Locul meu perfect

Pentru o bloggeriță de beauty, locul în care scrie, locul în care pozează e acel loc perfect și unic din casă. Ani de zile m-am chinuit cu fotografii la fereastră, produse înghesuite pe un pervaz, având ca fundal blocul gri de vis-à-vis. Lumină proastă, un contre-jour total nedorit când ceea ce caut e să fac o fotografie clară, luminoasă, corectă din punct de vedere coloristic.

Dar n-am avut parte de așa ceva. A trebuit să mă descurc cu ce s-a putut, să încropesc, să fac cumva să obțin un efect decent. Apoi, a fost confortul propriu în momentul în care scriam articolele. Nu aveam un loc numai al meu, liniștit și confortabil pentru a-mi elibera „geniul”. Visam în secret la o cameră numai a mea, unde să pot să-mi fotografiez produsele, de unde pot scrie liniștită… oh, ce vis!

Acum visul e mai aproape de realitate. Nu m-am mutat nicăieri, stau în aceeași casă. Dar am decis într-un sfârșit să-mi amenajez livingul în așa fel încât să-mi desfășor în cel mai mare confort activitatea. Primăvara e acel sezon când parcă intră în noi, în toți, un microb al creativității, al reînnoirii, al aerisirii și simțim nevoia să facem CEVA. Ceva mai mare, mai mic, mai vizibil sau nu, dar trebuie să schimbăm ceva. Eu am decis să încep cu sufrageria.

 

rh_7113ext_rh_5519c_2

 

În primul rând, am nevoie de un set de sufragerie cu masă și scaune, care să troneze undeva spre fereastră, nu în centrul încăperii. Nu știu de ce, atunci când așez ceva fix în mijloc, dă împresia de spațiu mai mic. Așa că le voi așeza aproape de colțul încăperii, că, nu-i așa? Nu e ca și cum le cimentez acolo. Dacă-mi vin pețitorii, le mut eu și în centru. Ideea e să fie cât mai aproape de lumină, iar lumina la mine în living e ceva de vis dimineața. O lumină curată, ce se strecoară albă și pură prin perdelele fine pe care încă nu le am, dar am eu niște idei în sensul ăsta.

Vedeți voi, eu trebuie să-mi creez locul, atmosfera și acea stare deosebită care mă îndeamnă la scris. Doar așa pot crea. Doar așa pot scoate din mine ce e mai bun, mai diafan, mai feminin și mai frumos. Am nevoie, așadar, de un spațiu amplu și multifuncțional. De exemplu, pentru mine, o masă de living e mai mult decât o masă.

E locul unde îmi așez laptopul și scriu dimineața, cu o ceașcă înflorată plină cu cafea aromată alături.

E locul unde îmi poziționez strategic produsele cosmetice pentru cele mai frumoase fotografii.

E locul unde, practic, îmi planific viața. Ce ține de serviciu, de finanțe, de îndatoririle casnice, de blog, de cumpărături… acolo se întâmplă. Cei care cred că o masă e doar o masă pe care îți arunci cheile și un scaun e un simplu suport pe care faci teanc de haine… să-și ia gândul. Nu e vorba doar de atât.

videotogif_2019.03.25_23.07.42

 

Îmi doresc niște perdele albe, diafane, subțiri ca aripile de fluture. Cu cât e mai bună lumina, cu atât sunt mai deosebite fotografiile.

 

 

 

146317_web001_tridente_pt1_bianco

 

Îmi doresc, în colț, și un lampadar cu abajur alb. Se pare că la mine în sufragerie se poartă albul sezonul ăsta, nu?

 

 

videotogif_2019.03.25_23.09.36

 

 

Apoi, un covor mic care să contrasteze ușor cu marea de alb. Poate ceva colorat, poate ceva cu imprimeu floral, poate ceva… altceva… dar musai, musai să fie în acord și cu restul mobilierului.

 

 

 

 

videotogif_2019.03.25_23.10.11

 

Și acum, nu chiar la pièce de résistance, dar ceva foarte, foarte important pentru mine: o oglindă mare pe un perete, pentru că narcisista din mine nu poate trăi fără să se observe din toate unghiurile. Sau poate o oglindă care poate fi așezată pe masă, ori… nuuu, mai bine una cu suport, înaltă, să-mi pot prezenta și ținutele dacă mă apuc de vlogging? Hm! e de gândit aici.

 

 

videotogif_2019.03.25_23.12.13

And last, but not least… o vază! Știți cât de bine arată fotografiile în care apar și flori proaspete în vaze delicate?

Ar mai fi ceva?

Ah, da. Poftă de scris, chef de viață și cosmetice muuulte și colorate!

Nu am eu cum să dau totul afară și să renovez „de la cărămidă”, dar cu câteva artificii, vă jur că aceeași cameră poate părea cu totul diferită.

 

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

 

Sursă foto: Somproduct.


2 gânduri despre “Locul meu perfect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.