Cum se botează un înger

„Hey, Bosley… we’re coming home.”

Am închis telefonul și m-am afundat mai bine în scaunul pufos din avion. Toată aventura a durat numai trei zile, dar au fost suficiente cât să gustăm, mai mult obligate, din… cum le zice? Sarmele? În fine. Și ne-am și amețit un strop când ni s-a oferit tsuic! Whatever! Și am rezolvat și cazul. Suntem bune!

Am fost recrutată de curând în cea mai mare agenție de spionaj și am fost instruită de cele mai bune femei spion din lume. În momentul în care Sabina Wilson s-a măritat (nu mi-o imaginez mireasă) și a ieșit din fascinanta lume a spionajului, echipa trebuia reîntregită. M-au ales pe mine din multe alte candidate (ce-i drept, aveau nevoie și de o roșcată în echipă) și m-au trecut prin focuri la propriu și la figurat până s-au convins că sunt bună de ceva. Credeam că Îngerii lui Charlie există doar în povești, dar iată că nu. E realitate. Și mi se întâmplă mie. Dovada? Uite-mă: în avion, după prima misiune încheiată cu succes.

 

Charlies-Angels-2-711x1024

 

Colegele mele îmi zâmbeau în timp ce eu rememoram ultimele trei zile, ca și cum ar fi fost un trailer al unui film captivant. Am fost trimise în România pentru a rezolva un caz cel puțin dubios. Unul dintre candidații la președinție a fost implicat într-un accident rutier minor, dar care a ridicat multe semne de întrebare din toate părțile. Se zvonea în presă cum că a fost o încercare de intimidare din partea unui contracandidat, alții mai paranoici au susținut că e un atac mafiot și alții, care ar avea nevoie de cămăși albe cu mâneci foarte lungi (din punctul meu de vedere), au bătut cu pumnul în masă că a fost, de fapt, atac terorist.

Am ajuns în București și am decis să începem cu prima variantă: contracandidatul care ar fi vrut să îl elimine din cursă. Mi-am luat pe mine un deux-pièces bleumarin și o bluză albă din mătase și, știind că acel domn apreciază femeile elegante… o pereche de pantofi stiletto. Urma să mă prezint drept Ginger Ratzel, de la o revistă de prestigiu din Statele Unite, venită în România pentru a-i lua un interviu. Am ajuns, am fost invitată în biroul său și, fiind trecut de ora prânzului, am decis de comun acord să continuăm discuția la un restaurant din apropiere. Știam că va urma asta, ne-am făcut temele, iar colegele mele așteptau cuminți semnalul meu pentru a pătrunde în biroul său în căutare de probe. Ce să spun… nu numai că nu au găsit nimic, dar până la sfârșitul mesei din Ratzel am ajuns să fiu numită Rățel și, la un moment dat, chiar Rățică. Adică a duck, după cum mi-a explicat. Dar mai mică. Măcar am eliminat una dintre ipoteze. Omul e un libidinos, dar nu s-ar preta la astfel de mizerii.

Am ieșit din restaurant și m-am îndreptat spre mașina închiriată. Am observat că cineva aproape îmi sufla în ceafă, dar aflasem că românii au sânge fierbinte, așa că nu m-am speriat. Însă gluma s-a îngroșat când am văzut în oglinda retrovizoare, după vreo zece minute, că mașina în care s-a urcat acel individ era în spatele meu. Era deja seară, fiind noiembrie, așa că am dat cod roșu către colegele mele, m-au localizat și l-am mai plimbat pe fraierul ăla pe străzi până m-am lăsat blocată pe o stradă înfundată. Mi se părea clar. Căzuse prima ipoteză, trebuia să fie a doua: mafioții au intrat pe fir. Am sfeclit-o?! Ha ha ha! Eu? Niciodată! Am rămas în mașină până a ieșit el din mașină, numai bine că atunci au ajuns și fetele care l-au blocat pe el. Nu mai zic cum l-am bătut măr cu o singură mână până a recunoscut tâmpitul că de fapt voia să mă invite la un pahar. Ăștia-s bolnavi cu toții pe aici? L-am lăsat smiorcăindu-se ca un copil, stând în fund pe marginea drumului și ne-am văzut de treabă. Așa îți trebuie dacă ești tolomac.

Nu mai rămânea decât o ipoteză: atac terorist. Atac terorist? Îmi venea să râd numai când mă gândeam. Teroriști în România. Ce mama naibii să caute ăia aici? Ce interese ar putea avea?

Am petrecut o noapte întreagă, apoi, pentru a găsi indicii în acest sens. Cei care ne-au chemat în România pentru a rezolva cazul (sper că nu vă așteptați să vă spun cine sunt, ce fel de spion aș mai fi eu?) ne-au pus la dispoziție stenograme, interceptări, conversații telefonice și e-mail-uri. Nu am descoperit nimic. Absolut nimic. A treia ipoteză era eliminată și noi nu aveam idee ce s-a întâmplat. Să fie oare primul caz nerezolvat de Îngerii lui Charlie? Imposibil.

Ceva ne scăpa și nu știam ce. Verificasem și mașina care a cauzat accidentul. Urme de frânare. Airbag deschis. Lipsă amprente dubioase. Omul era curat ca lacrima. A ieșit destul de șifonat din toată treaba asta, a fost internat, cu salonul de spital păzit 24/7. Oare era posibil să fi fost un simplu accident?

Era ora trei dimineața când s-a deschis ușa și a intrat cineva cu noi informații. Starea suspectului s-a îmbunătățit. M-am prezentat la fața locului gata să-i smulg o declarație, sau… sau atât.

Ce am aflat era halucinant, că tot preferă presa de aici acest cuvânt. Omulețul nostru se grăbea… la un interviu pentru un job. Ce mi-a spus cum a deschis ochii? „Am obținut postul?”. Abia când și-a mai revenit puțin și-a dat seama unde era. Tot circul ăsta pentru un banal accident! Incredibil!

Tonul de apel m-a readus în prezent. Era Bosley.

„Felicitări, Rățel (cuvânt însoțit de un chicotit scurt și enervant)! Această misiune a fost o înscenare! Totul a fost fabricat. Cazul nu este real, accidentul, însă… da. Bine ai venit printre Îngerii lui Charlie, Ginger!”

Șocată, am observat cum colegele mele râdeau cu gura până la urechi. Deci așa se botează un înger nou? Ei, comedie! Bine că suntem acasă pe 29 noiembrie 2019. Am invitație la premiera unui film.

 

 

Articol scris pentru SuperBlog 2019.


Un gând despre “Cum se botează un înger

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.