La Vie Est Belle Intensément | Lancome

Deşi mi s-a luat de atâtea versiuni de La vie est belle, trebuie să recunosc că noua variantă, La Vie Est Belle Intensément e foarte reușită, aș putea spune că e cea mai reușită după minunăția de Absolu (2014). A nu se confunda cu La vie est belle eau de parfum intense, apărut în 2015 și care are în prim plan tuberoza, prima tuberoză gurmandă, așa cum spuneau ei la vremea respectivă.

 

La Vie Est Belle Intensément

 

Aici e adusă în prim plan vanilia, parfumul fiind și el un gurmand, dar spre deosebire de cele mai recente versiuni, e mai mult fructat decât floral.

Conform fragrantica.ro, La Vie Est Belle Intensément e un parfum oriental floral, dar cel puțin în perioada lui de maximă intensitate mi se pare mai mult fructat-vanilat. Dar asta ține și de felul cum percepe fiecare om aromele.

Note de vârfbergamot, piper roz, zmeură

Note de mijlociasomie Sambac, floare de portocal, heliotrop

Note de bazăstânjenel, paciuli, rășină benzoică, vanilie, lemn de santal

Referitor la note, observăm că față de primul La vie est belle, în notele de vârf coacăzele au fost înlocuite de zmeură, iar stânjenelul (irisul) a trecut din notele de vârf în notele de bază.

În momentul pulverizării mă sufocă. Nu mai pot cu piperul roz, verde, mov, cu picățele în parfumuri. Nu îmi place piperul în parfumuri, e înecăcios, sufocant, mă scoate din sărite și parfumierii insistă să îl includă în toate parfumurile noi de parcă au descoperit apa caldă. Norocul e că acel val de piper dispare extrem de repede, lăsând loc aromelor delicioase și suculente. Zmeura de simte foarte bine, iar combinată cu vanilia (se simte din start, deși e în notele de bază) rezultă un desert divin ca o cremă dulce-acrișoară.

De reținut e că deși e un parfum dulce, nu e grețos, fierea mea nu a dat niciun semn de oboseală când l-am mirosit pe blotter și nici măcar când am îndrăznit să îl pulverizez pe piele. Pe piele miroase chiar mai bine decât pe hârtie, iar notele dulci-acrișoare lasă în plan secund notele mai greoaie. Nu pot spune că simt nota de paciuli, dar simt notele florale destul de bine mixate, nu pot să separ iasomia de floarea de portocal. Mă bucur că iasomia nu a ieșit în față, sunt deja prea multe parfumuri pline de iasomie și de trandafir, hai să lăsăm și alte arome să strălucească, nu? Ai auzit, domnul piper? :))

Nu mi se pare neapărat un parfum oriental, nu în genul lui Shalimar, în orice caz, și asta cred eu că se întâmplă din cauza zmeurei. Dar, pentru că mie îmi place acea zmeură, pot să înlocuiesc „din cauza” cu „datorită”.

Ca să rezum, La Vie Est Belle Intensément e un parfum dulce, vanilat fructat, feminin, care poate fi purtat și la temperaturi puțin mai mari. E acel dulce mai confortabil decât sora cea mare. Ca moment al zilei nu mă pronunț. Fiecare își poartă parfumul preferat când dorește. Prin intensitatea lui, aș zice că nu e neapărat un parfum pentru spații mici, birouri sau în clasă, la liceu, pentru că s-ar putea să deranjeze alți oameni.

Sticluța e asemenea primei variante, perfect finisată și cu un luciu extraordinar, calitatea fiind ireproșabilă. Singura diferență e fundița, care aici vine într-o nuanță de roz-roșu. Iar parfumul, lichidul propriu-zis, e tot de un roz intens, spre roșu.

 

La Vie Est Belle Intensément

 

E un parfum foarte intens, un singur puf e suficient pentru ca aroma să se facă remarcată printre toate celelalte din jur. De exemplu, azi purtam Libre pe gât, ca parfum principal și am vrut să încerc și Black Opium Neon și La Vie Est Belle Intensément, iar cel din urmă s-a simțit ore întregi mai intens decât celelalte. Bine, adevărul e că Libre își făcuse deja numărul, fiind aplicat cu câteva ore în urmă, dar oricum e un parfum foarte puternic și el. O să scriu cât de curând despre el, e noul meu favorit.

Siajul e mare, iar persistența e la fel. Am în jur de 6 ore de când l-am aplicat și se simte foarte bine pe mână.

Prețul e pe măsura calităților, sticla mică, de 30 ml fiind undeva în jur de 350 de lei, cea de 50 ml e aproape 500 de lei, iar varianta mare, de 100 ml ajungând la prețul de 600 de lei. Chiar peste, în funcție de magazin.

Recunosc că nu m-am așteptat să îmi placă atât de mult, eu și parfumurile dulci și gurmande suntem într-o relație complicată în ultimii 3 ani, dar chiar am avut o surpriză plăcută.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.