Miss Dior Blooming Bouquet | Dior

Am azi pentru voi o nouă poveste parfumată frumos, ușor și delicat, ca de primăvară!

Că sunt înnebunită după Dior și Guerlain știați deja, așa că bănuiesc că nu va miră că personajul principal al articolului de azi e un alt parfum Dior. E un parfum pe care mi l-am dorit din momentul când l-am încercat prima dată.

 

dav

 

Să vedem notele și continuăm.

Note de vârfbergamotă, mandarină siciliană

Note de mijloctrandafir de Damasc, bujor, caisă, piersică

Notă de bazămosc alb

 

Sticluța mică, sau sticluța mare?

Am ales de data asta o sticluță mică, mică, de doar 20 de mililitri. Vreau să încerc cât mai multe parfumuri și, cu cât sticluța e mai mare, cu atât crește și prețul, iar eu nu sunt omul care să consume un parfum în câteva luni. Luând sticluțele mici, evit cheltuieli ce nu sunt necesare și nu aglomerez exagerat raftul dedicat sticluțelor delicate.

Așa că am ales un roller pearl, adică un parfum cu o consistență aproape ca a unul gel, care se aplică pe piele cu ajutorul unei biluțe, exact ca la un antiperspirant.

Eu zic că e mai eficient acest concept, astfel nu se risipește din produs. Se întâmplă să parfumez din greșeală ochii, gura, sau dulapul de lângă mine. Cu biluța, aplic exact cât am nevoie și, eventual, după câteva ore îl reaplic. Îl am de mai bine de o lună și nu știu dacă am consumat 3 ml de produs.

Sticla propriu-zisă e superbă, de altfel toate sticluțele Miss Dior îmi plac. Înăltuță și pătrățoasă, având pe laterale, în relief, legendarul picior de cocoș, are un căpăcel care se înfiletează. Deasupra are imprimat logo-ul casei Dior. Parfumul e de un roz cristalin, delicat.

Sticluța e atât de mică și de simplă încât poate fi strecurată cu ușurință în geantă. Eu îl iau aproape zilnic la mine pentru a-l folosi mai des. Prefer să îmi consum cosmeticele, nu are rost să le „țin de bune” și să nu mă bucur de ele.

Miss Dior Blooming Bouquet e o primăvară în sticluță

E un parfum unde florile te lovesc din secunda 1. Nu simt vreo mandarină sau vreo bergamotă. În schimb, simt un val proaspăt și răcoros de flori. Îmi place combinația de trandafir cu bujor, bujorul mi se pare că potolește puțin din intensitatea trandafirului.

De asemenea, foarte, dar foarte vag, simt și o aromă fructată, dar nu m-aș fi gândit vreodată la piersici și caise. E mai degrabă ca atunci când miroși o piersică, dar nu muști din ea pentru a-i simți aroma pe de-a-ntregul. Tot bujorul mi se pare liantul perfect între fructe și trandafir.

Și atât. Asta-i aproape toată aroma lui. Un floral suav, delicat și răcoros. Așa se menține timp de câteva ore, nu multe, când capătă o aromă ușor masculină.

Mie una mi se pare că seamănă, sau, să reformulez, face parte din aceeași categorie cu Pera Granita de la Guerlain. Aș zice că acela îmi place un pic mai mult pentru că acolo se simt citricele și are și pară, dar Miss Dior Blooming Bouquet se apropie destul de mult.

E o aromă pentru toate femeile. Nu te scoate din anonimat, nu te supără într-o zi călduroasă, îl poți purta liniștită și dimineața și seara la o cină romantică, e potrivit pentru absolut orice ocazie pentru că, repet, nu supără cu nimic, dar nici nu întoarce capete.

Dacă vreau să sucesc capete pe stradă, trăsnind până la colț, port La vie est belle, dar atunci pot să fiu sigură și că o să îmi fie rău toată ziua.

Cu el, în schimb… cu el e altfel. E delicat ca un bobocel. Îmi place că îl pot reaplica la câteva ore, reîmprospătând aroma fără să consum prea mult produs.

 

Calități tehnice

Slăbuțe. Ca siaj, să zicem că se simte la persoana de lângă, dacă acea persoană stă foarte aproape. Să zicem că se simte când îl aplic pe mână și gesticulez. Dar cam atât.

Persistența e de câteva ore, în sensul că îl simt dacă îmi apropii nasul de încheietură. Dacă aplic pe gât mai mult, persistă până seara, dar se simte destul de vagă aroma.

Mă deranjează asta? DELOC! Nu mai caut de o vreme parfumuri care să mă învăluie total, prefer să păstrez fiolele din parfumerii dacă mi se năzare că vreau un parfum puternic. Mai nou am făcut o pasiune pentru Alien (total neașteptat pentru mine). Dar să cumpăr vreo bombă olfactivă… nu. Cel puțin nu acum. Am câteva parfumuri intense în minte, dar încă mă gândesc cât le-aș folosi. Așa că momentan rămân la finuțele mele florale.

Prețul e de 184 de lei pentru varianta roller pearl, de 20 ml. Variantele cu pulverizator pornesc de la peste 300 de lei (cel de 30 ml). Roller pearl știu că se găsește doar în Sephora, corectați-mă dacă greșesc.

Bun. Acestea fiind spuse, consider că mi-am găsit un al doilea parfum perfect pentru primăvară.

Voi ce parfum folosiți primăvara?


3 gânduri despre “Miss Dior Blooming Bouquet | Dior

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.