Am visat că m-am trezit într-o lume fără tine

Am întins prin somn piciorul, dar am dat de așternutul rece și m-am zgribulit pe locul meu. Locul tău, cândva atât de cald, era rece și gol. Am deschis ochii doar ca să privesc spre peretele alb și trist. Tu nu erai. Și n-aveai să mai fii.

Casa nu mai mirosea a parfumul tău cu iasomie și trandafir, nu mai răsuna de râsetele tale ca atunci când te uitai la clipuri cu pisici sau papagali.

Am părăsit patul cu inima grea. Pe jos nu mai erau împrăștiate clamele tale și agrafele pe care călcam tot timpul. Nu mai aveam nevoie de papuci de casă, cum mă băteai tot timpul la cap.

Ai dispărut cu totul, cu aromă, cu sunet, cu hainele tale ciudate, cu cămășuțele în carouri pe care le purtai duminica, frământând cine știe ce nebunie de aluat, cu mânecile suflecate, murdară de făină până-n codițele împletite.

Au dispărut zecile de flacoane și flaconașe de gel de duș și creme pe care le aveai împrăștiate prin baie.

A dispărut prezența ta uneori sufocantă și m-a lăsat să-mi dau seama că-mi era de fapt aer. Ai plecat fără o privire. Fără un regret. Fără o urmă în casa mea. Ca și cum n-ai fi existat.

Simțeam o durere atât de intensă și atât de reală încât aș fi fost în stare de orice. Și totuși nu știam ce e de făcut. Am îmbrăcat ce mi-a picat în mâini și am ieșit pe stradă. Sufeream în asemenea hal încât am lăsat deoparte bărbăția și am dat frâu liber lacrimilor. Simțeam cum picau reci pe obraji.

Pașii m-au purtat către casa ta. Am urcat cu plumb în picioare cele două etaje și am bătut la ușă. Îmi imaginam cum, la acea oră, dansezi prin casă aruncând la întâmplare hainele care nu-ți convin. Am auzit pași. Ușa s-a deschis. În prag era un bătrânel. Nici urmă de tine. Am înghețat. Trăiam un coșmar.

„Unde te-ascunzi, femeie? Cu ce-am greșit de m-ai lăsat singur?!”, am strigat.

*

Stropi de sudoare mi se adunaseră pe frunte. M-am ridicat brusc din pat, parcă sufocându-mă. Tu respirai cald lângă mine, cu o urmă de zâmbet pe chip. Fusese, într-adevăr, un coșmar. Erai acolo, suflete. Dormeai acolo liniștită, atât de specială, într-o zi atât de banală de miercuri. Într-o oră aveai să te trezești, să arunci iar telefonul și să mormăi ceva de neînțeles.

*

Am mers tiptil în bucătărie și i-am pregătit ceva bun. Ce-am putut și eu. O omletă, o cafea și pâine prăjită. Am luat telefonul și am apelat. Era prima dată când îi cumpăram flori online. De fapt, era prima dată în ultima perioada când îi cumpăram flori. Oare de ce nu fac asta mai des? Oare nu merită îngerul ăla nebun mai multe gesturi mici, dar mari?

Note to self: mai multe flori. Florărie online am găsit, Interflora România va fi mereu aici când voi dori să o surprind.

FB_IMG_1521052411707.jpg

 

Și îmi doresc să o surprind din ce în ce mai des. Timpul parcă zboară.

Ne prindem în febra cotidianului și uităm să respirăm. Uităm să fim buni, să fim calzi și iubitori. Uităm de micile surprize și micile gesturi din dragoste.

 

 

Nu e vorba că nu vrem să le facem. Pur și simplu uităm. Ne trezim în zilele speciale,  1 Martie, 8 Martie, aniversări, sărbători pentru a face un gest pe care îl puteam face în orice altă zi.
Nu trebuie să ratăm nici sărbătorile, pentru că dacă ele nu ar exista, ar fi monotonie. Zic doar să deschidem ochii. O ciocolată într-o duminică, o cină în oraș în mijlocul săptămânii sau un buchet de flori la domiciliu într-o zi stresantă. Orice poate funcționa. Orice ne face să zâmbim. Și când ochii celui pe care îl iubim zâmbesc, parcă zâmbim și noi mai cu foc.

 

FB_IMG_1521052438527.jpg

Peste câteva ore, iubita mea va primi un buchet drăgălaș din florile ei preferate. Așa, pentru că o iubesc.

Aveți grijă de sufletele de lângă voi. În orice zi. Iubiți-le. Faceți-le să zâmbească, pentru că fericirea lor e cea mai valoroasă. Și nu doar de 8 Martie. ♥

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018.


4 gânduri despre “Am visat că m-am trezit într-o lume fără tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.