Sugar Town, Jessica – yay or nay?

Salut!

Cum îmi îngrijesc unghiile v-am arătat aici, dar haideți să vorbim mai mult și despre ojă, ce spuneți?

La începutul verii s-a lansat o nouă colecție Jessica Cosmetics, Sugar Town. Despre Jessica nu știam prea multe lucruri, dar când am văzut colecția de vară am cam făcut ochii mari, cum fac când văd orice ojă nouă. Am aflat că fondatoarea brandului, Jessica Vartoughian, a crescut în România, mutându-se la 17 ani în Los Angeles. Interesant, nu mă așteptam. Am aflat și că produsele Jessica Cosmetics nu sunt testate pe animale și nu conțin ingrediente dăunătoare (printre care formaldehyde și toluen). Promițător, nu?

Când a apărut noua colecție, parcă a explodat internetul. Unde mă uitam, vedeam noile lacuri de unghii și muream de ciudă că nu știu și eu cum sunt. Da’ iete că am și eu un strop de noroc și am câștigat un kit pe instagram, pe pagina Gabrielei și așa am reușit să încerc produsele.

 

jessica phenom sugar town

 

Pe lângă cele trei lacuri de unghii colorate, kitul mai conține și o bază tratament și un top coat, iar împreună promit să asigure rezistență și luciu manichiurii până la 10 zile. Ei bine, 10 zile nu am avut oja pe unghii, dar pot să vă spun impresii din cele câteva zile în care am purtat (și port) două dintre ojele din colecție.

Avem așa:

 • Bend don’t Break – bază
 • Laffy Taffyun roz dulce, deschis, pastelat
 • Gumdropun alb cu un ușor, aproape insesizabil subton gri
 • Red Hotsun roșu care mie mi se pare roz toată ziua
 • Finale Shinetop coat

Cum mi s-au părut

În ziua când a ajuns coletul bineînțeles că ardeam de nerăbdare, așa că am șters oja pe care o aveam pe unghii și am aplicat una dintre cele noi.

Am ales rozul delicat, Laffy Taffy, mi s-a părut cel mai potrivit pentru lungimea unghiilor. Roșul-roz m-ar fi arătat prea scorpie și albul ar fi ieșit prea tare în evidență.

Am aplicat baza care e foarte lichidă și s-a uscat foarte repede și apoi am aplicat două straturi de ojă și apoi top coat-ul.

Primul strat de ojă nu e niciodată (sau aproape niciodată) uniform, dar nu îmi fac probleme, totul se remediază când aplic al doilea strat. Asta se întâmplă cu aproape toate ojele mele, deci nu e ceva ieșit din comun.

Consistența ojei e ok, nu e nici prea lichidă, dar nici prea cremoasă, așa că nu creează probleme la aplicare.

Ce îmi place e că are un aspect oarecum… pfui, cum să îi zic? Gumat. Nu știu cum să explic, dar e diferit de majoritatea ojelor pe care le-am încercat până acum. Un aspect mai profi, mai de salon.

Top coat-ul, o dată aplicat, mi s-a părut că deschide un pic nuanța ojei, o face puțin mai pastelată decât era deja. Dar doar cu Laffy Taffy mi s-a întâmplat, mama l-a folosit peste o altă ojă din arsenalul propriu și mi-a zis că nu a observat vreo schimbare.

 

jessica phenom laffy taffy

După vreo 4 zile am șters rozul și am aplicat Gumdrop, nuanța de alb. Aceeași poveste, unghii mult mai scurte. :)) Crescuseră foarte mult și una îmi pocnise la bază. E lungimea maximă, mai mari de atât nu pot să le cresc. Iar eu cu o unghie scurtă și restul lungi nu stau, unghiile inegale mi se par vulgare.

jessica phenom gumdrop

Fotografia e făcută la 3 zile după aplicare și luciul e intact. Nu vreți să vă povestesc câte cutii cu marfă am avut de bibilit și cărat și așezat ieri.

Ce îmi place

Se aplică frumos și uniform la al doilea strat.

