I-am rupt, i-am pătat, i-am dus la București

Mai întâi au fost cei boyfriend, ripped, sau cum le zice mama, „cei hărtăniți de câini”. M-am lăsat în jos pentru a mă încălța, când hâșșșș, una dintre rupturile mari s-a unit cu una dintre rupturile mici și uite așa au ajuns la gunoi.

Câteva zile mai târziu au fost cei albi, skinny. Mă chinuiam să mă strecor după o perdea de lângă un dulap care avea din vremuri străvechi înfipt un cui într-o parte, când hâșșșșș! White skinny ripped se făcură și ăștia!

Îmi puneam baza în cei negri, drepți, cu talie înaltă. Mi-am luat și tocuri, m-am sucit, m-am învârtit, am pus, am scos, am aranjat, am stricat aranjamentul, am aranjat la loc, când poc! O cutie goală a căzut din grămada din magazie, m-a speriat și mi-au sărit ojele din mâini. Bineînțeles, pentru că spiritul lui Murphy nu doarme, erau una albă și una roșie. Să vă explic: picând pe gresie, două oje se transformă în mai multe oje și o decorațiune de Crăciun ambulantă. Acetona nu ajută, dacă aveați vreo impresie de genul ăsta. Nici să-i transform în altă pereche de blugi rupți nu a mers. În schimb, au mers și ei la gunoi.

Am rămas cu o pereche! O pereche de jeanși, 13 lei pe card și o săptămână până la salariu. Întreagă! Dar și când m-oi destrăbăla în secțiunea de blugi de damă, păzea, că nu mă mai oprește nimeni!

I-am spălat, i-am uscat, i-am îmbrăcat și m-am rugat la toți Sfinții să nu-i rup. Erau blugii mei preferați, cei mai buni și cei mai scumpi, cei impecabili, croiți perfect, din materialul perfect, erau „zânii” blugilor din întreaga lume.

Urma o săptămână cu diverse activități, nu era o săptămână oarecare.

Blugilor, pregătiți-vă de zile grele! Vă scot la plimbare!

Lunea a trecut fără emoții prea mari. De obicei, lunea e acea zi când nici iarba nu crește, nici eu nu fac treabă, nu șterg vreun dulap și nu mișc vreun deget în ale curățeniei. De obicei merg la serviciu șmirifomflită, ca rezultat al urmăririi celor n clipuri de machiaj și fashion de pe youtube. Am ales să combin blugii cu o bluză vaporoasă, iar ca accesorii am ieșit din zona de confort purtând pantofi galbeni și geantă asortată. Știu că nu mai e musai să le asortez, dar mie îmi place echilibrul.

jeans 6

 

Noi marțea primim marfă și, oricât de mult mi-ar plăcea să mă scald în cosmetice, ele nu sar singure pe raft. Se cerea o ținută mai casual, așa că m-am echipat cu aceiași blugi, tricoul meu preferat și rucsacul încăpător, pentru că urma să trec și pe la supermarket seara.

jeans 3

 

Miercuri mi-am dus blugii la București. I-am plimbat cu metroul, i-am fugărit prin Piața Romană pentru că era cât pe ce să întârzii și în cele din urmă am ajuns la un training mult așteptat. Acolo, inevitabil am pulverizat puțin parfum pe ei, dar noroc că n-a fost prea mult cât să-i pătez. Cu ce i-am combinat? O cămașă, o gentuță, balerini și un colier. Simplu și curat, că nu eram la bal.

jeans 7

 

Joi i-am dus la cinema, doar am trecut pe-acasă după serviciu. Seara a fost răcoare, așa că am azvârlit un cardigan, o pereche de pantofi sport în picioare și un rucsac și mi-am văzut de floricele. Filmul a fost nasol, dar eu am arătat bine. Nu că ar fi văzut cineva în întunericul din sala de cinema, dar m-am văzut eu când am plecat de-acasă. Și-a mai trecut o zi!!!

jeans 8

 

Vinerea vine pe cai mari de obicei, așa că mi-am scos blugii la restaurant, invitație din partea dumnealui. N-am mâncat nimic toată ziua ca să fiu sigură că intră în blugi o porție mare de paste și doi papanași. Nu în blugi la propriu, dar burtica unde e? În blugi, evident! Am purtat și ACEA bluză pe care o țineam pentru zile mari, plus pantofi cu toc. Negri. Da, alți pantofi. N-oi avea eu mulți blugi, dar aș putea să-mi deschid un magazin de încălțăminte de damă. Evident că am picurat sos de roșii pe blugi, așa că sâmbătă la prima oră îi spălam. Iar. Mă aștepta un week-end plin.

jeans 5

 

Sâmbătă seara a venit în oraș prietena mea, Len-Tzoo, așa că am ieșit la un cocktail, două, trei, ca fetele. Dumnealor au rămas acasă, la bere. Știu ce spuneți, cu 13 lei n-aș putea să beau nici măcar zeama de la felia de lămâie dintr-un cocktail, dar a făcut prietena mea cinste. Așa prietene să tot ai, nu? Nu se mai vedea pata de sos de roșii de pe blugi, asta înseamnă că detergentul meu cel nou, cu aromă mac de Himalaya, funcționează. Am îmbrăcat și bluza neagră cu decolteu adânc, cea care face ravagii printre dumnealor. Nu voiam să agăț, chill, voiam doar să fiu admirată. Am purtat și pantofii nude cu toc (mai ține cineva socoteala a câta pereche de pantofi e?), o geantă mică, mică și cercei roz. Da, domne. Blugi cu tocuri. Se poate! A fost un succes ținuta mea, nu mai zic.

jeans 2

 

Duminică am plănuit o excursie de-o zi la Sinaia, să vadă și domnul brazilian al lui Len-Tzoo Peleșul. Am aruncat cât colo tocurile, am încălțat pantofii sport și am tras un pulover pufos pe mine (Pufoșilă, v-am mai spus despre el), rucsacul în spate, ochelarii de soare pe nas și hop în tren!

jeans 1

 

L-am introdus și pe Mateuzinho în lumea borcanelor de zacuscă luate de la târgul din Sinaia. A zis că mai vrea. Eu dacă mai mănânc multă, nu mai intru în blugi. Noroc că era ultima zi când îi purtam.

Nu mai zic că a doua zi mi-am comandat încă o pereche identică. Și unii bleu ne-ripped. Și unii negri. Și… și-am păpat și salariul ăsta. Dacă știam că dumnealui o să stea trei ore să se hotărască între două perechi de ghete de bărbați, cred că luam și a patra pereche de blugi. Pe cardul lui. Da’ nu mai zic.

 

 

Articol scris pentru SuperBlog 2018.

 

*Surse foto: arhivă personală, Answear.


Un gând despre “I-am rupt, i-am pătat, i-am dus la București

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.