SuperBlog | Mai mult decât un concurs

Acum ceva timp am împlinit 30 de ani și două luni. Am intrat în panică, gândind că au trecut deja două luni peste al treilea deceniu și eu nu am făcut nimic pentru mine, în nicio direcție. Apoi mi-am revenit: în astea două luni am ajuns pe locul 5 într-un concurs unde prin octombrie nu-mi imaginam că o să sar de 20, mi-am vopsit părul într-o nuanță turbată, am fost deja o dată la munte la o Gala superbă, m-am tuns aprrrroape scurt, am citit niște cărți extraordinare, mi-am făcut niște planuri pentru perioada următoare… am crescut. Mă simt un strop mai matură în cel mai bun sens cu putință. Nu vă vine să credeți, ha? Aproape că nici mie. Și totuși e adevărat.

Cum e Barcelona „mai mult decât un club”, așa SuperBlog e pentru mine mai mult decât un concurs. După cum spuneam acum ceva timp, mi s-a zis de multe ori că mă consum prea mult participând la un concurs unde poate câștig, dar poate nu. Cândva intram în luptă doar pentru premii. Nu sunt vreo miliardară, nu are rost să fiu ipocrită, am nevoie de partea materială. Dar cu cât mă gândeam mai mult la premii, cu atât mai grumpy eram și cu atât mai puțin câștigam pe toate planurile. Atât material, cât și emoțional. Era o luptă și atât. Fiecare notă proastă mă demoraliza și scriam din ce în ce mai prost, doar că să fie la număr.

Nu o să mă apuc să dau sfaturi cum să câștigați chestii în SuperBlog, fiecare are ritmul și felul său de a scrie și de a primi succesele și înfrângerile. Un singur lucru spun: perseverență. Încăpățânare. Muncă. Restul, vă prindeți singuri pe parcurs dacă aveți de gând să va înscrieți. Veți descoperi, dincolo de premii, o gașcă foarte mișto si pusă pe glume. ❤️

Revenind la ediția de toamnă 2018, ediție aniversară (10 anișori), am de spus atât bune, cât și rele. Pentru mine a fost cea mai frumoasă ediție pentru că m-am concentrat foarte mult pe probe și mi-au ieșit articolele exact așa cum mi-am propus și mi-am dorit și mi-am promis mie, dar și vouă înainte de fluierul de start. A fost, de asemenea, și cea mai grea. Din punct de vedere emoțional. Primele articole le-am scris în perioada când mi-a murit puiul de papagal luat de doar trei zile, iar ultimele cinci articole le-am scris având bunica internată în stare gravă, care s-a și dus imediat după ce m-am întors de la Gală. Nu îmi stă în fire să vorbesc despre problemele personale, dar simt cumva nevoia să spun că nu mi-a fost ușor. Și totuși am tras putere nu știu de pe unde și m-am concentrat, m-am documentat și am muncit pe brânci să scot articole așa cum v-am obișnuit: cu haz, indiferent de subiectul dezbătut.

Probele mi s-au părut în mare parte simple. Am încetat să mă complic cum am făcut în alți ani, le-am citit și răscitit și a ieșit ceva frumos, zic eu.

Premiile mi s-au părut mai atractive că în alte ediții, am avut un sponsor care a oferit 600 de euro cash pentru primul clasat. Care n-am fost eu.

Notele au fost foarte mari. Au ieșit multe discuții pe tema asta, dar eu văd altfel lucrurile. S-au plâns că nu există departajare dacă, nu știu, douăzeci de oameni primesc nota 95. Mbun, dar dacă acei douăzeci de oameni merită acele 95 de puncte, n-ar fi nedrept să se dea note diferite doar de dragul departajării? Departajarea se face oricum la premii și la clasamentul final, deci nu văd unde e problema. Personal, am fost mai mereu cu UN punct sub premiu, ceea ce a fost frustrant până mi-a deschis Claudia ochii și mi-a explicat că dacă sunt doar un punct sub premiu înseamnă că evoluez. Practic, am văzut partea plină a paharului. Puteam să fiu cu 10 puncte sub premiu, nu?

Sponsorii au fost de toate felurile. M-am bucurat că s-au implicat mai mulți în discuțiile de pe grup, ne-au oferit lămuriri, zâmbete și sfaturi. Nu pot să nu o menționez pe doamna Leteanu Camelia care a fost mai tot timpul prezența pe acolo. Sau doamna Carla Dominique Cioară care la fel, a fost tot timpul prezența și a oferit explicații despre produsul despre care trebuia să scriem, dar mi-a oferit și un răspuns foarte frumos și detaliat la contestație, în ciuda atitudinii mele cam aiurea, fiind una din cele două probe la care m-am făcut foc și pară de supărare din cauza notei. La fel și doamna de la BCR ne-a explicat și ăstora mai nedusi la Biserică ce reprezintă diverse chestii sau diverși termeni. Apreciez genul acesta de juriu.

