Dior. Miss Dior

Salut!

Continuăm aventura prin lumea parfumurilor și astăzi vorbim despre Miss Dior, parfumul care mi-a pus capac. Parfumul cu care o înșel pe Lavi (La vie est belle) de un an. Parfumul care mă face să plâng când mă gândesc că a fost reformulat și nu îl voi mai găsi în această variantă atunci când o să îmi permit să îl cumpăr. Nu zic că varianta nouă nu miroase bine, ba chiar e fain și așa și mi-l doresc, dar nu e el. E un parfum pe care nu-l pot înlocui.

Miss Dior

L-am mirosit când am primit un eșantion la Sephora. Prima impresie a fost că e un parfum de „cocoană”, mi s-a părut greoi, cu prestanță, un parfum pe care nu-l porți zi de zi. Un parfum pe care nu-l poate purta oricine.

După un an, mi-am schimbat puțin părerea.

Nu mi se mai pare atât de greu, din contră, mi se pare un parfum luminos, curat, fin, delicat.

Haideți să analizăm puțin notele înainte să continuăm.

Vârfmandarină italiană

Mijlocabsolut de iasomie egipteană și trandafir

Bazăpatchouli și mosc.

Simt mandarina numai câteva momente după pulverizare. Un accent ușor citric, apoi calm și dulce.

Iasomia (aceeași pe care o regăsesc în Bvlgari Mon Jasmin Noir) se împletește absolut minunat cu trandafirul, dând naștere unei arome de vis. Cumva, acum o vreme, îmi amintea de Si (Armani), dar acolo găsim un trandafir rece, înrourat. Aici, din amestecul de trandafir și iasomie rezultă o aromă caldă, zâmbitoare, plină de soare.

Atât simt. Patchouli-ul rămâne tăcut, pentru mine nu își face simțită prezența, iar moscul nu îl detectez de obicei. El are rolul de a fixa aromele.

Siajul nu e bombă dacă e aplicat cu zgârcenie. Cu toate astea, persoanele care stau lângă mine îl simt, deși mai mult de o pulverizare nu îmi permit (pentru că nu se mai fabrică, doh 😫). La mai multe pulverizări… e posibil să umplem supermarketul.

Persistența e îndelungată, seara încă se simte dacă îmi ating pielea cu degetele.

Pe textile, aroma se menține zile întregi.

Nu e un parfum care să te intoxice. Nu te poartă. Te învăluie ca o eșarfă delicată. Te pune în valoare.

Nu e genul de parfum care, asemenea unor tocuri stiletto în picioarele unei începătoare, te pune într-o ipostază penibilă. Își găsește locul pe pielea ta și în jurul tău în orice moment și în orice ținută. Totuși, încearcă să nu-l porți îmbrăcată în trening.

Nu cred că trebuie să ai o anumită vârstă pentru el. Mi se pare potrivit și pentru fete visătoare, dar și pentru femei hotărâte.

E un boboc de parfum. E o minune olfactivă.

Și să nu uităm de sticluță! Am descoperit că de cele mai multe ori prefer sticluțele clasice, pătrățoase, dar cu fundițe la gât. Așa e și sticluța lui Miss Dior. Simplă. Delicată. Luminoasă. Sticla e finisată perfect, iar fundița metalică de pe căpăcel îi dă un aer visător și elegant.

Despre preț, ce pot să spun? Sunt sigură că magazinele îl mai au în stoc, am văzut că pe Sephora sunt disponibile două variante de Miss Dior eau de parfum, nu pot decât să sper că nu e o greșeală de listare și una dintre variante e cea veche (e puţin probabil). În acest caz, prețurile sunt cam așa:

  • 30 ml: 340 lei
  • 50 ml: 475 lei
  • 100 ml: 670 lei
  • 150 ml: 840 lei.

Deloc ieftin. Dar merită. Eu am o sticluță de 30 ml de un an. Și încă mai am puțin. ❤

Miss Dior 2

L-ați mirosit? Vă place?

Pupicici!


5 gânduri despre “Dior. Miss Dior

  1. Asa, asa! Fa-mi pofta mai tare de el! Buuuuu! Te inteleg perfect de ce simti nevoia sa il rationalizezi. E prea bun ca sa poti sta fara el dupa ce l-ai avut o data!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.