PerforMANță cu puțin ajutor

A fi performant, zice DEX-ul, înseamnă a fi susceptibil de un randament ridicat. Dar cum toate-s relative pe lumea asta, și performanța înseamnă altceva pentru fiecare individ în parte. De exemplu, pentru bărbați (nu voi, cei care citiți, alți bărbați, desigur) să fie performanți înseamnă să meargă la muncă, să-și facă treaba, să țină minte numele copiilor, dacă se poate și să nu le-ncurce între ele, să râgâie cel mai tare după o sticlă de bere, să dea gata o pizza mare, să aibă cel mai nou joc pe televizor și să reușească să treacă peste o răceală fără să moară sau ceva. Iar legenda spune că acel bărbat care a reușit să facă o femeie să înteleagă ce e offside-ul… ehe, el e un fel de zeu printre ai lui. Aia DA performanță.

Noi… noi nu… trebuie să ne trezim dimineața devreme, să pregătim cafea și micul dejun, să suportăm plângeri cum că e prea amară cafeaua, că sunt prea prăjite ouăle…

Noi trebuie, de fapt nu trebuie, dar așa vrem noi… să fim și naturale și cochete, dacă se poate în același timp. Folosim produse ce revitalizează tenul, dar avem nevoie și de hidratare și regenerare a pielii, pentru că cel mai bun fond de ten se așază cel mai bine pe un ten frumos și odihnit, chiar dacă e odihnit doar de cele mai bune cosmetice. Folosim cel mai fin parfum, cel mai roșu ruj, ne cocoțăm pe cele mai înalte tocuri, luăm sacoul pe noi, gentuța într-o mână, mâna copilului în cealaltă și ieșim să dăm piept cu viața. Noi suntem cele care zâmbesc reflexiei proprii în vitrine, bat tocul puternic de asfalt și cuceresc lumea. Pentru că asta ne place. Să deținem tot timpul controlul, să facem totul perfect, în orice domeniu ne-am băga nasul.

356-gerovital-men-fiole-a-hialuronic-v-2Ei nu. Ei sunt simpli. Ei sunt niște copii mari. Așteaptă totul de la femei, de la un simplu Gel de duș Revigorant 3 în 1 Gerovital Men, de exemplu, până la altele mai complicate unde se lasă convinși pentru că știu că altfel nu ar scăpa de gura noastră. Dar bineînțeles, nu avem voie să spunem nimănui că ei folosesc și Fiole cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Men că deh, vor performanță pe toată linia, dar fără să le știe ceilalți masculi secretele. Și uneori îi prindem când ne folosesc balsamul de buze, dar asta rămâne între noi și tăcuții pereți. Pentru că noi ne pricepem. Noi știm mai bine decât ei ce le face bine. Suntem mai migăloase, mai mămoase și mai tipicare. Și ne și place să umblăm printre rafturi, studiind cu minuțiozitate promisiunile de pe ambalaje și ingredientele. Alegem, desigur, ce e mai natural, mai performant și mai promițător. Pentru că pentru a fi noi performanți, avem nevoie de cele mai performante ajutoare.

În fine… așa copii cum sunt, fără ei nu putem și, cel mai important, nu vrem să trăim. Ei sunt cei care ne deschid borcanele de dulceață, ne schimbă un bec și omoară un păianjen. Nu pentru că noi nu am putea, ci pentru că sunt atât de drăguți când sunt eroi. Ei sunt cei de brațul cărora ne prindem când e frig și gheață. Când filmul e prea de groază sau când pur și simplu nu ne simțim bine.

453-gerovital-men-gel-de-dus-revigorant-400După o zi grea noi coborâm de pe tocuri, nu mai suntem acele femei care pot rezolva trei lucruri în același timp, în câteva minute. Devenim ea, soția care își curăță machiajul și scoate la suprafață chipul senin de care se îndrăgostește el în fiecare dimineață. Se înfășoară amândoi în halate pufoase și se cuibăresc pe o canapea și se uită la un film și, din când în când, în nările ei ajunge aroma delicată a a gelului de duș Gerovital Men, pe care l-a ales cu mâinile ei delicate din atâtea variante. Și-i place. Știe că a făcut o alegere bună. Și cu gelul de duș și cu cel care-l folosește.

 

La urma urmei, asta înseamnă performanța în ambele cazuri. Să poți să îți faci bine treaba, în orice domeniu ai activa, dar să ai timp și pentru ce contează infinit mai mult. Căminul și familia. Să știi că ai clădit ceva ce merită trăit în fiecare zi cu zâmbetul pe buze.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Sursă foto: farmec.ro


5 gânduri despre “PerforMANță cu puțin ajutor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.