Ce-am mai schimbat în 2019

Anul a trecut, dar eu am rămas cu câteva „datorii” şi cred că merită să vă spun câteva cuvinte. N-am de gând să o dau în filosofii şi alte zânisme care ştiţi deja că nu îmi plac, sunt o răsfăţată, dar n-am venit aici să vă dau lecţii de dezvoltare personală. Nu sunt genul.

Cu toate astea, schimbările prin care am trecut la interior au influenţat şi exteriorul. 2019 a fost un an cu de toate. Cu renunţări, cu evoluţie, cu noi perspective, cu acceptări, cu bucurie, încrâncenare, ambiţie, dezamăgiri, inspiraţie, bune exemple… de toaaaate, în mare parte bune. Am realizat câteva lucruri interesante şi vreau să vi le spun şi vouă. Nu vreau să vă spun să îmi urmaţi exemplul, fiecare om e diferit şi are propriul ritm, propriile gusturi, plăceri, ambiţii.

Mai puţine cosmetice cumpărate din impuls

Am înţeles în al treisprezecelea ceas că am avut perioade când mă hrăneam cu cosmetice. Cumpăram pentru a încerca să acopăr goluri care, desigur, nu se acopereau cu aşa ceva. Cosmeticele erau doar acea mică bucurie de moment care mă făcea să uit că una, că alta… dar după ce curierul pleca, pachetul era desfăcut, produsul încercat, eventual recenzat… era de multe ori uitat.

Încă îmi tresaltă inima când apar noutăţi, bineînţeles, momentul în care noutăţile nu mă vor mai entuziasma va fi momentul în care nu mă voi mai ocupa cu asta, probabil. Până atunci, mă ambalez în continuare în faţa cutiuţelor frumos colorate. Scot cele mai piţigăiate şi răzgâiate sunete când primesc produsele noi la serviciu şi mă umplu până la cot de culori. Navighez ore întregi pe site-uri ca Sephora sau Douglas. Dar nu cumpăr decât acele produse care simt că-mi vor bucura sufletul. De exemplu, Paleta Dior Backstage, parfumul Miss Dior Blooming Bouquet, rujul Lancome Matte Shaker, mascara sau paleta Essence. Sunt produse pe care le folosesc tot timpul, mai ales paleta Dior. Din aprilie am folosit-o de fiecare dată când m-am machiat. Şi abia se vede că am folosi-o. Consider, astfel, că a fost o investiţie, nu o cheltuială. Lejer o mai folosesc vreo doi ani. Iar rujul, nu mai spun, e cel mai frumos ruj roşu-portocaliu, culoarea mea perfectă. Îl ador. Iar parfumul e o bucurie, de câte ori vreau să simt mirosul primăverii şi să mă înveselesc, aplic puţin pe încheietură şi mă simt bine!

 

cat-4645528_1280

Nu voi minţi, spunând că am renunţat complet la cumpărăturile din impuls. Am mai comis-o şi am comis-o de obicei cu produse mai ieftine, dar care adunate, mai demult costau cât nişte produse care m-ar fi bucurat mai mult. Anul trecut cred că am luat din impuls doar geluri de duş, dar nu pot să spun că regret, pentru că am luat nişte variante care mi-au plăcut şi au fost folosite cu drag. Dar în rest, am chibzuit mult până am comandat sau am cumpărat cosmeticele. După ce am văzut fotografii, am citit review-uri, m-am gândit, am analizat şi abia apoooi!

Şi încă ceva: măi copii, nu am mai cumpărat ojă, mă! Nu ştiu dacă am cumpărat 5 oje anul trecut. Le elimin pe cele comandate de la Farmec, pe voucherele de la SuperBlog şi pe cea câştigată la Farmasi. Cele cumpărate de mine, tati! Am stat foarte mult şi fără ojă, doar cu unghii îngrijite, tăiate şi date cu lac incolor. Nu am mai simţit nevoia de ojă, nu a fost ceva planificat.

