Și haterii au sufletul lor

Înainte de a pătrunde mai adânc în situație, trebuie să vă spun câteva vorbe despre colegul nostru, nu vă spun cum se numește, haideți să-i spunem Gică, de la Gică Contra. Gică ăsta al nostru ar fi băiat bun dacă nu ar fi atât de tare în gură, hater și plin de el. Nu c-ar fi un lucru rău, dar e obositor uneori să ai ca prieten pe unu’ căruia nu îi convine nimic.

Ba că tabloul ăla nu stă bine, ba că pisica nu are coșul în colțul ăla și îl are dincolo, ba că berea e prea caldă, ba că nu are spumă, ba că are prea multă spumă și tot așa. Într-o zi mi-a zis că fiică-mea are urechile cam clăpăuge și poate ar trebui să îi las părul lung! Ne-am gândit ani de zile cum să-l surprindem plăcut de ziua lui și nu ne-a ieșit. Acum doi ani a zis că forma glazurii de pe tort seamănă cu un măgar, anul trecut că de ce i-am luat artificii și nu lumânări. Mai zi ceva.

Anul ăsta am pus la cale ceva deosebit și nu i-am dat nici măcar un indiciu cum că ar urma ceva. Din contră, l-am și luat peste picior când ne-a întrebat ce-i luăm de ziua lui. Bietul de el, nici nu știe ce-l așteaptă! Stați așa că a ieșit șeful din birou!

„Gică! Vino cinci minute, te rog. Am ceva să-ți spun referitor la week-end.” – i-a zis.

Gică ne-a făcut cu ochiul: „Pariu că-mi dă ceva în plus la salariu de ziua mea!”.

Mhm. Lasă că vezi tu.

Și a văzut, când a ieșit plouat tot din biroul șefului: „Mdea, întâlnirea membrilor Asociației Naționale a nu-știu-ce, sâmbătă în Poiană… de ziua mea! Fix atunci s-au gândit ăia să se întâlnească, să mă trimită pe mine să le iau interviu.”

Abia ne-am abținut de la hohote generoase. Să știe el că în salonul de evenimente din Poiana Brașov va fi o întâlnire… dar pentru a-l sărbători pe regele nemulțumiților… ah!

De vacanțe la munte nu l-am auzit niciodată comentând, așa că am organizat totul și ne-am rugat să iasă bine. Dacă și de data asta se plânge… nu mai pupă el ceva în vecii vecilor!

hotel royal

Sâmbătă dimineața am ajuns cu toții la Hotel Royal. Ne așteptau deja și am pus totul la punct, după ocuparea camerelor rezervate. Am fi vrut să ocupăm tot hotelul, dar Gică al nostru fiind un nesuferit, nu multă lume înțelege că omul are de fapt un suflet de aur, așa că n-am adunat 90 de oameni, ci doar vreo 50, cu tot cu rudele lui.

Pentru sărbătorit a fost pregătită o cameră specială, am adus o oglindă mare să se admire și, evident, un frigider plin cu bere. Glumesc cu oglinda, nu și cu berea. Berea îi place, dar să și-o toarne singur, altfel sigur ceva nu e bine.

Era o zi caldă și senină, cu doar câțiva norișori de puf care se jucau pe cer. Aș fi vrut să o lălăi pe terasă, dar eu eram tartorul petrecerii și trebuia să forfotesc pe acolo, să fiu sigură că va ieși totul bine de la cap la coadă. Mi-a trebuit organizarea evenimentului în Brașov, acum ia de pune totul la punct! Ah, dar atât de emoționată și nerăbdătoare eram!

hotel royal 2

 

Salonul a fost decorat în culorile preferate de Gică (dacă vă vine să credeți că un hater are așa ceva) și meniul a fost ales cu grijă, pe gustul său (am tras cu ochiul ce comandă când ieșim în oraș sau în team building-uri). Părea totul pregătit. Pentru a alege muzica a fost nevoie să-i subtilizăm vreo jumătate de oră telefonul, iar pentru cadouri, doar i-am citit profilul de facebook.

 

 

 

hotel royal 3Deodată am văzut mașina firmei apropiindu-se. I-am dat mesaj șoferului să-l amăgească un pic, să îl provoace la un biliard, să amâne totul până strângeam oamenii în salon. Oricum tind să cred că până la urmă vom termina seara într-un mare campionat de 8 Ball, am un feeling că i-ar plăcea sărbătoritului. Și dacă nu vrea biliard, îl împingem către saună după terminarea petrecerii, să-și deschidă porii, să iasă hatereala din el.

Totul era gata. În salon era întuneric, iar fix când a intrat stimabilul coleg, pe ecranul de proiecție a început să ruleze un filmuleț cu cele mai celebre heităreli de pe facebook-ul lui, urmat de mesajul „Cu toate astea, rămâi colegul nostru preferat! La mulți ani!”.

L-am dat gata! Apoi am petrecut toată noaptea.

hotel royal 4

 

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

 


2 gânduri despre “Și haterii au sufletul lor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.