The Only One 2 | Dolce & Gabbana

… sau ar trebui  îl numesc „Sicily reinventat”?

Saluuut!

De curând s-a lansat un nou parfum D&G, The Only One, iar denumirea m-a făcut  ridic o sprânceană, pentru  știam  deja există un parfum cu acest nume (și miroase cam ca Black Opium dacă ntrebați pe mineși are sticlă neagră, nicidecum vișinieca acesta. Am dat fuga pe fragrantica și am aflat  de fapt se numește The Only One 2. De ce or fi simțit nevoia  lanseze un parfum cu același nume… nu știu.

 

dolce gabbana the only one 2

 

Casa Dolce & Gabbana îmi place multîncă de pe vremea când am mirosit clasicul The One și versiunea sa mai floralăRose The OneDouă parfumuri excepționale, The One încă e printre preferatele mele și sper  ]mi cumpăr o sticluță cândva. Dar, pe lângă parfumuri, superbe sunt și rochiile lor ca niște mici explozii de bucurie.

Revenind la vedeta zilei, The Only One 2, ce ironic numele, nu? Îmi sună a „Al doilea unic”. Sau ”Unicul. Al doilea.”. :)) Ceva nu se pupă. Haideți totuși să trecem peste nume și să ne concentrăm pe aromă.

Dar întâi, notele. Deși nu știu cât de relevante sunt în cazul acesta. Eu simt cu totul altceva.

 

Note de vârf – pară, fructe roșii, frezie, mure

Note de mijloc – trandafir roșu, cafea, violetă

Note de bază – boabe de tonka, paciuli, ambregris, lemn ambrat

 

Când l-am mirosit prima dată, am zis  nu e nimic deosebit, deși e foarte plăcutÎncă de la prima pulverizare, un val de trandafiri inrourați mi-au inundat nările. Un trandafir rece, ca cel din Moment de Bonheur (Yves Rocher). Nici vorbă de pere și alte fructe. Trandafirul din inima parfumului mi se dezvăluia nerăbdător.

După câteva minuteîncă prezent, trandafirul rece capătă note fructate, acrișoare și… o notă de cocos! Cel mai probabil cafeaua, stingheră printre atâtea fructe și flori, s-a aliat cu unele dintre ele și parfumul nostru s-a transformat parțial în vechiul și dragul de Sicily, delistat acum câțiva ani.

Atât  Sicily era un parfum mai cald, cu nucșoară și alte picanterii (că nici el nu avea cocos, doh!), ușor citric chiar, dar pe The Only one, acel trandafir îl împiedică  se încălzeascăîl ține în frâu precum o nevastă supărată și nițel geloasă.

Astfel, The Only One 2 devine… două parfumuri diferite și acum înțeleg și numele, deși nu la asta s-au gândit când l-au ales. Efectiv, mirosindu-l, simt două parfumuri distincte, gălăgioase. Pot  spun cu cel mai mare drag  e un parfum tare ciudat. Pe de-o parte e trandafirul acompaniat de o mulțime de fructulițe mici și roșii, zemoase și acrișoare, iar de cealaltă parte stă acel cocos (care nu e cocos), văr cu Sicily-ul cald și bronzat. Ciudățel, tare ciudățel, dar plăcut.

Aproape de final se simt și ceva note lemnoase, precum și o notă ușor… cum să zicUleioasă. Dar ea nu se simte decât apropiind nasul de piele, când mișc mâna nu o simt.

Probabil notele se plictisesc să se certe, pentru că după câteva ore se simte un parfum plăcut, ușor lemnos, dulceag, prăjituros și fin. Cald și delicios, parcă asemănător cu aroma de cappuccino, parcă se mai simte un pic și cocosul care nu era… cocos.

E un parfum care îmi place, deși e ușor obositor în primele sale faze. Merită măcar să îl încercați, nu se știe ce minune rămâne pe pielea voastră.

Mi se pare un parfum puțin mai pretențios, aș recomanda să fie testat pe piele cu cel puțin câteva ore înainte de a-l cumpăra. Nu mi se pare un parfum pentru o fată sub 20 de ani, cu toate că e un parfum tare, gălăgios și cu vino-ncoa. Desigur, fiecare poartă ce-i place, dar eu l-aș vedea mai degrabă pe o tipă care și-a format deja gusturile și știe ce vrea.

Sticluța e superbă, pătrățoasă (cum prefer eu sticlele de parfum), de un vișiniu plăcut.

Siajul e mediu în primă fază, după câteva ore rămânând aproape de piele. Persistența e bună, rezistă pe piele toată ziua.

Prețul nu e nici mai mic, nici mai mare decât al altor parfumuri de lux. Nu l-am reținut, dar pornește de la 260 de lei pentru sticluța de 30 ml și ajunge la peste 500 de lei sticluța de 100 ml. Revin cu prețurile exacte, am uitat să îmi notez.

Bun. Voi l-ați încercat? Vă place? Doar mie mi se pare „cu două fețe”?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.