„Fii o zână”, mi-au spus

În timp ce alte fete creșteau cu Crăiasa Zăpezii pe casetă, eu creșteam cu Vacanța Mare. Le știam toate numerele pe de rost și încă de la 5 ani făceam oamenii să râdă cu lacrimi. Știam și glume deocheate, chiar dacă nu știam ce înseamnă. Uneori le ziceam pe stradă, în gura mare și o făceam pe mama să se înroșească până în vârfum urechilor. Mi-a zis ea să nu le mai spun, că-s „prostii”, dar nu e ca și cum cineva ar fi putut vreodată stinge vulcanul din mine. Pur și simplu m-a lăsat să fiu.

live

 

Împleteam ușor și frumos părul păpușilor cu mersul la stadion, cu tata, la meciuri. Mă și îndrăgostisem de un fotbalist, îl chema Dan, era tizul meu. Mâncam bomboane și scandam din tribune laolaltă cu bărbații. Eram de-a lor.

Prin a opta îmi petreceam week-end-urile la un internet café unde erau o mulțime de băieți, așa am învățat mai bine să-njur. Ăia nu nu puteau să mă sufere că eram tembelă, dar nu-i bai, ei mi-au fost dragi mereu.

Prin liceu ascultam B.U.G. Mafia când îmi era sufletul greu și învățasem cele mai dure înjurături, așa, just in case. Pe vremea aia am început, totuși, să scriu poezii.

Scrisul m-a ajutat să-mi dezvolt partea blândă, sentimentală, visătoare. În sufletul fetelor aparent dure, de multe ori se ascund lucruri bune. Curate. Nevinovate.

Am fost o adolescentă în cel mai bun caz „tolerată”, niciodată acceptată. Eram prea rânjită, prea glumeață, prea timidă (culmea, nu?), prea a naibii dacă mă călcai pe coadă, prea incapabilă de a lega relații și prietenii. Eram toate astea la un loc, iar oamenii tind să hulească ce nu pot înțelege.Scrisul m-a ajutat să mă exprim. Să pun pe hârtie, apoi pe hârtia asta virtuală, tot ce-mi trece prin cap.

Blogul a venit ca o nevoie de a spune ce gândesc, ce simt, ce cred, fără a intra în prea multe detalii despre viața mea personală. Am aruncat mereu firimituri înmuiate-n apă, umflate, cât să amuz cu poveștile mele. Cam ca la stand-up comedy. Nimic mai mult. Scrisul pe blog sau pe facebook e o plăcere, nu e un jurnal intim. Unii au impresia că mă cunosc, dar bine de tot nu mă cunosc nici măcar eu. Sunt într-o perpetuă descoperire de sine.

Dar… „fii o zână!”, mi-au spus. Să nu mai glumesc, să nu mai critic, să nu mai fiu hateriță, să scriu mai mult, „dar de ce scrii așa mult?”. Am scris mai puțin, „dar de ce nu mai scrii?”. N-am mai glumit, „dar de ce ești așa serioasă, ai pățit ceva?”. N-am mai fost serioasă, „ah, ce naiba ești așa măscărici?”. „Îmi place de tine sensibilă”, dar „nu mai fi așa sentimentală, că lumea e rea!”

waters

 

Ah, știți ce? Nu îmi pasă. Orice om are mai multe laturi, unii aleg să își ascundă părțile mai puțin frumoase. Eu tind să fac mișto de ele. Eu sunt cum sunt, cum vreau, cum pot,  cum încerc, cum reușesc să fiu. Și scrisul mă ajută să mă șlefuiesc mai bine și mai frumos ca om.

A! Și mă înscriu și la SuperBlog, să continui să exersez.

cover_FB_SpringSB2020_1582476721

 

Vă așteptați la un articol de înscriere în care să vă spun ce e SuperBlog, eventual să vă citez și din regulament? Vă așteptați să spun cu ochii visători, în lacrimi, ce așteptări am de la ediția asta? Vă așteptați, din contră, să vă spun cum o să-i sparg eu pe toți?

Cum să spun eu ce așteptări am, când eu aflu ce urmează să zic la Gală, în discurs, în timp ce rostesc discursul, cu toate că e dinainte repetat și pararepetat prin băi, cu fixativul în mână, ori cu peria de păr?

Au fost perioade când SuperBlog-ul mi-a fost una dintre puținele constante și asta m-a ajutat. Să fiu perseverentă, să scormonesc încontinuu după subiecte și inspirație, să fiu mândră de ce iese din mâinile mele și mintea mea, să uit de probleme (pe care cu toții le avem…). Scrisul e o evadare. E o plăcere.

Mă înscriu ca să mă înscriu. Să fac ce știu eu mai bine, așa cum voi putea. Nu pot decât să muncesc și să sper.

 

maravilla

 

Vă las ceva frumos la final, ceva care m-a inspirat parțial să scriu ce am scris.

 

 

 

Foto & video: Pixabay, SuperBlog, arhivă personală, Youtube.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.