Cad țigle? Se rezolvă!

Sunt o femeie cu scaun la cap, adică lângă capul patului am un scaun. Așez pe el diverse, până îmi iau o noptieră calumea. Sunt o femeie și cu tavan la cap. Nu cu capul în tavan, nu cu capul în nori. Cu tavan la cap. Adică, a căzut tavanul pe scaunul de la capul patului. Bine că nu am tavanul pe cap, măcar. Să vă mai spun și că am un om de zăpadă în casă? Nu vă mai spun, invidioșilor. Ce era să fac de la 4 noaptea până s-a luminat afară ca să evaluez pagubele cu ochiul meu critic? Aproape m-ați crezut, nu? S-a luminat, am evaluat repede: „aiii de viața mea!” și am chemat specialistul.

„Aiii de viața mea!”, a zis și el.  Am dat ochii peste cap. Asta am zis și eu acum două ore, meștere, acum poți să îmi dai suta înapoi?

Cum s-a ajuns la asta? A-nceput de astă vară să cadă câte o țiglă. Apoi au stat, vorba poeziei. Apoi le-am înlocuit cu câteva dintr-o cutie pe care am găsit-o în magazie, sau cel puțin așa mi-a zis meseriașul. Ce-o fi făcut el acolo, cocoțat pe casă, nu știu. Plajă, probabil. 

Acoperișul meu e din ăla vechi, ce datează de la ridicarea casei, prin anii ’60. Din țiglă ceramică, portocalie, roasă de vreme și spartă pe alocuri. A trecut ceva timp peste ea, e normal să se întâmple așa. S-au schimbat trei generații de când a fost construită casa, iar acoperișul e tot ăla. A rezistat la ploi, vânt, viscol, caniculă, știți, în România avem de toate pentru toți, să nu se supere nimeni. Dar gata, i-a ajuns. Mă așteptam la asta, de fapt mă mir că nu s-a întâmplat mai demult. Dar bineînțeles, cum toate se întâmplă numai sub supravegherea mea, iaca eu am fost pățita.

Acum mă confrunt cu mai multe probleme și niciuna nu mi se pare ușor de rezolvat. Sunt o femeie singură într-o casă veche. Meseria mea nu are nicio legătură cu orice ține de construcții, așa că trebuie să fac o cercetare riguroasă. Meseriașul care stă în dormitor încă și se uită la tavanul picat trebuie să zboare. Avem nevoie de întăriri. Sunt o femeie puternică și încrezătoare, o să o rezolv.

În principiu, s-a întâmplat ce s-a întâmplat pentru că țiglele în zona respectivă nu au fost montate bine, probabil au fost câteva și sparte și dislocate, iar după viscolul de acum două zile s-a adunat zăpadă în pod. Știu că e greu de crezut, dar nu e prima dată. Zăpadă în pod în casa asta se adună de câțiva ani, încă de când nu locuiam eu aici. Doar că niciodată nu s-a întâmplat să preseze atât de tare încât să cadă tavanul lângă mine.

Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă bucata căzută ar fi fost câteva zeci de centimetri mai la stânga. Nu mi-am imaginat vreodată că importanța acoperișului poate merge până acolo încât să facă diferența între viață și o dramă. Am scăpat ca prin urechile acului, însă nu mai e de trăit în condițiile date. Trebuie să iau măsuri. Singura problemă e că nu știu de unde să încep. Stau de jumătate de oră lângă omul de zăpadă și mă gândesc. Mă uit pe fereastră. Văd. Văd! Vecina! Și ele sunt tot doar femei în casă, de unde și-or fi luat acoperișul?

În câteva minute eram deja pusă în legătură cu meșterul care i-a montat acoperișul vecinei. De data asta, un altfel de om din toate punctele de vedere. A sosit repede și am pornit dezbaterile. Nu s-a scărpinat pe șapcă și nu a ridicat din umeri. M-a pus în temă cu propriul acoperiș, mi-a explicat tot ce trebuia explicat pe înțelesul meu, de femeie care le are cu machiajul, nu cu acoperișurile, iar la sfârșit i-am propus să îmi monteze și mie noul acoperiș.

