Kukua și iarna | O săptămână colorată

Iată-mă în birou, așteptând. Mă simt ca în comitetul de primire la petrecerile din liceu. Hehe, ce vremuri! Am frunzărit o revistă, m-am pus la curent cu vremea, am sunat acasă și am întrebat ce-avem la cină. Douăzeci de minute mai târziu, făceam cunoștință cu colega mea ghaneză. Kukua a venit pentru câteva zile în România pentru lansarea noului nostru produs, în care s-a folosit unt de shea din Ghana. Nu-mi puteam lua ochii de la ea. Pielea îi părea aproape sidefată de netedă și frumoasă ce era. Ciocolatie. Buze pline, ochi mari, ca două migdale. Silueta perfect proporționată. Turbanul ei colorat probabil atrăsese privirile tuturor prin aeroport. Bănuiesc că sub el avea o coamă imensă de păr cârlionțat. Era superbă, mă făcea să mă întreb mai în glumă, mai în serios, cum ne mai putem considera noi frumoase, când cele cu pielea de ciocolată arată AȘA?
Plimbându-mi privirea de sus în jos, discret, am sesizat că nu avea pe ea decât un palton subțire, de tranziție, într-o culoare deschisă, pudrată, care îi scotea în evidență nuanța pielii și trăsăturile.

„E nevoie de completări”, i-am spus. „Se anunță ger!”
„Am bonus pentru shopping, missy. Big one. But help me, please!”, a spus ea râzând.
„Kukua, honey, ai venit fix unde trebuie!”, m-am umflat în pene.

Bineînțeles că am stabilit o strategie, pentru a nu cumpăra lucruri inutile sau care să nu se potrivească între ele. Sau, și mai rău, să nu i se potrivească ei. Înainte să purcedem la treabă, am stabilit câteva puncte de reper de care ne-am ținut cu dinții și pe care am reușit să le respectăm cu sfințenie. Bonusul ei pentru haine era mare, într-adevăr, dar nu e o misiune chiar atât de ușoară să cumperi haine pentru o săptămână întreagă cu 2000 de lei. Opțiunile sunt multe și te poți pierde lejer în peisaj, fie el și virtual.

Temperatura

Cel mai important lucru. În România nu e climă tropicală ca în Ghana, temperaturile se anunță foarte scăzute și trebuie să ținem cont de asta. Da, va sta mai mult în birou, dar va merge și pe afară, poate va dori să se plimbe puțin și în mod sigur nu poate ieși cu paltonașul ei și cu pantofii cu talpă joasă. Avea nevoie de o geacă sănătoasă și pufoasă, dar și de o pereche zdravănă de cizme de iarnă.

 

 

Scopul ținutelor

Urmau zile de lucru în birou, cel puțin o ședință și o petrecere de lansare. Desigur, mai avea și timpul ei liber. Avea nevoie și de ținute lejere-casual, dar și măcar una office și una elegantă.

 

Silueta ei

În alegerea hainelor unei femei trebuie mereu să ținem cont de siluetă. Desigur, și pentru bărbați e valabil, dar mai ușor alegi pulovere pentru bărbați, de exemplu, decât un pulover sau o bluză pentru femei. În primul rând pentru că sunt extrem de multe modele, sunt multe materiale, apoi sunt multe printuri. Trebuie să ții cont de siluetă, dar și de înălțime, pentru a nu părea un săculeț ghiftuit sau o liceană în vacanță la bunici.

 

Prețul

Având în vedere că vom alege produse pe care le va purta doar de câteva ori (mă îndoiesc că va vrea să care o geacă mare, umplută cu puf, înapoi în Ghana), nu avea rost și nu aveam cum să ne justificăm nouă în primul rând, alegerea unor produse de lux, de designer. Mai ales când existau atât de multe produse calitative la un preț mult mai mic.

 

Culorile preferate

Femeile din Ghana au ținute colorate, vesele, care le scot în evidență frumusețea pielii ciocolatii. Am căutat, astfel, haine cât mai flatante pentru frumusețea ei exotică. E o fată superbă și zâmbitoare, ar fi păcat să o camuflăm bine prin griul Bucureștiului înainte de zăpezi. Nici ea nu ar vrea asta, din contră, mi-a spus că îi plac nuanțele aprinse (de altfel și rujul îl poartă într-o nuanță de roșu aprins), roșu, verde, portocaliu, dar și nuanțele deschise, pastelate, cum ar fi ivoriul și baby blue-ul.

Ne-a luat câteva ore să alegem. Nu a fost ușor, dar a fost plăcut.

 

Ce am ales până la urmă?

O geacă groasă, pufoasă, pentru a-i ține de cald indiferent de temperatură.

Trei pulovere medii ca grosime, potrivite și pentru mers la birou și pentru timpul ei liber.

 

 

 

Două perechi de blugi asemănători ca model, dar diferiți ca nuanță.

 

 

O pereche de pantaloni negri și o bluză albă pentru ținuta de la ședința cu directorul și asociații.

 

 

Șosete groase, colorate și o pereche de ghete îmblănite pentru ținutele de zi.

answear sosete

 

O rochie elegantă, pantofi contrastanți și un clutch mic și classy pentru petrecerea de lansare. O geantă casual avea deja, astfel că a preferat ceva mai mic, potrivit pentru seara cea mare.

 

 

Mănuși, o căciulă și un șal cu un print simpatic, pe care l-ar putea purta și drept turban, cred că i-ar veni fabulos de bine!

answear accesorii

 

Și, desigur, o pijama călduroasă! Pentru că oricât de cald ar fi la hotel, Kukua e învățată cu temperaturi mari și o săptămână nu îi va fi suficientă pentru a se acomoda.

answear pijama

 

Hainele propriu-zise le-a vrut cât se poate de simple, pentru a le putea combina în mai multe feluri și astfel să obțină diverse ținute folosindu-se de aceleași piese.

Astfel, va putea purta, de exemplu, luni puloverul ivoire, blugii bleumarin și ghetele.

Marți ar putea combina publoverul bleu cu pantalonii albaștri și aceleași ghete.

 

 

Miercuri, puloverul cu motive semi-norvegiene, semi-Crăciunistice, blugii bleumarin.

Joi avem ședința. Poate purta bluza albă, pantalonii negri eleganți și pantofii portocalii cu toc.

 

 

Vineri păstrează bluza, schimbă pantalonii cu blugii bleumarin și pantofii cu ghetele.

Sâmbătă e petrecerea de lansare. Vor fi prezenți bloggeri, vloggeri, jurnaliști, fotografi. Ghaneza noastră va fi prezentă într-o rochie verde, pantofi portocalii și geanta mică în mână.

 

 

Duminică o duc la film și apoi mergem la cină. Sper că mai poate să meargă pe tocuri, dar am înțeles că e obișnuită.

answear tinuta 7

 

Și, desigur, în afară de petrecere, geaca, mănușile, fularul colorat și căciulița îi vor fi utile zilnic. Dar bineînțeles, le va putea asorta cum va dori, eu sunt aici doar pentru a o sfătui.

Nu e neapărat ușor să compui ținute complete, adecvate vremii, personalității unei persoane și activităților la care va lua parte. Însă nu e imposibil când ai de unde să alegi. Și e chiar amuzant. Cheltuiala totală? 1777,2 lei. Chiar mai puțin decât am preconizat!

Articol scris pentru SuperBlog 2019.


Un gând despre “Kukua și iarna | O săptămână colorată

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.