La Nuit Trésor À La Folie | Lancome

Dacă Trésor clasic e un parfum matur, serios, potrivit pentru doamnele elegante și la fel de serioase, La Nuit Trésor a apărut ca un element seducător, menit să te atragă. E sexy, jucăuș. Nebunatic.

Sticla lui Trésor e cumva regală, pare că tronează, că privește cu ochi critic de undeva de sus. Lichidul în nuanța apusurilor de septembrie inspiră decență, seriozitate, calm și maturitate. Bun gust desăvârșit. Căldură, lumină.

 

safe-3635196_960_720
sursa: pixabay

 

La Nuit Trésor, în schimb, ca un diamant insolent, în culorile lui închise, mov-negru, ca o lenjerie sexy și obraznică, îți arată că vrea să te seducă. E senzual, e întunecat, e ca o poțiune magică.

Dar iată că în 2018 apare fratele său mai mic și mai timid, însă cu același potențial: La Nuit Trésor à la folie. Varianta sa mai dulce, mai inocentă și mai zburdalnică. Aș fi spus mai feciorelnică, dar asta va fi La Nuit Trésor Musc Diamant din 2019, despre care v-am mai vorbit. Și À la folie e un elixir ispititor, însă mai îmbujorat. Conștient de farmecul său, dar se preface surprins. Un buchețel de flori și fructe dulci, zemoase pe care când îl miroși simți că-ți lasă gura apă. Movul din prima variantă La nuit devine un roșu-roz-zmeuriu, mai pur și mai delicat, dar negrul rămâne pe poziții, să nu uităm că e aici să ne seducă.

 

IMG_20190826_170136-01-3201x3201

 

La Nuit Trésor se simte mai floral, pe când în À la folie notele fructate își fac de cap în voie.

 

Note de vârfpiper roz, bergamot, pară, strugurei roșii

Note de mijloctrandafir de Damasc, iasomie, bujor, violetă

Note de bazăvanilie de Bourbon, rășină benzoică, boabe de tonka, patchouli, note lemnoase, ambroxan, nucșoară

 

Singurul lucru care nu îmi place din acest parfum e piperul. Nu îmi place piperul în parfumuri, oriunde îl întâlnesc, mă strâmb. Noroc că l-am întâlnit jumai în notele de vârf, altfel nu aș fi putut să îl suport. Mi se pare o aromă înecăcioasă care, chiar combinată cu alte arome, parcă nu își are locul. Din punctul meu de vedere, bineînțeles. Poate în parfumurile mai dure, bărbăteșți, se simte altfel.

După ce nu mai simt nota de piper, se arată adevărata față a micuțului À la Folie. Un gurmand desăvârșit, un sirop dulce-dulce-acrișor de trandafiri, de fructe, cu un praf fin de nucșoară, iar boabele de tonka se încadrează perfect în peisaj, aducând un strop de dulceață cremoasă și vanilată. E genul de parfum pentru care ai nevoie de o linguriță (că-ți vine să-l mănânci că pe o prăjitură cu fructe) și un pahar cu apă rece. Cel puțin, mie mi se face sete când îl port.

E genul de aromă care da depentență, desigur, dacă e pe gustul tău. Dacă l-ai mirosit și ți-a plăcut, vei simți nevoia să duci încheietura la nas din ce în ce mai des. Îl iubești „à la folie” (la nebunie), după cum îi e numele. Dacă mă apropii foarte tare, încep să simt și notele lemnoase, însă ce se simte în jur, la fiecare mișcare, e dansul dulce al trandafirului și al fructelor zemoase.

Și vorbind despre ce se simte în jur, e un parfum cu siaj mare. Cu o singură pulverizare pe mână, îl vei simți fiecare dată când gesticulezi.

Persistența e mare, mare, mare. Ore și ore în care simt valuri dulci și catifelate de parfum.

Și prețul e pe măsură, dar vorbind despre Lancome care nu da greș cu niciun parfum (în opinia mea, cel puțin), merită fiecare bănuț:

30 ml – 240 lei

50 ml – 360 lei

75 ml – 470 lei

Mi se pare un parfum tânăr și vioi, dar asta nu înseamnă că există vreo limită de vârstă pentru a-l purta. Mi se pare mai mult un parfum pentru sezonul rece, fiind atât de intens.

Și încă ceva. Folosiți-l cu măsură, pentru că s-ar putea să dea dureri de cap!

 

*sursă note: fragrantica.


2 gânduri despre “La Nuit Trésor À La Folie | Lancome

 1. M-au „ametit” aromele, notele si m-au sedus… cuvintele.
  Desi am avut un Tresor la nuit (era negru), notele si întreaga descriere a variantei A la folie, m-au cucerit.
  Sigur va fi una dintre opțiunile mele la următoarea shopingareala :).
  Felicitari!

  1. Daca iti doresti ceva mai delicios, da, A la folie e o optiune mai buna. Practic, seamana foarte bine, dar A la folie e mai prajituros, fara sa fie gretos.
   Sper sa iti placa!
   Multumesc! ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.