mai venea! E, acum e momentul! Ar trebui să facem asta mai des, îmi ziceam în timp ce ciuguleam de pe platoul cu fructe de mare. Atmosfera era caldă și senină. Conversația curgea lin, pe măsură ce paharul se golea de vin. Plănuisem să mergem în club, dar era atât de bine acolo, încât ne-am hotărât să rămânem și să depănăm fire de amintiri. Aveam timp de plimbări a doua zi.

9

A doua zi a venit repede, rece și senină, iar după un mic dejun delicios în cameră (dacă am zis răsfăț, răsfăț să fie!) am purces la pas către parc. Îmi aminteam toate aleile pe care ne-am plimbat acum 5 ani. Îmi aminteam ce i-am zis, îmi aminteam cât am râs. Îmi aminteam că am făcut bășcălie de el, crezând c-o place pe alta. Îmi aminteam cum l-am întrebat la ieșirea din parc, „Hani, do you wanna marry me?” în glumă, știind că e, poate, ultimul lucru pe care i-l zic înainte să pornim fiecare pe drumul lui. Îmi aminteam cum a răspuns că da și nu a mai plecat de lângă mine. Și acum, iată-ne. Cu ceva ani în plus, dar la fel de zăpăciți, glumeți și certăreți ca-n prima zi.

Ne-am întors înghețați la hotel. Ne aștepta masajul. Nu scăpam. Cu toate astea, am ieșit de-acolo atât de relaxată, încât parcă pluteam. Masajul s-a dovedit a fi o experiență de care am fugit ani la rând fără niciun temei. Probabil frecțiile din copilărie, tratamentul standard pentru răceală, m-au speriat în asemenea hal încât am avut impresia că și masajul seamănă în vreun fel.

Am pășit ca pe puf până-n cameră și el mi-a spus că a aranjat să mâncăm acolo cina. Am ales din meniu ceva ușor, pentru că ne aștepta un drum lung ziua următoare. Un drum până la mall mai întâi, pentru că #femeie. Apoi, lungul drum spre casă!

După micul dejul am pornit la drum, cărând în spate rucsacii și în suflet experiența minunată la hotel.

residence-hotels-mic

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

  • Sursă foto: hoteldomeniiplaza.ro și super-blog.eu

2 gânduri despre “Înapoi către noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.