La Nuit Trésor Musc Diamant | Lancome

… sau puritatea unui voal. Exact cu asta asemăn eu această minunăție de parfum: un voal. O rochie vaporoasă, ușoară și fină. O mireasă, de ce nu? Într-o discuție, săptămâna asta, o doamnă a afirmat că Musc Diamant ar fi un parfum potrivit pentru o mireasă și n-aveam cum să nu fiu de acord.

 

la nuit tresor musc diamant

 

Musc Diamant e cea mai nouă lansare Lancome și face parte din marea familie La nuit Trésor, parfumuri care seduc, parfumuri senzuale, puternice, dulci, floral-fructat-gurmande. Dar Musc Diamant e fratele mai mic și mai inocent, mai pur, mai diafan. Nu e „in your face”, nu vrea să te seducă, pentru că te are deja. Vrea doar să-ți fie alături. Ah, și ce bine îi reușește!

Să vedem și notele (conform fragrantica).

 

Note de vârfzmeură, frunză de violetă, mosc alb

Note de mijloctrandafir de Damasc, frezie, iasomie, mosc alb

Note de bazămosc alb, lemn de santal, migdale, paciuli, vanilie

Observați că moscul alb e folosit în toate cele trei „straturi” ale parfumului și acesta e un lucru destul de rar, moscul fiind folosit de obicei în notele de bază. Există și excepții, dar în general așa se întâmplă.

Abundența de mosc alb oferă parfumului o aromă pudrată, fină, delicată, curată. Nu simt decât un norișor pudrat și nu pot simți individual celelalte note.

La pulverizare, pe lângă valul de pudră, simt o notă ușor acrișoară, efervescentă, care bănuiesc că e zmeura și care face parfumul să semene puțin cu Lolita Lempicka pentru un minut-două. Dar trece foarte repede, lăsând loc unui nou val, floral-dulce, ușor vanilat, dar mai puțin gurmand decât La Nuit Trésor clasic și La Nuit Trésor à la Folie. À la Folie, cel puțin, mi se pare un senzual și un gurmand absolut, e precum un sirop. E demențial dacă vă plac parfumurile foarte puternice și dulci.

 

lancome la nuit tresor musc diamant

 

Musc Diamant e mai potolit, mai calm, mai suav. Să ne înțelegem, vorbim despre o apă de parfum Lancome, deci e un parfum INTENS. E un parfum LONGEVIV. E un parfum cu un SIAJ BUN. E un parfum cu ingrediente de calitate, așa cum ne-a obișnuit Lancome în aproape un secol de existență. Dar vorbind strict de aromă și cum o percep eu… e un parfum DELICAT, FEMININ, LUMINOS.

Baza, un amestec dulce, unde începe să se simtă, culmea, trandafirul, îmi amintește că e un La Nuit Trésor, fiind destul de asemănător cu frații mai mari.

Fiind un parfum atât de finuț, eu îl pot purta cu succes și în zilele foarte călduroase, ba chiar îl reaplic la câteva ore, deși știu că încă se simte pe piele. Îmi place să simt acea aromă pudrată care îmi amintește de cosmeticele din copilărie, pudrele, fixativul în sticluțe clasice, chiar și rujurile din acea perioadă.

Sticluța îmi place, dacă frații mai mari au sticluțele în culori mai intense, acel degradé negru-roz/movuliu, sticluța albă, transparentă, „pudrată” ușor cu un roz-mov pal sidefiu pe margini descrie perfect elixirul din interior.

Vă las și filmulețul de promovare. Musc Diamant e o nouă zi. O dimineață. L’heure blanche.

Prețul pornește de la 200 și ceva de lei pentru 30 ml, ajungând la 470 de lei pentru 75 ml.


5 gânduri despre “La Nuit Trésor Musc Diamant | Lancome

  1. Un parfum dulce care ma duce cu gandul la bomboane nu il pot tolera, nu imi place. Nu imi place sa ma scald in parfum, prefer sa fiu discreta, ‘not in your face’, si parfumul meu la fel, sa te seduca doar de aproape. Mi-a placut descrierea facuta.
    Un parfum ca sa reziste pe termen lung in sticluta, daca tin bine minte, scria intr-o carte ca trebuie sa fie inchisa la culoare. Pastrat in cutia sa.

    1. Da, asa se pastreaza cel mai bine. Dar bineinteles ca nu respect asta, toate parfumurile mele sunt „expuse” pe un raft din doua motive: imi place sa le privesc si cu siguranta daca le-as pastra in cutie nu as mai apuca sa ma parfumez niciodata, pentru ca dimineata ies ca o vijelie pe usa. 😁😂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.