Luciul e intens, pare ojă semipermanentă.

Culorile sunt superbe, intense, deosebite. Rozul nu e pițiponcesc, iar albul e ceva ce nu am mai văzut până acum. Despre cealaltă nuanță nu mă pronunț încă, aștept să o folosesc. Dar pare superbă, de fapt a fost prima care mi-a atras atenția când a apărut noua colecție.

Rezistă foarte bine fără să se crape ca o oglindă la margini. Practic, sunt foarte elastice. Toate, dar absolut toate top coat-urile care ofereau luciu atât de intens crăpau după câteva zile, căpătând un aspect neplăcut. Jessica nu. Asta cred că mă încântă cel mai tare. De obicei port unghiile lungi și nu e deloc plăcut să te trezești cu crăpături pentru că oja nu e suficient de elastică. Mai ales când intenționezi să o păstrezi pe unghii vreo săptămână, așa cum fac eu de o vreme.

Nu pot să nu menționez că sticluțele sunt destul de mari, 14 ml, respectiv 14,8 ml baza. Păstrate corespunzător, ferite de soare și căldură, cu gura sticlei curățată după fiecare folosire cu siguranță nu se vor îngroșa sau usca prea curând.

Ce nu îmi place

Nu pot să spun că e ceva peste care nu aș trece. Sunt lucruri minore. Aș fi preferat să aibă o pensulă mai lată, eu m-am obișnuit cu pensulele ojelor Rimmel London și îmi e mai dificil să mânuiesc o pensulă clasică.

De asemenea, oja în sine mi se pare că are un timp de uscare puțin mai mare decât eram obișnuită până acum. Dar o dată aplicat lacul pe deasupra, se usucă totul repede, nu m-am trezit cu dungi de cearșaf pe unghii cum se întâmplă de obicei când îmi aplic oja seara.

Și ar mai fi și prețul care e ușor mai mare față de produsele pe care le folosesc de obicei. Dar ăsta-i un factor subiectiv, fiecare își fixează propriul buget. Eu spun că dacă aș găsi o nuanță care să mă dea pe spate, clar aș da banii.

Yay or nay?

De la mine Jessica are un Yaaaaay! Chiar îmi plac produsele și am de gând să le folosesc până la ultima picăturică.

Prețurile?

Ojele sunt în jur de 50 de lei, iar baza ar fi puțin mai mult, am înțeles că vreo 100. Am găsit mai multe surse și am aproximat. 😛

 

Voi le-ați folosit?

Pupicici!


12 gânduri despre “Sugar Town, Jessica – yay or nay?

 1. Par foarte drăguțe și bune,dar mi se par cam scumpe. Poate mă înșel, dar personal am dat niciodată mai mult de 20 de lei pe o ojă.
  Oricum, din nou m-ai covins să citesc un articol despre ojă până la capăt! Foarte bine scrii, trebuie să apari mainstream, musai! 😊🤗

 2. Foarte faine și feminine nuanțele, sper sa încerc și eu cât de curând aceste oje, dar deocamdată am strâns o colecție generoasa de oje, încerc sa îmi impun o mica pauza de cumpărături la acest capitol.. Mulțumim pt articol, m-a ajutat sa îmi fac o părere despre aceste produse! Te pup😘😘

 3. Reiterez și eu ce a zis Mona 🙂 Eu sunt certata cu ojele, ba chiar îmi mai mănânc și unghiile când sunt stresată (și cu mărturisirea asta sper să nu fiu banată sau crucificată 😀 ) , dar ți-am citit articolul cu maxim interes până la capăt. Ai așa un stil delicios de a scrie despre ultima ojă ca despre cea mai recentă apariție cinematografic. De-abia aștept să te recitesc la superblog.

   1. Vezi? Sunt mai câștigată. Nu mă ating de față 🙂 Știu persoane care își smulg din firele de păr. Na, fiecare cu păsărelele lui. Dar cu gândul la oja ta, o să încerc să nu mai fiu stresată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.