D3 ori DA vitaminelor

„Fii lumina cuiva atunci când e fără speranță”, spune una dintre numeroasele vorbe de duh pe care le-am reținut în ultima vreme. Am fost mereu de părere că cea mai mare calitate a mea e să fac oamenii să râdă. Copil fiind, eram ironizată în fel și chip, așa că am dezvoltat un simț al autoironiei extraordinar și am început să fac eu mișto de mine înainte s-o facă alții. Am observat că oamenii apreciază autoironia, așa că am continuat să fac glume. Se-nțelege, mi-am dezvoltat repertoriul și nu mai fac mișto doar de mine, dar eu însămi am rămas ținta mea favorită. Cine să se supere când fac glume pe seama mea? Eu? Neah, sunt călită. Dacă fac oamenii să râdă, e perfect. Știți acea senzație când ajuți? Și nu-mi spuneți că râsul nu ajută, că ne supărăm și eu sunt aici să vă amuz, nu să ne enervăm. Când vezi că fața omului se înseninează după ce i-ai spus o glumă… e DIVIN! Iar pentru că empatia mea atinge cote impresionante, dacă omul din fața mea râde… râd și eu cu el! E incredibil să poți schimba starea cuiva. E extraordinar.

E ca o vitamină. Care când lipsește, se simte. Așa că, de azi, mă autoproclam Vitamina D. D3. D3 ori mă proclam.

 

75231686_2347627258680089_4360960855777476608_n

 

De ce D? Pentru că e inițiala numelui meu, Dana, și pentru că sunt și puțin narcisistă. Dar mai e un motiv. Pentru că e vitamina cu care mă asociez cel mai bine. Știm cu toții că vitamina D3 e produsă la nivelul pielii, în prezența soarelui și ajută, printre multe altele, la absorbția și fixarea calciului și a fosforului.

 

À propos de piele!

 

Dar, ce să vezi, uneori soarele lipsește. Așa cum și bucuria uneori lipsește. Life happens. Și atunci ce facem? Luăm suplimente. Pentru corp, vitamina D3 ca supliment alimentar. Pentru suflet, dați-mi friend request sau follow și preiau eu de-aici. Vă garantez buna dispoziție pe termen lung. Cui nu-i place să fie vesel? O porție bună de râs nu îți rezolvă problemele, dar îți face filtrul prin care privești viața un pic mai rozaliu. Te ajut să te ajuți. E cel mai bun ajutor pe care i-l poți da unui om. Să îi creezi un context care să-i dea putere să se ridice.

Oi fi eu ca o vitamină, dar se-ntâmplă uneori să mă pierd pe mine însămi și să am și eu nevoie de ajutor, știți? Eu am alt ajutor: Farmacia La Preț Mic se ocupă de mine, pentru că și ei știu să ne facă să zâmbim prin prețurile accesibile. Știți că printre simptomele deficienței de vitamina D se numără și oboseala, apatia, iritabilitatea? Fix asta simt de o vreme și m-am gândit că acesta ar fi motivul. Sau unul dintre motive. Dar asta nu ma impiedică să vă fac pe voi să râdeți cu mine, de mine, cum vreți voi. Pentru că I’ll be there for youuuu. Always.

Așa că îmi propun ca în viitorul apropiat să îmi fac analize pentru a afla dacă am nevoie de Vitamina D. Oi fi eu un soare, dar am și eu nevoie de „soarele meu”. Și cum iarna-i după colț…

Mi-a spus cineva că vitamina D3 se ia în lunile cu R. Așa o să fac și eu, cine a mai văzut ca vitaminele să aibă lipsă de vitamine? Imposibil așa ceva, domnule, trebuie să luăm măsuri. Eu vitamina voastră, ea vitamina mea… toată lumea-i fericită. E ca un lanț. Ca un cerc. Bucuria, alături de iubire, sunt sentimente pe care oricât le-ai împărți, nu rămâi cu mai puțin. Deci aveți grijă de voi, păstrați-vă o stare de spirit bună, pentru că toate pleacă de aici (acum îmi ating o tâmplă cu arătătorul, n-am cum să v-arăt). Iar dacă nu aveți starea de spirit bună, apelați la suplimente. V-am dat un exemplu de farmacie ieftină, poate e soluția. Știți ce mă mai face pe mine fericită? Cosmeticele. Să vă spun că tot acolo le găsiți? Nu vă spun, merg să iau eu tot! Vă mai las și vouă niște D3, dar dacă nu mai găsiți la ei, mă găsiți pe mine oricând pe facebook și insta’.

 

Articol scris pentru SuperBlog 2019.


Un gând despre “D3 ori DA vitaminelor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.