Acel aer de toamnă-n casă

E din ce în ce mai frig afară  și-am trecut rapid la două pături în loc de una, dimineața nu mă trezesc cu soare-n ferestre și nu mai stau noaptea pe balcon să ascult greierii și să-mi pun cele două gânduri în ordine. Când unul pe primul loc, când celălalt, să nu mă plictisesc.

Ajung acasă când penultimele raze de soare își iau rămas bun până a doua zi. Am trecut la colanți și șosete pufoase. La un moment dat am fost tentată chiar să beau un ceai, dar am lăsat pe „mai târziu”.

autumn leaves

Dar ce lumină! Ați văzut ce lumină deosebită e în septembrie? Septembrie, chiar și începutul lui octombrie ne oferă filtrul  natural, perfect pentru instagram. Selfie-ul perfect, pe care o să-l imprim și o să-l înrămez ca o narcisistă adevărată ce sunt și apoi o să-l așez pe măsuța din sufragerie, alături de prețioasele cărți despre parfumuri.

bonami.jpeg

Toamna parcă se schimbă ceva și în atmosfera din casă. Scot la înaintare parfumurile dulci și lemnoase și le așez pe o tăviță, să-mi fie mai la îndemână. Așez pe canapea și o pătură pufoasă, în nuanța covorului de frunze, să nu fie nevoie să mă deplasez dacă mi se face frig când citesc, culcușită printre pernele mele portocalii și verzi.

reading

Dar cel mai dulce parte e să plasez micile decorațiuni. Îmi plac vazele mari pe care să le am mereu pline cu crizanteme și tufănele, la sfârșit de octombrie. Fiecare anotimp cu florile lui, iar micuțele alea colorate mi se par la fel de frumoase cum sunt florile de primăvară. Îmi inspiră căldură și veselie atunci când plouă și e frig. Alături voi ține un coșuleț plin cu frunze arămii și conuri de brad, iar printre ele va lumina subtil o instalație cu leduri mici, așa, ca un pre… pom de Crăciun.

 

thehome.jpg

 

Îmi amintesc că atunci când eram mică, am mers cu banii strânși și i-am cumpărat mamei o lampă mică pentru aromoterapie și un ulei cu aromă de lavandă. Uleiul a fost de neutilizat, absolut odios, nici nu se apropia de mirosul de lavandă, însă lampa încă o am. A rezistat aproape 20 de ani. Dar cred că e timpul pentru o schimbare. Un upgrade. De câțiva ani vreau să-mi iau un difuzor. Nu prea-mi place să mă joc cu focul, l-aș lăsa pe el să-și facă treaba fără să fie nevoie de lumânări. Pentru că nu se poate fără arome plăcute în casă. E esențial.

b030dfcb065e946e9a7deec918a3027f86303158-1000x1000

Sunt destul de împrăștiată, dar dacă mă apuc să fac ceva „from scratch”, nu îmi place să exagerez. Doar voi aglomera pe parcurs, ahem, că nu mă pot abține. Dar pentru început, o pătură, o carte, flori și un parfum plăcut sunt toate elementele de care am nevoie pentru a aduce un plus de confort la mine în casă.

Are și toamna farmecul ei… soare auriu, frunze arămii, vânticel plăcut, chiar și ploile mărunte sunt drăguțe din când în când, dacă în suflet am căldură. Și de ce n-aș avea? ❤

 

 

Foto: bonami, thehome.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.