In a nutshell, cosmeticele nu compensează alte lipsuri. Nu ţin loc de iubire, de fericire, de prietenie. Ne bucură, da, dar nu trebuie musaaai să îţi cumperi fără să te gândeşti ÎNCĂ o două rujuri dacă ai vreo supărare sau vreun nerv niţel slăbit.

cosmetic-1798154_1280

Vara în alb şi negru

Treaba asta îmi aminteşte de celebrele articole care spuneau că oamenii de succes preferă o garderobă mai simplă, ori se îmbracă mereu la fel. Eram revoltată. Păi cum, bă, au ăia bani căcălău şi nu îşi cumpără cele mai moderne şi scumpe şi nu-ştiu-cum haine? DE CE??? Păăăi, eu să am banii lor!

Din nou, greşit. Pe lângă că adunam frustrări, cheltuiam o mulţime de bani pe haine din cele mai nepotrivite, care ori nu îmi plăceau în momentul în care le primeam, ori erau proaste calitativ, ori frumoase, dar prea fistichii pentru mine.

A nu se înţelege că mă compar cu bogaţii de care vorbeam mai sus, dar ideea e că nu mă mai stresez că nu am cu ce să mă îmbrac, pentru că am simplificat totul.

Am observat, încă din vara 2018, că în sezonul cald prefer albul şi negrul, cel puţin în partea de sus. Pantaloni am în toate croielile, drepţi, mom fit, largi, ţigaretă, culotte, albi, albaştri, cu dungi, negri, blugi, bleumarin… dar în sus, am observat că oricât de multe haine aş avea, tot spre maiourile şi tricourile şi bluzele albe şi negre întindeam mâna. Aşa că am mai cumpărat o bluză albă, una de un alb-crem, dar şi un maiou negru care are un model cu lămâi şi pe care nu l-am purtat decât de câteva ori pentru că nu mă avantajează croiala. Chiar şi tricourile cu La casa de papel tot alb şi negru sunt.

Pe verificate, anul trecut am făcut iar #unapezi pe facebook, iar în fotografiile din vară am purtat mai mult alb şi negru.

Dar de ce? Pentru că mi se potrivesc (non)culorile astea şi îmi scot în evidenţă tenul şi părul. Cel puţin aşa cred eu, dar e singura părere care contează.

Ca şi în cazul cosmeticelor, a fost anul când am cumpărat cele mai puţine haine, dar am făcut cele mai inspirate alegeri. Repet, din punctul meu de vedere.

Mă, ideea era că am simplificat câte puţin pe ici, pe colo, lucru care m-a ajutat să mă concentrez asupra lucrurilor mai importante şi chiar am economisit bani.

red hair

 

Îngrijirea e baza

M-am concentrat mai mult pe îngrijirea pielii. Am început să acord mai multă atenție produselor de îngrijire, nu am mai fost atât de reticentă în ceea ce privește acidul glicolic, acidul salicilic, retinolul, protecția solară… produse care încearcă să mențină tenul tânăr și sănătos. Încă mai am răzvrătiri ale pielii, am zile când am coșuri, punctele negre nu au dispărut, dar toate au un început. Lucrez la asta. Dacă nu am avut grijă în adolescență, măcar după 30 de ani să fiu mai atentă, nu?

women-4726513_1280

Şi cam atât.

It’s all good. 😀

 

 

Foto: Pixabay


4 gânduri despre “Ce-am mai schimbat în 2019

  1. Anul 2019 a fost unul dificil pentru mine, cu o muncă asiduă şi multe momente tensionate. Abia am reuşit să îmi reîncarc bateriile şi să mă simt pe făgaşul normal de vreo două luni. Cu toate acestea şi la mine au fost câteva schimbări binevenite, iar cea cu îngrijirea coincide cu a ta. Dacă până nu demult mă concentram pe fonduri de ten cu acoperire majoră, pe farduri rezistente, pe iluminatoare lichide şi aşa mai departe, dar în 2019 m-am axat pe creme fără parabeni şi alţi monstruleţi nocivi, pe o super-hidratare a pielii, pe produse cât mai light de îngrijire cu care să simt că mă împac, iar efectele sunt unele mulţumitoare din punctul meu de vedere. Să ai un 2020 fain şi cu multe realizări!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.