Parfumuri pe care mi le doresc

Salut!

Dacă săptămâna trecută am heitărit vorbit despre parfumurile pe care nu aș da banii, a sosit vremea să vă povestesc puțin despre parfumurile care m-au cucerit și pe care mi le-aș dori în „colecție”. Atenție, nu este un articol cu produse pe care le voi cumpăra musai, ci produse care îmi plac și pe care aș vrea să le am. În ultima vreme mi s-au schimbat enorm gusturile în materie de parfumuri și, dacă acum câțiva ani leșinam de plăcere când foloseam La vie est belle, acum îmi dă grețuri teribile și prefer parfumuri o idee mai temperate. De obicei. Îmi mai pică și câte unul mai înțepat cu tronc, dar sunt excepții. Încă iubesc La vie est belle cu tot sufletul, a fost printre cele mai mari pasiuni, dar fierea mea are alte planuri cu mine.

Începem cu Aqua Allegoria Pera Granita de la Guerlain, parfum pe care sunt aproape sigură că îl voi cumpăra primăvara aceasta. L-am testat deja în Sephora, l-a testat și mama pe piele și s-a comportat excelent, dar nu vreau să plătesc prețul destul de măricel înainte de a-l mai testa încă o dată, de data aceasta și pe pielea mea. Am o piele destul de ciudată și de foarte multe ori, parfumurile care pe blotter mi se par faine virează în dubioșenii când le pulverizez pe piele. Pera Granita e unul dintre cele mai noi parfumuri adăugate colecției Aqua Allegoria (alcătuită numai din parfumuri lejere, suave), după cum mi-a spus și domnișoara din Sephora. Atunci chiar era cel mai nou, dar am aflat că tocmai ce s-a lansat o nouă aromă. Pera Granita e un parfum lejer, floral-fructat, răcoros, ca un pahar cu suc proaspăt sau o înghețată când afară sunt 35 de grade. După cum îi spune și numele, are note de pară, aromă pe care o iubesc în parfumuri. Sticluța e fix pe gustul meu, simplă, elegantă și… roz. Cu auriu. Abia aștept să îl testez din nou. Cel mai probabil voi testa și noul parfum al colecției, dar dacă am rămas fixată pe deliciosul Pera Granita… greu îmi mut gândul.

24646191024_0428624a71_o

Deja clasicul Poeme al casei Lancome e un alt parfum care mi-a căzut cu tronc. De data asta vorbim despre un parfum cu greutate, un floral minunat și intens, un început de vară într-o sticluță. Miroase ca teiul înflorit, a iasomie, a frezii, cele mai intense și minunate flori. E un parfum care îmi dă o stare aparte, mă încălzește și mă înveselește în același timp. E un parfum cald, dulce (fără să fie grețos) care nu mi se pare potrivit pentru o fată foarte tânără. Chiar și eu, la 29 de ani mi se pare că-s prea necoaptă pentru el, când pulverizez un strop pe piele mă simt de parcă aș fura din parfumul mamei. Mi-am zis că Poeme va fi cadoul de la mine pentru mine când voi împlini 30 de ani. E un parfum care se face remarcat. Nu treci neobservată cu el. E absolut divin. Pare construit din raze de soare și flori.

375x500.171

Când eram încă o adolescentă, am primit niște mostre, printre care și una de The One de la Dolce & Gabbana. Fascinant parfum! Cremos, dulce, ușor fructat, dar mai mult floral (iasomia observ că e prezentă cam în toate parfumurile pe care le iubesc), intens, un parfum aparte care nu e ușor de confundat. E intens, persistent și absolut adorabil. Mi se pare un parfum ușor mai rece, nu are căldura lui Poeme, e puțin mai distant, dar la fel de frumos. Mi-am amintit din nou de el acum câteva luni, cred că l-am mirosit la o clientă. Dar mi s-a fixat iar pe creier ca un pitic obraznic și tare mi-l doresc! Nu cred că-l voi cumpăra curând, dar e acolo undeva pe o listă virtuală.

375x500.698

Mi-am reamintit de curând de J by Jennifer Aniston (am scris despre el aici) pe care l-am avut acum doi ani și mi-l doresc din nou. Miroase ATÂT de bine pentru un parfum de vedetă încât cu greu l-aș putea scoate dintre parfumurile de lux. Nu e chimic, nu e prea generic, nu deranjează cu nimic nasul, e atât de fin și de elegant încât trebuie să îl am din nou. Dacă mă ține bugetul, poate dau iama în Douglas vara asta. Spoiler: noul La vie est belle L’Éclat eau de toilette miroase foarte asemănător după ce trec primele note. E un parfum superb și acela, iar persistența e mai mare, dar hai să începem cu Aniston, La vie est belle costă de 3 ori mai mult.

12523169_1104698669560596_5002090791897977292_n

Credeați că sunt mai multe, așa-i? Și eu! :)) Dar judecând mai bine, sunt singurele parfumuri pe care mi le doresc cu adevărat în momentul ăsta. Nu știu când voi reuși să pun mâna pe toate, dar să fim optimiști!

Voi ce vă doriți mult, dar mult mult de tot? Pe ce parfum ați pus ochii? Ce parfum v-a rămas în suflet?

Pupicici!

 

 

*sursă foto: MonsieurGuerlain.com, Fragrantica.com, Pixabay, arhivă personală.


2 gânduri despre “Parfumuri pe care mi le doresc

  1. Poeme e parfumul mamei in copilaria mea. A folosit si altele multe,le asociez pe toate cu ea, dar parca Poeme imi aminteste cel mai tare de copilarie. Asa cum Organza si J’adore sunt tot „mama”. Si parca nu as putea eu sa le port, sunt prea parte din ea. Restul nu le-am adulmecat dar m-ai facut curioasa. Oricum, sunt aici, cu tine apropos de modificatul gusturilor in materie de parfumuri. Miros diverse care imi placeau la nebunie acum vreo 10 ani si sunt de-a dreptul oripilata!:))

    1. Si mama si-l doreste. E noul ei preferat, alaturi de Good Girl. Abia astept sa il cumpar, dar nu e timpul inca. Oricum am testerul la munca si pot sa il miros cand vreau. 😀
      Mdea, gusturile sunt in continua schimbare, ma mir si eu de mine. 😂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.