Dior Joy

Bună!

Am cam abandonat în ultima perioadă secțiunea parfumată de pe blog, nu am mai mirosit prea multe parfumuri care să mă încânte în asemenea măsură încât să scriu despre ele. Sau, dimpotrivă, să mă enerveze. Până zilele trecute, când mi-a sosit coletul de la Sephora, în care am descoperit o mostră de Joy de la Dior, noul și promovatul parfum. Și luatul la șuturi din toate direcțiile. Majoritatea review-urilor sunt negative și chiar nu înțeleg ce e atât de greșit la parfumul ăsta.

Vă las aici mini-clipul de pe instagram unde vă arătam conținutul coletului.

Și acum să mergem mai departe. El e vedeta articolului de azi! O bijuterie de parfum! Nu am văzut sticla decât în fotografii încă, dar pare atât de fină și delicată că nu pot să nu o admir.

Mai întâi să vedem piramida olfactivă.

Vârf – bergamot, mandarină

Mijloc – trandafir de Grasse, iasomie

Bază – lemn de santal, cedru, mosc alb, paciuli

În momentul pulverizării se simte o adiere de citrice, dar dispare foarte repede, lăsând loc iasomiei. Simt aceeași iasomie naturală că în J’Adore In Joy. Frumoasă, caldă, luminoasă ca o zi de mai.

Din notele de bază nu simt nimic sau mai nimic. Un fond lemnos parcă se simte, dar cam atât.

E un parfum foarte bine mixat, notele nu se disting prea bine, dar în ansamblu e superb.

Are un aer cumva bebelușesc, pudrat, inocent și roz. Da, dincolo de sticluța roz, el e, ca miros, un parfum roz. Extraordinar de feminin și delicat. Nu are nimic care să supere. Nimic din el nu mă face să spun „o, aia putea să lipsească”. Nu e aspru, e rotund și cremos. Mă face să îmi doresc o sticluță mică din care să pufăi câte un strop în zilele când port un pulover roz, pufos. Mă face să îmi doresc acel pulover doar pentru a-l purta împreună cu parfumul.

Nu e un miracol, nu e o capodoperă, de fapt cine sunt eu să decid asta? Dar, Doamne, e atât de cald! Comod. Dulce. Intim într-un fel. E un parfum de zi, la serviciu, e o bucurie într-o zi când plouă sau bate vântul. E coconul cald care îți da senzația de „acasă”. De bine. E parfumul pe care îl pulverizezi pe încheietură după baie și adormi cu zâmbetul pe buze. Exprimă bucurie cu fiecare… notă.

Și dacă asta nu îl face minunat, atunci ce?

Nu urmează moda gurmandelor din ultimii ani, nu e un dulce-cofetărie, e un dulce delicat, floral, aerisit.

Nu e un parfum care cu aer de legendă, nu e un Poeme, nu e un Numero 5, nu e un J’Adore, nu e un Alien sau un The One. Nu vă speriați, nu le va detrona. Poate numele i se va șterge curând din memoria oamenilor, când vor înceta promovările.

Nu e ceva nemaîntâlnit (de fapt, mie mi se pare că seamănă cu discontinuizatul Intimately de la Beckham), dar e ceva care mie îmi place mult și, scriind despre el și ducând nasul către locul unde l-am pulverizat, îmi dau seama că mi-l doresc extraordinar de mult. Dar va trebui să aștepte. ❤️

Cu toate că am mai spus că aroma e destul de intimă, nu același lucru se poate spune despre siaj. Nu e un siaj bombă, dar la o lungime de braț se simte. Și vorbim aici despre fiola care se afla lângă mine la un moment dat și dinspre care mi-au venit ore întregi valuri aromate.

Ajungem și la persistență care e bunicică (concentrație eau de parfum), l-am pulverizat în jurul orei 13-14, iar seara, pe la ora 20, chiar 21, încă se mai simțea.

Prețul? Demn de un Dior.

30 ml – 354 lei;

50 ml – 475 lei;

90 ml – 670 lei.

Merită? Eu zic că da. Pentru mine e perfect. Nici mai mult, nici mai puțin decât ce caut.

Voi l-ați mirosit?

*sursa foto: pinterest

*sursa note: fragrantica


5 gânduri despre “Dior Joy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.