Light di Gioia | Armani

IMG_20190703_141014-02-01-2190x2922

 

Nu credeam că voi întâlni într-o zi un parfum care să mi se pară perfect. Toate aveau ceva în plus sau în minus, chiar și preferatele mele au câte o chichiță. Apoi am mirosit Light di Gioia de la Armani. Să ne-nțelegem, nu înseamnă că-l cocoț pe primul loc în topul preferințelor. Înseamnă atât: e perfect. E echilibrat atât ca aromă cât și ca siaj sau persistență. Notele se îmbină perfect, nu supără nasul, nu are nimic nelalocul lui. Desigur, unii fix asta ar găsi ca nod în papură. Poate nu iese cu nimic în evidență. Mhm. Așa, și? Nu trebuie neapărat ca un parfum să creeze vavavoom, ci trebuie să placă. Te parfumezi pentru că îți place un parfum, nu neapărat pentru că vrei să întorci capete, de acord? Dacă ție nu îți place aroma care s-a așezat pe pielea ta, degeaba e un parfum luxos, sofisticat, la modă. Nu că nu ar fi Light di Gioia un parfum sofisticat și luxos. Dar e un parfum cuminte. Nu te dărâmă, nu te poartă el pe tine cum porți un cățeluș în lesă.

Note de vârfbergamot

Note de mijlociasomie, gardenie

Note de bazămosc alb, note lemnoase

E un parfum unde nu vreau să stau să disec notele, pur și simplu. E atât de simplu, de luminos și de frumos încât îmi vine doar să bat câmpii avându-l în minte în permanență. Să spunem doar atât: e un floral cald, dulce, dar nu acel dulce de cofetărie, ci un dulce aerisit, luminos, încălzit de soarele verii. E genul de parfum care mă face să îmi reamintesc cât de frumoase sunt lucrurile simple și să mă întreb cum de mai sunt frumoase parfumurile prea încărcate, prea la modă, prea-prea. Mă lovește cu simplitatea lui. Mă dezarmează. Îl iubesc.

E tot numai un zâmbet, e tot numai un buchet de iasomie aerisită și gardenie. E o vară în sticlă. Și pentru că am amintit sticla, pentru toată gama di Gioia a fost modificat un pic ambalajul, acum găsindu-se în sticluțe rotunjoare (culmea, mie îmi plac de obicei sticlele pătrățoase!), cu marginile subțiate și cu căpăcele ce ne amintesc de pietrele semiprețioase. Sunt mult mai frumoase decât versiunile anterioare, mai elegante aș zice, mai fine.

Nu cred că există o vârstă perfectă pentru el. E potrivit și pentru fete și pentru femei și pentru doamne trecute de prima tinerețe. E feminin și delicat, nu ar avea cum să nu se potrivească tuturor categoriilor de vârstă.

Cred că e mai degrabă un parfum de zi, dar fiind totodată și un parfum de vară, sunt convinsă că merge purtat și seara, mai ales dacă e un eveniment în aer liber.

Siajul e mediu, nu te sufocă, nu lași dâră pe două străzi, dar parfumul se face simțit în jur. Persistența e bună, se simte toată ziua pe piele, desigur, scăzând în intensitate pe măsură ce trec orele.

Prețul începe de la 220 de lei pentru 30 ml (eau de parfum), 300 lei pentru 50 ml și 420 lei pentru 100 ml.

Dacă nu l-ați încercat încă, să știți că merită o șansă.


2 gânduri despre “Light di Gioia | Armani

  1. Buna! 🙂 Am dat întâmplător de blogul tau și ochii mi-au coborât asupra acestui articol. Cat de frumos e scris, waw…mi-a plăcut teribil descrierea parfumului. Voi continua să îți citesc și celelalte articole.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.