Ce se-ntâmplă la o pizza…

… rămâne între noi… și pizza.

Ce se vede din exterior? Un cuplu de îndrăgostiți la o pizza. I-am dat și lui puțin din sosul meu iute pentru că a poftit, deși știe că nu îmi place să împart mâncarea, dar mai știe și că el e special pentru mine și mai degrabă mormăi înjurături în barbă decât să îl las cu pofta-n cui. Știe, bestia, știe multe.

Da, din exterior suntem doar doi tineri îndrăgostiți. Cine ar privi prin ferestrele pizzeriei ar vedea o tânără grijulie care-i șterge iubitului cu colțul șervețelului mica pată de sos rămasă pe bărbie. Un tânăr atent care-mi reumple paharul și îmi culege, în treacăt, o firimitură de pe picior. M-am înfiorat toată când m-a atins, dar am ascuns asta. Stăteam față în față, zâmbind uneori, și discutam fără să ridicăm tonul, fără chițăieli, fără gesturi romantice și mai ales, Doamne fere, fără ceartă . Păream un cuplu liniștit.

Am ajuns la Dodo pizza într-o după-amiază enervantă, când ne săturasem unul de altul și de reproșurile pe care ni le făceam de ore întregi. Pentru că nici iubirea, dar nici cearta nu țin de foame, am dat cu banul și între livrare pizza la domiciliu și un drum până la pizzerie pe o vreme haină, dar care ne-ar mai fi răcorit temperamentul… a ieșit varianta a doua. Vedeți voi, noi nu ne certăm de obicei. Dar când se umple paharul, începem să aruncăm cu vorbe la întâmplare. Eu îi reproșam că nu mă ascultă, el îmi reproșa că vorbesc prea mult. Eu îl certam pentru telefonul nou și scump ales în defavoarea unui televizor mai mare pentru amândoi, el îmi enumera fiecare sticlă de parfum de pe raftul din dormitor, menționând și prețul, așa, în treacăt: „Iar de al treilea Dior de 500 de lei de ce aveai nevoie? Două LA FEL nu erau suficiente?”… nu știa blegul că nu se mai fabrică, de-aia mi-am făcut stoc. L-am lăsat în ale lui.

Dar, odată ajunși acolo, după ce ne-am dat paltoanele jos și ne-am încălzit puțin, am început să uităm. Nu am ajuns din întâmplare, că vorba aia, nimic nu e întâmplător. Țineam de mult timp să mergem, dar life happens și uite că ocazia nu a fost la fel de fericită cum plănuisem. Dar orice se poate întâmpla la o pizza când e vorba de noi. Voiam neapărat acolo pentru că noi suntem din ăștia mai cu pitici pe creier, iar eu sufăr de sclifoseală cronică, așa că atunci când am aflat că pot să văd de la mine de-acasă ce se întâmplă în bucătăria lor și, dacă am chef, pot să dau buzna să verific ingredientele… am zis că oamenii ăștia-s făcuți pe sufletul meu.

 

34158039683_08dd853502_z

 

Am propus să alegem unul pentru celălalt sortimentul de pizza. M-am mirat că a acceptat, de obicei zice nu doar de-al naibii. Nu că eu nu aș fi la fel. Mă uitam la el cu coada ochiului cum cerceta meniul înainte de a comanda pizza. Bănuiam că mi-o va coace big time.

Așa că pentru mine a sosit o pizza Dracula pentru că… hm, citez: „Ești a naibii de nu te udă apa dacă te calc pe coadă”. Lui i-am ales o pizza Cheesy. „Așa, ca replicile tale!”, i-am răspuns sarcastică, râzând totuși.

 

01

 

Am mâncat apoi în liniște, am lăsat privirile să vorbească. Timpul trecea. Noi rămâneam în același loc, față în față, uitând că o ceartă ne adusese acolo. Uitam, privindu-ne ochi în ochi, de telefoane, de parfumuri, de vorbe urâte spuse în pripă. Ne dezbrăcasem de toate astea și rămăsesem doar noi, ochi în ochi, mână-n mână, cu un zâmbet în colțul gurii. Nu știu ce ne potolise. Poate drumul la braț prin ger, poate porția mare de pizza bogată și aromată, dar nu mai rămăsese niciun subiect de ceartă. Am început timid să vorbim.

– Știi, poate ar trebui să luăm televizorul ăla, totuși…

– Poate ar trebui să nu-mi mai cumpăr parfumuri anul ăsta.

– Îmi pare rău.

– Și mie…

S-a făcut seară. M-am uitat la reflexia noastră din geamul pizzeriei și am zâmbit. Da, chiar păream un cuplu îndrăgostit. Cred că eram.

 

30466820733_f45bb80988_z

 

– Și ce zici, iubire? Împăcare-împăcare, fără nicio supărare?

Ăștia suntem noi. Ne războim din când în când, dar nu durează. Nimic nu durează precum ce ne leagă. O simplă ieșire la masă are puterea de a stinge sămânța aprinsă a nervilor. Așa suntem noi, „sărbătorim” chiar și o ceartă. Ce să vezi… împreună.

Da… suntem un cuplu mișto.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

 

Sursă foto: Dodo Pizza, Flickr Dodo Pizza.


2 gânduri despre “Ce se-ntâmplă la o pizza…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.