Patru roți și-un GPS lipsă

După lupte și războaie, purtate toate în vreo 4 ani, iată că școala de șoferi a câștigat în fața rujurilor și a cârpelor care mi-au căptușit serios toate cele 3 șifoniere și… na că sunt cu banii-n mână, gata să devin șoferiță serioasă. Încă nu m-am hotărât ce școală și instructor voi alege, dar în schimb cotrobăi după mașină.

Că deh, nu m-a născut mama cu mașina la poartă, trebuie să trag cu dinții de salariu ca să pot să-mi plătesc un credit pentru o tărăboanță pe patru roți. Ah, ce-mi place să exagerez!

Problema-i alta! Să caut o mașină mai scumpă, dar gata echipată cu de toate, ca kebabul, ca să nu mai stau să caut eu diverse gadgeturi pentru ea, sau să o iau goală goluță și să mi-o dotez cu ce-mi poftește inima? Aș merge pe a doua variantă, astfel aș putea să aleg exact ce-mi doresc și ce-mi e util. Bine, mai ușor cu pianul pe scări cu utilul când ești femeie. Noi alegem tot ce e glitz and glam, nu neapărat ce ne trebuie. Îți zic eu, între un ruj nou lansat și o pereche de blugi noi, că ăi’ vechi s-or rupt în fund, garantat alegem rujul. Așa și cu mașina, de ce mama naibii să luăm un sistem de navigație auto când putem avea televizor pe bord sau ecrane-n tetiere… sau amândouă, că-i drăguț așa?

phoebe

Timpul trece, școala se face, permisul se ia, creditul la bancă se ia mai greu, dar se ia și el, cu un plus de câteva mii de lei pentru gadgeturi.

M-am văzut cu gângania mică de Opel în parcare, lucioasă și curățică, am dat o tură prin oraș, să vadă băieții lumea ce drăguță sunt și după ce mi-a trecut valul de mândrie, m-am pus pe căutări serioase. Trebuia să echipez gărgărița. Am avut parte de ajutoare serioase. Am rugat mai mulți amici, câțiva veri și prietenul din dotare să îmi recomande un magazin online de unde pot să-mi iau accesoriile pentru mașinuță. Răspunsul, aproape în unanimitate: Edotec. Gama de produse era largă și chiar și cu ochiul meu neantrenat, tot mă lăsam furată de anumite gadgeturi. Produsele vândute erau testate și oamenii de-acolo ofereau montaj la nivel național și suport tehnic.

Problema e că eu trăgeam către produse drăguțe, dar nu imperios necesare, pe când prietenu’ încerca să îmi bage pe sub nas un sistem de navigație. Du-te domne, ce să fac eu cu navigația când pot să-mi iau de banii ăia și DVD și ecran pentru tetieră? Bașca îmi mai și rămâneau vreo câteva sute de lei de-un paltonaș?

kenwood-kdv-5244u-unitate-dvd-1din-cu-telecomanda

„Femeie nebună, ce să faci cu ecran în tetieră când ție nu îți stă nimeni pe locurile din spate?” zicea.

Ba pardon, să mă scuzi, dar nu îmi zici tu mie ce să fac cu banii mei. Na că mergem la munte cu mașina și nu ne mai cazăm nicăieri, stăm amândoi pe bancheta din spate și ne uităm toată noaptea la filme. Asta fac!

Nu te pui cu nebuna. Așa că mi-am luat. A încercat să mă convingă să îmi iau și o cameră DVR în loc de paltonaș. „Ce să filmez cu ea? Câți pomi sunt până la muncă?”

Așa, în două zile am ajuns eu mândra posesoare a unui DVD nou nouț pe care îl foloseam doar pentru a asculta radio în cele zece minute până la serviciu și a unui monitor pentru tetieră pe care… îl ștergeam de praf. Dar îmi rămăseseră bani de palton. Așa că am plănuit un drum până la București, să-mi satisfac acest moft.

Nu cunoșteam capitala și eram conștientă că urma să fie greu să mă descurc, dar mi-am făcut curaj și am pornit la drum. Singură.

Am ajuns cum am ajuns până în București, dar din Berceni m-am pierdut. Aveam eu niște amintiri vagi, am mai sunat, am mai întrebat. Voiam să ajung la Politehnică, la mall. Dar după aproape două ore… obosită și nervoasă… l-am sunat pe prietenul care mi-a făcut morală încă o jumătate de oră.

„Auzi, dacă ești pe strada aia, știi unde ești? În Pantelimon ești! Ce cauți acolo, femeia lui Dumnezeu? De ce când eu îți zic să mergi pe o stradă, tu apuci pe alta? Cum ai reușit să ajungi acolo?!”

A trebuit să îl aștept pe el încă 3 ore să vină să mă scoată de acolo. Eu aș fi încercat să plec singură, dar cine știe pe unde ajungeam. Bună e vorba aia că bărbații se orientează bine în spațiu și femeile în timp. Dacă tot a zbierat atât la mine, cred că e momentul să îi amintesc de urâta aia cu care l-am prins flirtând acum 4 ani pe 18 februarie.

Acum… mai trebuie să spun cum m-a dăscălit pe drum până acasă că trebuia să îl ascult când mi-a recomandat sistemul de navigație în loc de DVD. Da, nu îmi rămânea de paltonaș, dar oricum am consumat o grămadă benzină cât m-am învârtit pe toate străduțele dubioase din București, deci ciu-ciu bani rămași, dar aveam un lucru calumea, care să mă ajute să ies din încurcături. Nu că DVD-ul nu ar fi lucru calumea, Doamne ferește, dar sistemul le făcea pe toate. Are GPS încorporat și așa nu m-aș mai fi pierdut în jungla de beton. Se comportă și ca un DVD la nevoie, îl pot conecta și la o cameră DVR (acum mi-ar fi fost de folos, măcar să amuz oamenii cu filmarea preumblării prin capitală) sau o cameră pentru marșarier, că tot nu mă descurc eu cu parcările. A, și îl pot conecta la internet.

img5

img6

„Și da, costă mai mult, dar e mult mai performant. Pentru 199 de lei în plus, ți-l și montează cineva care se pricepe și te poți bucura de atâtea beneficii! Și îți dau eu de palton, fi-ți-ar paltonul de râs, nu mai face ochii ăia la mine!”

Sună bine! Hm, http://www.edotec…

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016!

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.