Când ai în față un profesionist, ai încredere că îți spune din experiența sa vastă ce e mai bun și, bonus, ponturi. Mi-a explicat că pot merge la un magazin în oraș și pot cere o ofertă pentru un acoperiș, dar cel mai simplu e să nu mă complic cu vânzătorii care vânează comisioane și recomandă ce li se impune să recomande, ci să aleg varianta online. Am zis eu că omul ăsta vorbește pe limba mea! Când vorbim de online, Măndica e pe teren propriu. Mă cunosc curierii ca pe un cal breaz, fac coadă la poarta mea cu diverse pachete. Cât de greu ar fi să comand și un acoperiș? Știu ce îmi doresc de la un acoperiș: calitate, rezistență în timp și un preț decent.

Mi-a recomandat omul și un magazin online care vinde nu numai acoperișuri, ci și multe alte materiale de construcție, dar și materiale pentru renovările de interior. Bine de știut pentru mai târziu!

tigla-metalica-KORAL_1Am intrat pe site și m-am blocat! Am dat de o mulțime de produse care nu îmi spuneau nimic. Tablă cutată, tablă cutată zincată? Măi, și eu ce fac acum? Mă descurc! Am cercetat ofertele, să zic drept… m-am uitat la culorile acoperișurilor, n-am știut ce să fac și am trimis un mesaj pe chatul disponibil pe site, așteptând răspunsul unui consultant. Ei, uite, asta-i nouă. Dacă și la magazinele online de cosmetice ar avea consultanți… multe fețe nu ar mai fi portocalii.

 

Între timp, din aproape în aproape, am găsit și secțiunea de recenzii video, loc în care am stat o mulțime de timp. Ce e această secțiune, mai concret? E o pagină unde sunt încărcate filmulețe scurte cu părerile celorlalți cumpărători, fie în momentul livrării, fie după ce materialele respective au fost folosite/montate. Mi s-a părut cea mai interesantă caracteristică a site-ului, practic eu puteam să văd produsele pe care voiam să le cumpăr, dar prin ochii altor clienți. Erau păreri sincere, nealterate. Recenzia unor clienți mulțumiți e cea mai valoroasă pentru viitorii clienți, așa că m-a convins.

Consultantul căruia m-am adresat mi-a explicat ce voiam să știu despre acoperișuri și mi-a recomandat, pentru nevoile mele, țigla metalică Viking Pruszynski. Mi-a explicat că țigla metalică se montează rapid, ceea ce e minunat, dată fiind situația în care mă aflu. Durata medie de „viață” a unui acoperiș de țiglă metalică e de 50 de ani, iar greutatea sa e mult mai mică decât a unui acoperiș cu țiglă din ceramică, ceea ce m-a încântat. În plus, marfa se livrează direct de la producător. Adică nu mai plătesc depozitarea, adaosul comercial și manipularea mărfii de multiple ori. A, pentru fashionista din mine, sunt disponibile mai multe culori, după cum am mai zis! Pentru mine, acesta e un detaliu care face diferența.

Beneficiile, astfel, sunt evidente: consultantul m-a ajutat în alegerea produsului și a accesoriilor necesare, recenziile mi-au fost de folos pentru că am putut vedea părerile altor clienți, în plus, plătesc un preț mai mic și mă bucur de achiziție.

 

DSC_5184_1-600x402

 

Există, deci, variante și pentru cei care nu au nicio tangență cu domeniul. Ca mine sunt mulți. Dar suntem „la adăpost” și noi, nu-i așa? Cât timp vor exista oameni care dezvoltă astfel idei și concepte, până și cei „neinițiați” pot face o achiziție inspirată.

 

Sursă foto: diviziadeacoperisuri.ro

Articol scris pentru SuperBlog 2018.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.