Multe întrebări, un singur Answear

23 iulie 2017.

Trag de mine să mă ridic din pat, dar parcă cearșafurile se lipesc de mine și vor să mă țină în împărăția lor. Vremea e minunată, peisajul pe care-l zăresc pe fereastră e de vis. Munții adormiți încep să prindă viață, rândunelele zboară agitate. Se anunță o zi perfectă, deși la munte niciodată nu se știe cum stă treaba cu vremea.

Din depărtare se aud motoarele turate. Când aud sunetul ăla, simt că-n loc de sânge, prin vene îmi curge benzină. De mică sunt atrasă de raliuri și azi voi avea ocazia să văd unul.

E aproape ora prânzului. Peste vreo două ore se va da startul, avem timp să bem o cafea și să mâncăm ceva. Dar asta doar dacă mă grăbesc și știm că nu sunt eficientă când sunt presată de timp, în schimb asta poate implica și vreun dezastru în miniatură, o vază spartă cu mâneca puloverului, doi dinți din față înfipți în perete din cauză de cabluri pe jos, chestii de-astea.

M-am grăbit încet, adică mai cu atenție și am reușit să fac o baie și chiar să aștern un strat fin de machiaj. Fetele-s fete totuși, trebuie să păstrez un aspect delicat chiar dacă merg la raliu și nu la bal.

Am tras pe mine un maiou mulat, am apucat din zbor blugii zdrențuiți și am căutat din priviri cureaua. Cureaua nicăieri. Nu chiar nicăieri, cureaua mă aștepta pe scaun, acasă, de când i-am promis că o iau în bagaj. Eh, ăsta să fie ghinionul. Doar că mai am o oră până la raliu și nu sunt nici măcar îmbrăcată, darămite cu cafeaua și prânzul în față. Ceilalți pantaloni au o pată de muștar fix între picioare și un găinaț de porumbel pe buzunarul drept de la spate, așa că ies din discuție. Blugii pică de pe mine. Aș putea să folosesc pe post de curea șiretul pantalonilor de pijama. Dar ar arăta ca naiba. Chiar boschetăriță nu-s. Trebuie ceva mai finuț. Ață dentară, ce Dumnezeu?

full_img_1108151Încerc. Încerc doar, să văd cum arată. Am un șal negru, diafan și foarte lung, îl pot folosi pe el, ding! Asta vine pe aici, hm, să fac o fundiță la spate? Fundița la spate arată bine combinată cu geaca de piele, ar îndulci un pic aspectul de dură, dar nu se potrivește cu aspectul blugilor. Dammit, porumbelule, fix pe banca aia trebuia să îți faci nevoile, să nu pot folosi și eu ceilalți blugi!

Bun, fundiță nu. Atunci aș putea să răsucesc la mijloc, să readuc capetele în spate, să fac un nod „ascuns” printre cutele șalului și asta e! Slavă Cerului, mulțumesc intuiției mele și gândului naiv că mă scoate dumnealui la cină romantică. Cină ciu-ciu, dar iete ce curea frumoasă am!

 

În 5 minute eram gata. N-am mai avut timp de prânz, doar un covrig și o cafea. După o oră eram „pe poziții”, cu camerele de filmat pregătite. Găsisem un loc bun pentru filmat, curba spectaculoasă din fața Mânăstirii Sinaia. Tot vrrrum vrrrum, nu am observat că din depărtare începuse să bum bum. Când în sfârșit ne-am prins, norul era deja prea aproape ca să mai ajungem în siguranță la un restaurant, așa că atunci când a început să toarne cu găleata, noi ne uitam ca curca-n crăci. Grija nu era o eventuală răceală, eee, dar de ce? Grija mea era coafura, pentru că… femeie. Umbrelă nu aveam, pentru că a mea curea necesita un prieten acasă, pe scaun și oricum, când am plecat din cameră era soare. Singurul lucru impermeabil era geaca. Și geaca umbrelă se făcuuuu! Păcat că nu aveam loc amândoi sub ea, dar hei, el nu a stat o jumătate de oră să-și bucleze părul. De unde atâta păr, ha?!

Și uite așa, s-a oprit și raliul, s-au umplut restaurantele de am așteptat două ore pentru o ciorbă, dar cine avea bucle frumoase? Aud? Problema mea era rezolvată, ce mai conta că umblasem cu geaca în cap și arătam ca o măicuță rock?

Nu știu cum sunteți voi, dar eu când nu am ce-mi trebuie, improvizez. Când e urgență, adică. Tu cum te descurci când „arde”?

Poți să îmi spui mie, sau și mai bine, Answear te provoacă să încarci o fotografie sau un clip în challenge-ul #WeAreTheAnswear și poate, cine știe, te alegi cu un Fiat 500 dacă ai noroc, sau cu vouchere. Iar dacă nu ai un asemenea noroc (dar tu ai, cum să nu ai?) primești oricum 100 de puncte în contul Answear.

Deci? Ia spune! Tu cum testezi moda?

 

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.