J’Adore In Joy, Dior

Salut!

Reluăm seria articolelor parfumate cu câteva zile întârziere, dar prefer să scriu în mijlocul săptămânii decât să amân până luni, când sper că voi aborda un nou subiect legat tot de parfumuri.

Aroma de azi vine de la Dior, una dintre casele mele preferate în ceea ce privește parfumurile. Moda nu e treaba mea, sunt total pe dinafară, dar parfumurile fiind o mare pasiune, mi-am permis să îmi conturez gusturile.

J’Adore In joy a fost lansat luna trecută la noi si am fost una dintre persoanele norocoase care au ajuns la timp într-un Sephora pentru a primi o miniatură.

dior j'adore in joy

Eram în drum spre mare și îmi luasem alt parfum la mine, dar cumva am ajuns să folosesc J’Adore în cele trei zile pe care le-am petrecut la Mamaia. Prea e văratic, prea stârnește poftă de soare, de plajă, de bălăceală! Prea se integrează perfect într-o vacanță la mare. Așa că nu aveam cum să îl ignor.

In Joy e descris drept un parfum floral fructat cu un strop de sare, un parfum al veseliei, al primăverii.

 

VârfFleur de Sel

Mijlociasomie Sambac, ylang-ylang, tuberoză, neroli

Bazăpiersică

 

Dar ce avem noi aici? Un parfum fără mosc!

Și ce mai avem noi aici! Fleur de Sel. Floare de sare, adică. Pe Fragrantica mioritică e tradusă drept sare de mare. Acum înțelegeți de ce e un parfum de vacanță, da?

Debutul e sărat, într-adevăr. Îmi dă acea senzație pe care o am de obicei când ies din gară în Constanța. Simt marea aproape. Simt începutul vacanței. Aerul e cald și schimbat. Sărat. Așa e și parfumul.

Iasomia nu-i lasă prea mult timp locul I pe podium pentru că își scoate petalele parfumate la înaintare încă din primele minute. Și e atât de intensă, atât de albă, de pură și de curată încât efectiv simt că am un buchet întreg în față. Niciodată nu am mai simțit o iasomie atât de naturală într-un parfum. E extraordinară. E cea mai plăcută faza a parfumului.

În plus, e mixată atât de frumos cu notă sărată! Nu e nimic exagerat, altfel risca să vireze spre acel miros dubios de varză pe care îl simt în Womanity.

Alte note nu simt. Poate ylang-ylang-ul îi oferă un strop de căldură, dar tuberoza, din fericire nu o simt și, din păcate, nici nota de neroli. Sunt prea omogene, nu se simt individual, dar ca întreg… sunt o nebunie.

Piersica din baza strică tot și sunt de părere că ar fi fost mai bine fără ea. E pur și simplu o aromă care face toate celelalte note să pară ușor fermentate, acidulate. Simt în nas și chiar în gură ca și cum aș fi băut un vin spumant și am un vag gust acrișor. Acea piersică e inutilă, din punctul meu de vedere.

În ansamblu, parfumul e vesel, optimist, jucăuș, cald, luminos. Parcă a prins în aroma sa toate razele soarelui, toată bucuria unei vacanțe. Îmi place, îmi place mult chiar și cu prezența piersicii.

Persistența e bună pentru o apă de toaletă, se simte pe piele multe ore, nu am contorizat, dar cu siguranță nu dispare după două ore.

Siajul e destul de mare, cu o singură picătură pe încheietură, simt aroma în permanență, mai ales când mă fâțâi de colo colo.

Prețul pornește de la 291 lei, astfel:

30 ml, 291 lei

50 ml, 392 lei

100 ml, 554 lei.

 

L-ați încercat? Vă place?

Pupicici!

 

 

*Sursă note: fragrantica.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.