Cu Honda prin oraș | Aventuri de femeie singură… la părinți

Poate uneori par dezinteresată, dar mereu am așteptat momentul potrivit. Pentru mine așa funcționează totul. Știu și simt când e timpul pentru a lua anumite decizii. De aceea uneori par și impulsivă. Nu sunt impulsivă, hotărârea nu e luată în pripă, e luată pentru că am simțit că e în regulă și vibe-ul e ok. De altfel, pentru altele aștept mai mult, până ticăie ceva în interiorul meu pentru a trece la treabă. Eu nu pot să fac ceva decât cu toată pasiunea, iar când nu simt că e vremea acelui ceva, degeaba fac. Rezultatul va fi la fel de inutil ca o maioneză tăiată.

La fel am acționat și când m-am mutat: până nu am simțit vibe-uri pozitive din partea unui apartament, nu am făcut pasul, oricât m-ar fi presat cei din jur și oricât mi-ar fi spus că sunt prea pretențioasă. Eu o țineam pe-a mea. Și aveam dreptate.

Nu mai spun ce tărăboi e acum, când vreau să îmi cumpăr o mașină! De când eram copil mă jucam cu mașinuțele. Aveam una roșie, de curse, cea mai scumpă din colecția mea. La un moment dat, am uitat-o într-un colț pe scara blocului. N-am mai găsit-o. Încă de pe vremea aia mi-am dorit să cresc și să am o mașină adevărată, a mea, pe care să o conduc eu și care să mă ducă unde vreau, numaidecât. Când am crescut, mi-am dorit-o ca să nu mai tremur pe drumul spre club sau restaurant, să nu mai alunec iarna, pe drumul spre serviciu.

În tot timpul ăsta, habar nu aveam eu cât a evoluat tehnologia și în ce privește mașinile. Adică aveam, dar până nu am fost pusă față în față cu „monștrii” moderni nu am realizat CÂT de mult s-au schimbat lucrurile de la clasicele mașini cu schimbătoare de viteze pe care când le foloseai, se auzea scârțâitul tocmai de pe stradă și geamurile pe care le deschideai rotind maneta până făceai febră musculară. Eh, hai să nu exagerez. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu sunt picată din lună, dar de obicei mergi cu valul și nu îți dai seama de progres decât în momentul în care ești pus în situația de a compara 1:1 ceva vechi, clasic, cu ceva modern.

Mi-am dorit mereu o mașină mare. Sunt o femeie înaltă. Sunt o femeie care are și o latură mai dură și cum ar fi să opresc eu la semafor o cutiuță de chibrituri din care îmi răsună hip-hop-ul? Nu se face așa ceva. Trebuie să păstrăm proporțiile.

Îmi plac mașinile cu linii dure, mașinile care parcă s-ar încrunta la tine când le privești, cu un aspect robust și ușor agresiv. Sunt o lady, dar îmi plac bestiile pe patru roți.

 

CRV-Hybrid-far-2000x850

 

Căutând, mi-am amintit de acea mașină pe care am zărit-o într-o parcare într-o după-amiază. Am trecut pe lângă ea uitându-mă în „ochii” ei care mă priveau încruntați. Am făcut câțiva pași și m-am întors, uitându-mă ce model e. Ah, unul dintre acele modele Honda hibrid! Mi s-a părut interesant și mi-am promis să aflu mai multe. Și am aflat, când a venit momentul. Știți voi… era vibe-ul!

 

 

logo-honda-romania_1567434073

 

De la început am căutat oferte Honda, amintirea bestiei încruntate din parcare nu îmi dădea pace. Honda CR-V Hybrid e tot ce îmi doresc. Perfectă pentru nevoile mele. Suficient de spațioasă pentru gusturile mele. Robustă în ceea ce privește aspectul, dar și elegantă. Impunătoare. Pur și simplu perfectă.

Suntem o familie mică, eu și ai mei, dar suntem veseli și plimbăreți. Nu e vorba doar despre ce îmi doream, dar și despre ce aveam nevoie. CR-V ne oferă spațiul și confortul de care avem nevoie. Și nu mă refer doar la dimensiunile sale.

 

galerie_RP-Honda-CR-V-Hybrid-34-min-2000x1263

 

Cu tehnologia Honda Hybrid, are un avantaj în ceea ce privește consumul de combustibil în mediul urban, spre deosebire de modelele clasice. Ceea ce înseamnă o economie, poate mai mică, poate mai mare, dar ce e în plus în buzunar nu are cum să strice. Putem folosi banii economisiți în următoarea excursie la Sinaia, de ce nu?

Spațiul pentru depozitare fiind mare, ne ajută pentru a depozita fie bagajele atunci când plecăm în concediu, fie când eu și mama mergem într-una din escapadele noastre la shopping. Suntem shoppingărese profesioniste și nu ai cum să înțelegi utilitatea unui portbagaj mare până nu ai de-a face cu cel puțin zece punguțe pline cu haine și cosmetice. Been there, done that.

Cât despre tata, cunoscându-l, parcă văd că mâine-poimâine mă roagă să îl duc la un meci. Se rezolvă! Trecem mășina pe modul sport și accelerăm către stadion, păi nu fac eu poftele tatălui meu? Și apropo de tata, vedeți, toate au legătură… mașina asta e 100% daddy-approved, fiind extrem de sigură. E dotată cu tot felul de sisteme: de menținere a benzii de circulație, de recunoaștere a semnelor de circulație, de frânare pentru pentru atenuarea coliziunilor în cazul unui potențial accident. Bineînțeles, cu toții ne gândim că nu ni se poate întâmpla nouă, dar nu-i așa că e mai bine să avem mașina dotată cu tot ce trebuie? Chiar și în oraș, bineînțeles! Ce, pe străzile aglomerate, la o oră de vârf nu sunt riscuri? Oho, și cum mai sunt!

 

galerie_RP-Honda-CR-V-Hybrid-41-min-2000x1334

 

Serios vorbind, o mașină hibrid e cea mai bună opțiune pentru o persoană care se deplasează mai mult în mediul urban, la viteze mici.

Îmi pasă de mediul înconjurător și nu vreau că mașina mea să polueze atât de mult. Nici după mașinile zgomotoase nu mă dau în vânt, avem o bilă albă și aici, pentru că Honda e foarte silențioasă.

Fiind începătoare, îmi doresc o mașină care să răspundă repede comenzilor mele, atât de repede încât să nu îi dea timp celui din spatele meu să mă claxoneze la semafor. În ale injuratului nu sunt începătoare deloc și vreau, pe cât posibil, să mențin o stare zen.

Îmi doresc o mașină care să fie spațioasă la interior, să aibă oamenii cum să-și întindă picioarele când mergem spre munte, de exemplu, și stăm câteva ore bune în trafic. Dacă eu sunt înaltă, ai mei cum credeți că sunt? În niciun caz mărunței.

Ah, cred că mi-am găsit mașina. Să programez un drive-test?

 

Articol scris pentru SuperBlog 2019.


Un gând despre “Cu Honda prin oraș | Aventuri de femeie singură… la părinți

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.