Fantoma Revelionului trecut

Mă revăd cu ochii minții netezindu-mi rochia. N-are nevoie, dar încerc să găsesc o preocupare mâinilor. Paharul cu vin e plin în fața mea, dar ar fi deja al treilea și nu vreau să risc. Sorb o gură de apă. Zâmbesc vecinei din dreapta care dă să îmi povestească ce a mai făcut cel mic la grădi. Zâmbesc a disperare, nu mă interesează nici de ea, nici de copilul ei, nici de friptura ei înfășurată atent într-un șervețel. „Pentru cățel”, a spus. „Desigur”, am răspuns.

Meniul suna, ca de obicei, pompos și inutil. Realitatea a depășit cu mult. A bătut recordul la inutilitate. Multe goambe combinate dubios au stat în farfuria mea. Sarmalele au fost reci, iar friptura nu era necesar să fie din trei tipuri de carne. Și peștele atât de gras încât a fost nevoie și de lămâia vecinilor pentru a-l putea consuma.

Muzică veche. Prea tare, prea deprimantă.

Mă uit la EL, zâmbind plină de compasiune simulată, făcându-l să înțeleagă că va plăti cu vârf și îndesat că m-a convins. Cochetam de o vreme cu ideea de a călători mai mult, iar dacă făcea ca mine, eram pe undeva prin Rio, pe Copacabana poate, îmbrăcăți în alb, dansând pagode. Dar el nu și nu, „hai să o facem tradițional anul ăsta”.

„Da’ nu îți pun eu ție peștele ăla în cap?”, mă gândesc. Nimic nu mi-ar face mai mare plăcere decât să îi văd grăsimea alunecând din belșug pe cămașa de mătase pe care i-am cumpărat-o cu o zi în urmă. Cu drag.

„Iubire, mi-e cam somn. Mergem și noi acasă?”

Oh, iubire, iubire, prost e ăla care o mai face ca tine. Da’ cine te mai întreabă?

***

Abia am venit dintr-o călătorie în Paris, am scris articolul, am editat vlogul, le-am încărcat pe site și pe youtube și am deschis motorul de căutare: „oferte speciale Revelion”.

Am uitat să mă prezint. Sunt Dana. Travel blogger și vlogger la început de drum. Trebuie să recunosc că Revelionul trecut m-a trezit din amorțeală. A fost atât de urât încât mi-am zis că altă noapte nu mai pierd în felul ăla. Așa că am decis să călătoresc. Revelionul trecut m-a făcut să înțeleg că trecem cu prea mare viteză prin timp și e cazul să nu zăbovim într-un singur loc. Sunt prea multe de văzut, prea multe nebunii de făcut pentru a pierde vremea pe la vreun restaurant unde trebuie să stai o noapte întreagă zâmbind frumos celor din jur, ca și cum i-ai cunoaște, ca și cum i-ai plăcea.

Sunt vreo… 60, să zicem, de Revelioane în viața unui adult. De ce să le irosim?

Un Revelion în România înseamnă frig… frig de-mi îngheață și sufletul. Bărbații nu știu ce simte o femeie de Revelion. Rochița e subțire, tocurile sunt înalte, cu puțin „noroc” mai e și mocirlă. De ce să ne complicăm astfel viața? O să aleg un Revelion Christian Tour, doar nu o să merg de capul meu până la capătul lumii.

Ah, cum vreau să petrec noaptea aia undeva unde e cald! Nu la mine în plapumă, ci undeva unde pot sta într-o rochie vaporoasă, sandale și chiar să mă bucur de șampania rece fără să-mi simt degetele lipite de pahar. Și să fie cât mai departe de România, pe undeva prin Asia, de preferat. Ooo, uite: Revelion în Thailanda. Domnul meu nici nu va ști ce l-a lovit. Să-i spun, sau să-l anunțe de la bancă? *insert mischievous smile* Iar dacă vociferează, îi arăt eu niște mișcări de muay thai și-l potolesc. Sau îl fac să râdă, cine știe…

Dar gata, trebuie să mă apuc de liste: acte, buget, haine, gastronomie… un om pregătit face cât zece aiuriți. Vom petrece în total nouă zile, dintre care două vor fi alocate drumului.

Nu știu aproape nimic despre Thailanda, dar am timp să aflu. Nu prea multe, totuși. Vreau să o las să mă surprindă. Știu doar că e cald, că voi fi în sandale și haine lejere. Mai mult loc în bagaj pentru suveniruri. Vor fi în total două destinații, Bangkok și Krabi, două cazări diferite. Revelionul ne va prinde în Bangkok. La o simplă căutare descopăr o explozie de lumină. Ah, ce diferență față de Gingirelul din deal unde am fost anul trecut! Sunt locuri pe care trebuie să le vezi în viața asta! Mă văd într-un restaurant pe un acoperiș în Bangkok, cu o rochie vaporoasă și o adiere plăcută care îmi mângâie pletele. Ochii îmi sclipesc de la artificii, dar și de fericire. EL îmi înconjoară talia cu brațul și îmi simt pielea de găină. Vezi, iubire, că-i mai bine cum zic eu?

 

thailanda

 

Nici nu vreau să mă gândesc la bagaj. Cele mai importante elemente vor fi aparatul foto (ca un blogger ce se respectă), trusa cu cosmetice (săpun, cremă, un balsam de buze, fondul de ten, o mascara, un creion și un ruj, plus protecția solară și un parfum) și rochia lungă, verde. Restul, banalități. Vreau să cântărească mai mult experiența decât bagajul.

Vreau să mă gândesc doar la mâncarea lor condimentată, la un Tom Yum Goong sau un Yam Talay și ce or mai mânca oamenii pe acolo, asta în timp ce înapoi acasă oamenii nu mai știu pe unde să bage piftia.

 

thailanda 2

 

În timp ce ei vor face vizite de complezență, noi ne vom delecta văzând Templul Wat Benchamabophit sau cea mai mare statuie de aur din lume reprezentându-l pe Buddha, în Templul Wat Traimit. Ne vom plimba cu barca printr-un bazar plutitor și ne vom încărca bateriile cu soare pentru toată iarna pe o plajă în Krabi.

 

thailanda 3

 

thailanda 4

 

thailanda 5

 

Se spune că nicăieri nu-i mai bine ca acasă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne limităm și să ne închidem orizonturile, refuzând orice altceva. Viața e scurtă și dacă mă gândesc câte locuri frumoase sunt de văzut pe Pământ, îmi vine să îmi rezerv o vacanță chiar în momentul ăsta. Dar mai întâi să mă întorc din Thailanda.

 

 

Sursă foto: Christian Tour, Pixabay

Articol scris pentru SuperBlog 2018.

 

Reclame

2 gânduri despre “Fantoma Revelionului trecut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s