Când frigiderul trece de partea dietei

Mi-aduceam aminte zilele trecute de mașina de spălat pe care o folosea mama în copilăria mea. Era o hardughie cât jumătate din baie, cu două compartimente. Într-unul spălai, într-unul storceai. Sau îți suceai mâinile dacă erai mai pe grabă.

Când eram mică, credeam că în mașina de spălat, după ce închideai capacul, ieșeau doi pumnișori mici și negri care spălau rufele ca de mână și tare dezamăgită am fost când am văzut că avea o rotiță ce se învârtea când porneai mașina și, după caz și vechime, ori îți spăla rufele, ori le făcea trențe.

Era chinul de pe lume. Pune apă în mașină, stai să se încălzească, spală, scoate rufele, bagă-le-n storcător, îndeasă-le bine să nu cumva să iasă de-acolo în timpul stoarcerii, stai să stoarcă, sucește-ți mâinile, scoate rufele, întinde-le…

Dacă exista H&M-ul la noi și pe vremea aia, când nu existau mașinile astea moderne care fac singure aproape toată treaba și eu eram mare și cumpăram haine cum cumpăr acum, cred că stătea săraca mama să spele zilnic la câte țoale am. Plus că îmi schimb des garderoba și din cauza fluctuațiilor de greutate. Nu pot să duc o dietă până la capăt și pace. Am încercat tot felul de trăsnăi, am fentat câte o masă, am înjumătățit porțiile, am redus din alimentele problematice, degeaba. Tot plânsă în fața frigiderului ajungeam. Și grasă, da. Ajungeam și grasă la loc. În momentele alea aș fi avut nevoie de pumnii ăia pe care mi-i imaginam în mașinile de spălat. Să iasă din frigider, să mă-mpingă nițeluș, să-mi zică vreo două și să-mi trântească ușa în față.

Lăsând gluma la o parte, voi sunteți la zi cu noutățile în ceea ce privește frigiderele? Au apărut cumva asemenea frigidere deștepte-n creierii minților capului?

Dacă nu au apărut încă, pot măcar să mi le imaginez. Cum ar fi ca frigiderul meu să-mi fie camarad în lupta cruntă cu kilogramele în plus? Femeile de obicei dau vina pe dumnealui, cum ca le cheamă, le ispitește, el și numai el e vinovat că au pus ele o hălcuță colo, una colo și una bucată gușuliță. Că nu, nu ele vin cu sacoșele pline de chestii-trestii hipercalorice (tortul ăla cu marțipan, se aude pân’ la tine?) și le așează frumușel pe rafturile frigiderului.

raw

E, vinovatul fără vină acum are șansa de a-și spăla „păcatele”!

Cum ar fi să am un frigider cu un fel de tabletă încorporată (undeva pe părțile laterale, nu pe ușă), care să conțină o bază de date „stufoasă”? Despre alimente. Sunt sigură că există în infinitatea internetului informații despre caloriile și beneficiile (de asemenea, combinațiile în care ne sunt benefice și combinațiile în care fac mai mult rău) alimentelor, dar cum ar fi să regăsim toate astea ÎN frigider?

Mi-ar plăcea să pot să fac un fel de inventar al alimentelor puse în frigider, să scriu data de expirare acolo unde e cazul sau data în care am făcut aprovizionarea (în cazul fructelor, legumelor, a cărnii) pentru o mai bună gestionare și, de ce nu, economie. Cu două-trei zile înainte de expirare, ar începe să piuie (frigiderul, nu iaurtul) și în momentul ăla aș decide ce să fac cu produsul respectiv. Îl halesc, îl donez and so on. Așa nu mai uit cu lunile o bucată de brânză sau un pachet de pastramă. Evident, aș putea ține această evidență în calculator sau pe caiet, mai old school, așa, dar așa-i că-i mai interesant dacă se întâmplă asta la locul faptei? După o vreme, cu siguranță voi învăța să fiu mai responsabilă și să nu mai cumpăr atât de mult, ca să nu mai arunc atât de mult. Grasă grasă, dar am o limită. :))

Ziceam ceva de lupta contra kilogramelor. Păi cum ar fi ca de fiecare dată când scot ceva din frigider să pot nota într-un tabel exact produsul luat de acolo și să am un calcul (măcar) aproximativ al caloriilor? Ar fi destul de amuzant să mă joc așa. După câteva zile, când aș vedea cam cât pot să mănânc într-o singură zilișoară, mi se va activa bunul simț și aș fi mai ponderată în alimentație. Și, de asemenea, aș putea să activez planul de urgență al frigiderului. Mi-ar plăcea ca ușa să se deschidă pe baza recunoașterii amprentei. Când vreau să iau ceva din frigider, dar am atins numărul de calorii setat în prealabil, să primesc un mesaj vocal. Eventual înregistrat de mine. Și la cum mă știu, prima dată ar zice ”Ești obraznică!”, a doua oară ”Ai tupeu!” și a treia oară mi-ar da cu „Hai sictir!” și s-ar bloca ușa. Și atunci să vezi valea plângerii pe lângă frigider și, eventual pe lângă ceilalți membri ai familiei să vină cu amprentele din dotare să-mi deblocheze ușa să-mi iau și eu o apă plată (parol).  Bine, asta e valabilă pentru un om cât de cât responsabil, că pun pariu că sunt și dudui care și-ar lua așa ceva și nu ar mai ține prăjiturile în frigider, de teamă să nu urle ăla la ele. :)) Or, ce facem? Lăsăm prăjiturile să se strice?

rawfgf

Dacă mă gândesc bine, treaba asta cu recunoașterea amprentei, ca la telefoane, e o treabă chiar faină. Mai ales dacă ai copii. Acum o vreme am auzit la teveu despre un puști care s-a ascuns în frigider și l-au găsit ai lui prea târziu. Cu această funcție, nu ar mai putea deschide frigiderul un copil suficient de mare cât să-l ducă mintea la năzbâtii, dar prea mic ca să-și dea seama că asta nu-i o idee bună. De fapt, poate există deja așa ceva, dar la cât de „afonă” sunt în domeniul ăsta…

Până una alta, mie chiar mi-ar trebui un frigider nou. Cand l-au luat ai mei pe cel vechi, nu dădusem nici capacitatea. Mai nou, îmi plac cele argintii, cum e ăsta de la Daewoo. Vedem, vedem. 😀

167312-png

Până una alta… visez!

Voi cum v-ați dori să fie un frigider în viitor?

*Sursă foto: demax.ro

*Sursă GIF: tenor.co

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.