Idôle | Lancome

Știam încă din iunie că va veni. Nu îi știam numele, nu îi știam aroma, era un mister total, dar știam că va veni. Și a venit. Idôle a venit la sfârșitul verii mele, vara asta care îmi place să spun că a fost cea mai frumoasă. Se înțelege că voi fi mai subiectivă ca oricând.

 

idôle lancome 4

 

Nu voi vorbi prea mult despre note, mi se par atât de frumos mixate încât nu pare vreuna cu mult mai intensă decât celelalte. Și cred că, în cazul lui, e perfect așa. Nu e un parfum liniar, dar nici un parfum exploziv, care se schimbă radical din jumătate în jumătate de oră. E lin, plăcut, dulce și confortabil. Probabil din asta își ia puterea pe care ne-o transmite și nouă.

 

idôle lancome 2

 

Idôle e un parfum care te inspiră. Care îți dă curaj. Care îți dă putere. E parfumul femeii care nu se teme de provocări, care privește în viitor cu optimism, care visează, dar și FACE.

 

Note de vârfbergamot, pară

Note de mijloctrandafir turcesc, trandafir de mai, iasomie indiană

Note de bazămosc alb, vanilie

Deschiderea e dulce-fructată și efervescentă, ușor citrică, dar eu para o simt mai degrabă ca pe-o zmeură, probabil datorită amestecului cu bergamot. Trandafirul e blenduit perfect cu iasomia, simțindu-se dulce-răcoros și la fel de efervescent ca în prima fază. Iar moscul își face treaba și alături de vanilie oferă, spre final, o aromă pudrată, delicioasă, fină, delicată, elegantă.

Iubesc parfumul ăsta și nu îl iubesc numai pentru aroma sa. M-a influențat foarte mult și videoclipul de prezentare. Transmite atât de multă dulceață, atât de mult optimism, feminitate, eleganță, voioșie și în același timp forță, chiar solidaritate… m-a făcut să zâmbesc și să sper. Mi-a fixat și mai bine ideea că trebuie să fac bine dacă pot, să fac oamenii mereu să zâmbească. Binele se întoarce mereu, sunt convinsă. Brusc, parfumelul ăsta cu sticla lui roz-aurie, subțirică, a devenit o amuletă pentru mine. O amintire a vremurilor de acum, când zâmbesc. Un impuls. Să merg mai departe, să „rup lanțuri”, să nu mă las doborâtă nici măcar atunci când am lacrimi în ochi. De fapt, mai ales atunci.

Ah, vedeți ce face un parfum din mine? Vedeți cât le iubesc? Contează mai puțin notele sau procesul de obținere a materiei prime atunci când produsul e bun și promovarea pe măsură. Lancome are numai parfumuri bune, toate îmi plac.

Luat strict ca aromă, Idôle nu e ceva nemaivăzut, nu aș zice că e neapărat o aromă revoluționară. Dar te lovește cu puritatea și totodată cu forța lui. Îl simt curat, e delicat, e intim chiar. Cu care nu te interesează să faci valuri când intri într-o încăpere. E parfumul pe care îl simte doar cine trebuie.

Asta nu înseamnă că are siaj mic. Se simte în jurul meu, cum mă agit eu toată ziua ca un titirez îl simt binișor la fiecare mișcare (obișnuiesc să îl aplic și pe încheietură). Dar nu e genul care te izbește.

Persistența nu mi se pare fabuloasă, se stinge încet pe măsură ce trec orele, devenind după vreo 6 ore o aromă plăcută și curată ce se simte doar când apropii nasul de piele.

Sticla e absolut superbă, nuanța roz a parfumului combinată cu lama rose-gold de pe margine și capacul asortat oferă un aer elegant și sofisticat. Din ce am înțeles, sticla e reîncărcabilă, rămâne să mă dumiresc cum putem lua refill-uri. Eu una nu am așa ceva la serviciu încă.

 

idole lancome

 

Ce mă deranjează și am observat asta cam la toate sticlele de pe instagram, e conturul neregulat pe interior. Nah, se vede ciudat, cel puțin la sticlele de 50 ml. Nu știu dacă așa au vrut să-l facă sau așa le-a ieșit, dar ia un pic din farmecul sticlei, strică liniile drepte și elegante. Nu-i bai, îl iubesc și așa, în imperfecțiunea lui. Un alt lucru pe care l-aș fi preferat altfel e capacul din plastic. Mi-ar fi plăcut să fie din metal, așa cum e La vie est belle l’Absolu.

Ah, e cea mai subțire sticlă de parfum din lume, știați? Varianta de 50 ml e cam cât telefonul meu, culmea, și ăla tot roz, ca să fie treaba treabă.

Să vorbim și de preț:

25 ml – 250 lei

50 ml – 360 lei

75 ml – 470 lei

Și tare mă bate gândul să renunț la Coco Mademoiselle și să-mi iau simbolul verii mele… ❤


2 gânduri despre “Idôle | Lancome

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.