La Petite Robe Noire, Guerlain

Salut!

Iată că avem două postări la rând despre produse Guerlain! Eu eram pregatită să scriu despre Dior, dar dacă sondajul de pe pagina de facebook a spus altceva, mă conformez.

La petite robe noire a apărut în 2012 și e creat de Thierry Wasser, un geniu aș zice eu.

 

la petite robe noire

 

Nici acum nu știu cum să încep. Nu știu cum să descriu parfumul. Nu știu ce să spun despre el pentru că nici după o lună nu m-am hotărât dacă îmi place sau nu.

Îl consider un parfum destul de ciudățel, nu un parfum uniform, cremos, delicat. Cel puțin în primă fază e o bombă de vioiciune, ca o fată năzbâtioasă, cu obrajii aprinși de la cățăratul prin pomi, cu ochii strălucitori codițe și două vișine după ureche.

Două gânduri am când simt prima adiere de La petite robe noire…

Doamne aranjate, într-un salon elegant, mâncând dulceață de vișine de pe farfuriuță și răcorindu-se cu apă rece și…

copilăria mea. Mă simt acea fată de care aminteam mai sus. Când eram copil, erau într-o curte câțiva vișini unde ceream voie să intrăm (eu și prietenele mele) să culegem câte o punguță de vișine. De fiecare dată când adulmec La petite robe noire mă simt din nou copil la 11 ani, cățărată în vișin. Și îmi e dor…

Haideți să vedem notele!

 

Vârfbergamot, migdale, vișine, fructe roșii

Mijloctrandafir, ceai, trandafir Taif, lemn dulce

Bazăanason, boabe de tonka, vanilie, paciuli, stânjenel

 

Prima aromă pe care o simt e ușor medicinală, amestecată cu sirop de vișine. O aromă zemoasă, dulce-acrișoară. Nu simt niciun iz citric, migdalele nici atât.

După ceva timp simt ceva lemnos, dar trandafirul nu se arată la față.

Iar baza… ei, cu baza e o problemă. Cred că nota de paciuli combinată cu vanilia poartă vina, pentru că simt o vagă asemănare cu Angel de la Thierry Mugler, iar acela e un parfum care nu îmi place absolut deloc, mi se pare vulgar. Paciuli era denumit în alte epoci „anticamera Iadului” sau ceva de genul ăsta, în ideea că aroma de paciuli era preferată de femeile de moravuri ușoare, în niciun caz de doamnele rafinate, de familie bună. Și fix la prima categorie mă gândesc când miros Angel. Asemănarea e foarte slabă, aroma de vișine învăluie în continuare parfumul și nu îi dă voie să devină vulgar. Dar chiar și așa, baza lui La petite robe noire mă supără un strop, dar suficient cât să nu mă lase în pace, să îl folosesc liniștită. Un strop, un stropșor mic din când în când pe încheietura mâinii e mai mult decât suficient, altfel mi se face greață.

Cred că v-ați dat seama că nu e tocmai genul de parfum pe care să îl cumpăr și să îl iubesc din tot sufletul. E frumos, da, dar nu e genul meu. Se simte calitatea ingredientelor, nu devine chimic-plasticat , dar gusturile sunt gusturi până la urmă și ar fi plictisitor să fim cu toții la fel.

Dar voi, dacă doriți un parfum viu, neliniștit, cu o bază senzuală și dulce, go for it, s-ar putea să vă placă mult.

Persistența e bună, e o apă de parfum la urma urmei. Siajul e la fel de bun, se simte bine în jurul persoanei care a folosit parfumul.

Sticluța e superbă, fină și feminină.

Despre preț nu știu ce să spun cu exactitate, parfumurile Guerlain pornesc de la peste 300 de lei varianta cea mai mica, de 30 ml, ajungând până la 500, 600 de lei.

 

Dacă l-ați încercat, aștept părerea voastră.

Pupicici!


3 gânduri despre “La Petite Robe Noire, Guerlain

  1. Ce frumos l-ai descris! L-am testat mai demult prin parfumerii, dar nu m-am simtit atrasa. O sa-l mai miros cu prima ocazie, avand in minte cuvintele tale.

    1. Multumesc! Eu l-am testat de multe ori si am avut de fiecare data o alta parere pana am pus mana pe miniatura. E un parfum deosebit… dar nu pentru mine. As vrea sa incerc si apa de toaleta, poate e ceva mai delicata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.