Au fost și jurii de care nu aș vrea să mai dau în viața vieților mele, am spus-o de n ori și o să o mai spun. Știți că sunt brutal de sinceră și nu o să ratez nicio ocazie să îi critic pe cei de la Colop. Dacă alții vor să o dea după vișini, nu e cazul meu. În cazul notei de la Expressoft am înțeles de ce am fost notată așa, pentru că răspunsul la contestație a fost clar și mi s-a explicat fin și delicat unde am greșit. Răspunsul celor de la Colop mereu e pe un ton superior. Pe scurt, cerințele celor de la Colop sunt de fiecare dată amuzante, foarte simpatice, creative și visătoare. Ni se cer articole pe măsura enunțului. Doar că atunci când le scriem, vin ei și ne zic mai pe ocolite că trebuia să le pupăm mai mult produsul, să ii aducem elogii. Treziți-vă, oameni buni! E un gravator, câte credeți că sunt de spus despre el, din moment ce noi a trebuit să căutăm nenorocitele alea de informații pe youtube că să înțelegem cum funcționează? Ați cerut creativitate, da? Am scris că aș grava metale-accesorii pentru animale de companie, am descris gravatorul, am zis de bine și am explicat cum câștigurile vor fi donate pentru un adăpost de câini.

Mi-au zis că pe ei nu ii interesează articolele care ating coarda sensibilă. Nu intenționam sa le ating lor vreo coardă, ci le-am îmbrăcat, cu detalii, gravatorul într-o poveste frumoasă. Dar juriul nu a fost impresionat. Juriul care ne cere DE FIECARE DATĂ mere și jurizează pere. Pere despre care ne spune de fiecare dată în răspunsul la contestații. De-aia, dragii mei, nu vă am la inimă, nu mă aveți la inimă, ne vedem data viitoare cu un nou articol cu o nouă notă proastă. De care nu o să îmi mai pese.

În rest, am luat numai note peste 90, ceea ce e bine.

A fost o ediție în care am pus tot sufletul, dar nu numai. Am încercat să optimizez articolele cum m-am priceput și eu, ce am furat de la unul și de la altul (a se citi „ce informații despre SEO am prins din zbor din discuții diverse”), m-am ocupat de editarea fotografiilor, am făcut chiar și un filmuleț pe youtube pentru o probă. Mi-am dat tot interesul să fac să fie frumos și să îmi placă în primul rând mie. Am pierdut nopți scriind, pentru că inspirația mea vine pe la 1 noaptea. Apoi mă culc și mă trezesc din când în când să mai notez o idee. Nu e ușor, dar e frumos.

În octombrie, după cum spuneam, mai ales după două note proaste, nu aveam nicio speranță că voi urca în clasament. După două note proaste, 84 și 87, eram demoralizată. Dar cum motto-ul meu e „n-o fi asta mai a naibii că mine”, m-am ridicat, mi-am netezit nițel părul, mi-am suflecat mânecile și am continuat mai cu spor, pentruaveam de recuperat.

Și uite așa am ajuns pe locul 5, nici acum nu îmi vine să cred. Desigur, am împărțit locul cu încă două colege cu același punctaj, dar sunt ACOLO. Și asta mă face foarte, dar foarte încrezătoare. Pentru mine, care am fost un copil ce nu era acceptat în niciun grup, o adolescentă retrasă, dar pusă pe glume, asta înseamnă mult. Voiam să văd și eu cum e să fii printre primii. Printre primii am fost și la școală. Mereu. Dar în grupurile de prieteni eu mereu am fost cam dată la o parte. Neînțeleasă. Doar tolerată.

Acum mi-am atins un scop. Sunt acolo. Aproape de vârf. Vârf pe care poate nu o să îl cuceresc niciodată, dar e bine. Mă simt acceptată. Fac parte dintre ei. Dintre ei eram și pe locul 28, bineînțeles, doar că pentru mine asta are o cu totul altă conotație. Sechele din adolescență, ce vreți? Așa e când ești măscăriciul trupei. Ai impresia că nimeni nu te ia în serios.

Mbun, trecând și de asta, Gala a fost absolut minunată. O consider cea mai reușită de până acum. Va vine să credeți că am și dansat? Înainte să vină Emil să mă dea de gol, vă zic singură că melodia care m-a ridicat de pe scaun a fost L. A. – Ochii tăi. N-am jene de-astea când vine vorba de o manea veche. Asta îmi aduce aminte de copilărie.

superblog 2018 2

diploma superblog

Im sfârșit am reușit să zic la microfon exact ce mi-am propus. Deși tremuram din toate încheieturile.

SuperBlog 2018
Sursa: facebook SuperBlog

A fost o ediție care mi-a dat încredere în mine și consider că e cel mai mare câștig.

Mai departe! Ne vedem la primăvară.

camera hotel royal poiana brasov

piata sfatului brasov

piata sfatului brasov 2

piata sfatului brasov 3

poiana brasov peisaj 2

poiana brasov peisaj

Și în încheiere, vă prezint câștigătoarea SuperBlog 2017, câștigătoarea SuperBlog 2018 si câștigătoarea SuperBlog 2019. 😂😂 Am voie măcar să sper, nu? ❤️

hotel royal


7 gânduri despre “SuperBlog | Mai mult decât un concurs

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.