Sunt Scorpion, tu ce superputere ai?

Eu cred în zodii. Eu cred în numere. Eu cred în pietre pentru zodii, superstiții și tot felul de lucruri în care tu nu crezi. Eu simt ce tu nu simți, eu visez, eu văd chiar și ce nu se vede cu ochiul liber.

Eu sunt cel mai ciudat semn al zodiacului și o recunosc cu mândrie. Sunt Scorpionul tipic, nu mă scoți din ale mele nici dacă vii cu racheta, cu tunul, sau cu tancurile. Merg până-n pânzele albe, la capătul Pământului și cu un picior pe Marte pentru lucrurile în care cred.

Nu o să mă duci niciodată cu zăhărelul, crede-mă! Te las să crezi asta pentru că nu vreau să mă complic și vreau și să văd până unde mergi, dar nu mă prostești. Simt când sunt mințită, simt când mi se ascund lucruri, dar de cele mai multe ori nu o spun. Îți ofer mai multe ocazii de a-mi spune adevărul. Când „mă pogor” asupra ta cu întrebări, nu sunt curioasă. Te încercuiesc. Îmi spui tu adevărul până la urmă. Singur, singurel. Cumva o sa ajung în centrul problemei.

Sunt retrasă și nu vorbesc prea mult unde nu mă simt în largul meu sau nu cunosc, dar voi ataca atunci când mă simt limitată sau amenințată. Nici măcar nu trebuie să fie o amenințare vizibilă, eu le simt pe toate, de orice fel. Și atunci nu mă voi comporta cu mănuși. Nici nu știi ce te-a lovit. Poate crezi că-s paranoică, dar intuiția mea nu mă înșală. Atunci vei crede că sunt rea. Dar asta deja nu mai e treaba mea.

Sunt cel mai loial om pe care-l vei întâlni, dar la primul semn de trădare m-ai pierdut definitiv. Poate rămân fizic, dar nu știu să iert. Poate încerc să trec peste, că sunt un om bun, dar nu voi putea. Ai grijă de sufletul meu și vei avea cel mai bun prieten pe vecie. Sunt sarcastică și incisivă, brutal de sinceră și prea puțin romantică. Masca de gheață nu se lasă topită de sensibilitatea interioară.

N-o să mă vezi fără pietrele preferate „la purtător”, pentru că odată ce mi-a intrat ceva în cap, nu mai iese nici cu armata. Cred în puterile cristalelor, fie că e vorba despre cristalele pentru zodia Scorpion, fie că e vorba despre un alt cristal care promite să intensifice sau să amelioreze ceva.

 

Bratara-patratele-piatra-lunii-alba-p

 

Acum o vreme mi-a rămas gândul la Piatra Lunii, un cristal „feminin” ce are conotații mistice și care e benefic din cele mai vechi timpuri pentru toți oamenii, dar mai cu seamă pentru cei care deja au înclinații spre zona asta de magie, de supranatural, pentru că stimulează tocmai aceste laturi deosebite. Scorpionul, fiind deja o zodie intuitivă, misterioasă, e cu atât mai legat de această piatră absolut superbă, de un alb lăptos, cu reflexii albăstrui în funcție de lumină și mișcare (dar poate avea și alte nuanțe). Piatra Lunii sporește intuiția, emoțiile, aduce vise plăcute, uneori premonitorii. E perfectă pentru Scorpion pentru că intensifică aceste calități deja existente. Alături de malachit, e piatra fără de care nu ies din casă. Cu cât îmi e mai aproape, cu atât mai protejată mă simt. Mă calmează și îmi induce o stare de bine. Mă simt mai bună când o port.

 

Bratara-cristale-4mm-malachit-fatetat

 

Malachitul anterior menționat mi se pare că vine ca o completare a pietrei lunii, având câteva din beneficiile ei, și îl port pentru a spori protecția. Malachitul, pietricica de un verde deschis cu dungi mai închise, cu o duritate mai scăzută, are rolul de a absorbi energiile negative din jurul persoanei care o poartă, fiind nevoie să fie purificată foarte des, dar și reîncărcată energetic. Purificarea se face cu ajutorul unei soluții saline, iar reîncărcarea în lumina soarelui. Știu că sunt lucruri în care mulți nu cred în asta și e în regulă, fiecare e liber. Cu Scorpionii e mai dificil, noi nu alegem în ce să credem. Pur și simplu ne dictează intuiția. La nivel fizic, ajută împotriva răului de mișcare, stimulează digestia și se spune că îmbunătățește vederea sau calmează crampele și reglează ciclul menstrual.

 

colier pietre late carneol

 

Cel mai nou cristal pe lista mea de dorințe este carneolul (carnelianul sau calcedonia portocalie). Inițial mi-a atras atenția culoarea sa de un portocaliu pastelat, culoare pe care o prefer în ultima perioadă pentru că mi se potrivește de minune. Ulterior am aflat că e și el un cristal benefic pentru Scorpion. Iar eu, pentru că iubesc să port bijuterii pentru protecție, m-am documentat și am aflat că e o piatră care sporește respectul de sine. Cu toții avem momente în care stima de sine e mai scăzută. Dar nu numai. Asemenea malachitului, protejează împotriva energiilor negative, dar spre deosebire de el, nu necesită o purificare atât de frecventă. E o piatră a norocului, a curajului, a concentrării. Ajută și ea la diminuarea durerilor menstruale, dar ajută și împotriva acneei dacă este masată pe piele zilnic.

Concluzionând, cristalele mele preferate au cam același rol: de a absorbi energiile negative, de a impulsiona, de a spori calitățile specifice zodiei mele și de a ameliora stările fizice cu care se confruntă periodic orice femeie.

Scorpionul nu e o zodie prea maleabilă, prea exuberantă sau prea ușor de înțeles. Însă, odată ce i-ai dovedit că ești demn de încredere, vei câștiga un prieten loial care te ascultă, care e empatic și care va încerca mereu să ajute. Tocmai pentru că are și el ajutoarele lui.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Sursă foto: StoneMania

 


Un gând despre “Sunt Scorpion, tu ce superputere ai?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.