Supă cremă de broccoli

Salut!

Supă verde printre cosmetice? Mă copii, supa asta e atât de bună încât merită să stea printre cosmetice, printre haine, printre bijuterii, printre tablouri scumpe. Merită să îi fac un tablou și să îl pun la loc de cinste în sufragerie. Nu glumesc, e cea mai bună supă pe care am mâncat-o vreodată.

Și nu vreau să rămână doar pe insta fotografia, vreau să v-o arăt și aici și să vă spun și cum a fost preparată. Și dacă sunteți, la fel ca mine, fani ai supelor cremă… vă va plăcea extraordinar de mult.

Mai întâi, haideți să vă arăt de unde am rețeta:

 

Am păstrat aceleași ingrediente, cu mențiunea că am schimbat puțin modul de preparare. La supică am lucrat și eu și mama, bine… mai mult mama.

Legumele, cartof, țelină, ceapă și morcov au fost puse la fiert, timp în care buchetul de broccoli a fost desfăcut în buchețele mici mici și pus într-un vas cu apă și sare.

Când legumele s-au fiert, am pus și broccoli-ul peste (în rețeta Lidl se păstrează în apă doar cartoful) și am lăsat totul să fiarbă pentru câteva minute (cu capacul deasupra oalei). Când s-a fiert și broccoli-ul, am scos toate legumele și aici vine diferența majoră față de rețeta originală. Nu am înlăturat legumele, ci le-am pasat pe toate cu blenderul vertical. Am adăugat o bucățică de unt, sare, am adăugat apoi și din zeama în care au fiert legumele până am obținut supa, nici prea lichidă, nici prea cremoasă. Cred că ar fi mers chiar un pic mai subțirică, dar mie îmi place mai mult așa.

Am pus puțină supă într-un castronel, am picurat puțin ulei de măsline și piper proaspăt măcinat și asta a fost!

supa crema broccoli

Eu am pus crutoane când am mâncat-o, dar nu e obligatoriu. Fiecare mănâncă fix cum vrea.

Nu credeam că o supă de broccoli poate fi atât de gustoasă! Dar după ce am mâncat la mare m-am convins că e posibil. Și acum am făcut și noi o bunătate.

Ce zic copiii, vă face cu ochiul? Știu că broccoli-ul e o legumă destul de controversată, nu mă aștept să placă tuturor. Mie mi-a plăcut de când am gustat prima dată. Yummm!

Pupicici!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.