Cinci parfumuri bărbătești pentru sezonul rece

Sunt oameni extraordinar de fideli unei arome, aceia o vor folosi indiferent de anotimp.

Sunt oameni care își schimbă parfumul în funcție de anotimp și aici mă încadrez și eu. Nu pot să ies vara cu Olympea și nici iarna cu Pera Granita. Simt că stric orzul pe gâște, vorba aia.

Mai sunt și acei oameni care folosesc un parfum în funcție de ocazie. Și aici sunt de acord, și eu caut ca la o ocazie deosebită să port un parfum pe măsură. Dar asta nu înseamnă totuși că nu sunt nopți când, ieşită de sub duș și hidratată corespunzător, nu folosesc cel mai bun parfum pe care îl am, indiferent cât a costat, indiferent cât a mai rămas în sticluță.

Dar să rămânem la a doua categorie, totuși, ba mai mult de atât, să ne axăm pe parfumurile bărbătești. Simt că ele sunt un pic date la o parte, nu li se acordă prea des atenția cuvenită. Nah, toate miros la fel, eh, parfum bărbătesc, ce e așa interesant?

Ehhh, mie îmi plac la fel de mult și îmi place să le adulmec cât de des pot. Îmi place să le și folosesc, nu doar să îmi bag nasul într-o bucățică de carton. Pe pielea unei femei se dezvoltă atât de frumos, sunt oarecum îndulcite, sunt mai delicate și mai subtile decât pe pielea unui bărbat.

Și chiar dacă nu a venit iarna încă, vremea e de acum într-o continuă răcire, așa că e în regulă să scoatem arsenalul de parfumuri puternice de la naftalină.

Vreau să vă recomand cinci parfumuri care mie îmi plac extraordinar de mult și pe care, dacă aș fi bărbat, le-aș purta în sezonul rece.

Dior Sauvage

E, probabil, parfumul meu preferat. Nu e neapărat un parfum dulce, e un aromatic fougere, e foarte-foarte intens și condimentat, piper, lavandă, mușcată, o nebunie de arome. E foarte persistent, lemnos, un masculin absolut, elegant și luxos. Un sălbatic în cel mai bun sens, așa cum o spune și numele său.

 

Carolina Herrera Bad Boy

Insolența Sa, Bad Boy, e cel mai sexy parfum dintre toate cele cinci, l-am vândut imediat la serviciu, am avut chiar o ocazie în care clientul l-a cumpărat pentru că m-au auzit vorbind cu o prietenă despre cât e de mortal. Cacao, note fresh, note lemnoase, o combinație fatală care ne termină în principal pe noi, femeile. Iar lor, ca niște băieți răi ce sunt, le place. Ah, băieții ăștia răi…

bad boy carolina herrera

 

Armani Code Profumo

Un dulce, un puternic, un oriental condimentat, cu persistență și siaj enorme, mi-a înnebunit toate clientele. Se simt condimentele, boabele de tonka, nucșoara, precum și notele de pielărie (îndulcite totuși de boabele de tonka). E un parfum care se impune, care se face remarcat.

armani code profumo

 

Emporio Armani Stronger With You Intensely

Nu voi insista, pentru că v-am povestit deja despre el, ce pot spune e că seamănă destul de bine cu Armani Code Profumo, dar are o oarecare prospețime, notele fresh simțindu-se un pic mai pregnante decât în cazul celuilalt.

IMG_20190903_160913-01-01-3010x2408

 

Jean Paul Gaultier Le Male

Le male e un parfum destul de ciudățel, n-aș putea spune dacă e dulce sau fresh, având pregnante și note de lavandă și mentă care îl temperează, dar și note dulci de scorțișoară, vanilie sau lemn de santal, care îl fac absolut înnebunitor. Nu e un parfum extraordinar de modern, fiind creat prin ’95, dar mie mi se pare fantastic de frumos și el. Nu mi se pare un parfum pentru un tip extraordinar de tinerel, aș îndrăzni să zic că merge chiar peste 35 de ani, pentru că are intensitatea și aerul parfumurilor tipice anilor ‘ 90.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.