Nespus | O poveste

Dacă mă știți de ceva vreme, știți cu siguranță şi că visul meu e să scriu o carte. Am început cartea. Am început-o de mai multe ori și am abandonat-o de fiecare dată. Credeam că am găsit ideea perfectă, dar uitându-mă înapoi, realizez că acea idee nu mă mai reprezintă. Iar dacă nu scriu cu sufletul, mai bine nu mai scriu deloc. Poate nu a venit încă timpul cărții. Poate va veni cândva.

Dar lucrurile bune vin oricum și vin când te aștepți mai puțin. Când nu le cauți. Se întâmplă. Vă întâmplați. Astfel că în iunie am aflat despre un concurs ce avea ca premiu publicarea unui text într-o carte. Inițial am zis „mă bag!”, dar ideea întârzia să apară. La un moment dat s-a întâmplat ceva care mi-a dat o idee. Am început să scriu, am scris câteva rânduri și mi-am zis că n-o să meargă niciodată. Pe lângă că bătea la ochi ca naiba, nici nu mi se așezau cuvintele frumos. Am lăsat-o baltă.

Timpul a trecut, când aveam puțin timp liber stăteam la fereastră la serviciu și citeam. Și mă gândeam. Și visam. Și îmi analizam sentimentele. Îmi veneau niște idei pe care le notam numaidecât. Cuvintele curgeau ca și cum s-ar fi spart conducta sufletului. Cuvintele alea mă dureau, dar știam că erau sentimente pure. Reale. Dureros de reale.

nespus editura siono 2

Apoi a venit ideea. Din visul meu, din dorința mea cea mai mare s-a născut ideea. Am sucit-o pe toate părțile. Cum să scriu? Ce structură să-i dau? Știam una și bună: trebuia să includ acele fragmente deja notate. Cumva, povestea s-a scris singură. Nu îmi permit să detaliez ce m-a inspirat, viața mea privată vreau să rămână privată. Fiecare om care scrie se inspiră din ceva, la urma urmelor. Eu m-am inspirat din multe. Dintr-o scenă zărită într-o doară pe fereastră. Dintr-o privire. Din cerul înstelat al verii. Din durerea de a nu fi trăit o iubire de vis. Din senzația de bocanci în piept când vezi pe altcineva lângă omul drag. Cuvintele au curs cum aproape că-mi curgeau lacrimile scriind. Eu așa scriu. Dacă nu mă emoționează pe mine în primul rând, scriu degeaba. Povestea prindea contur și eram mândră.

N-avea un final. Am lăsat-o câteva zile așa până l-am găsit. Mi se părea perfect. Un mic „plot twist”, ceva la final de tot și aia a fost. Era gata. Am numit-o „Nespus”, având dublu înțeles. Protagonista îl plăcea „nespus de mult”, dar a ales să-și lase acel sentiment… „nespus”. Din teamă. Din nesiguranță.

nespus editura siono 3

Am lăsat-o câteva zile la „dospit” și apoi am trimis-o editurii Siono. A urmat apoi o corectură și am trimis-o din nou. Apoi am sperat și m-am rugat.

De Sfântă Mărie, pe 15 august, am primit mailul care mă anunța că povestea mea a fost selectată. Urma să apară într-o carte. O carte! Cu copertă și file. Tipărită. Cuvintele mele aveau să fie în brațele mele, negru pe alb. Visul vieții mele se împlinea. Nu era toată cartea scrisă de mine, dar un început e un început. Acele 6 pagini de suflet urmau să fie citite de mama, tata, alte persoane importante pentru mine…

nespus editura siono

Cartea se numește Nuanțe de piper și ciocolată – Is is what it is (atât de nimerit titlul!) și conține 27 de povești ale unor scriitori deja publicați, dar și ale unor „boboci” ca mine. Are şi o soră, Inima nu face riduri – Life happens, care conține 25 de povești.

Pe 13 octombrie a venit coletul. Am mers într-un suflet în parcarea unde urma să mă întâlnesc cu băiatul de la Sameday. Ajunsă înapoi, am sfâșiat ambalajul și mi-am luat cartea în brațe. Cartea mea dragă, cu coperta atât de frumoasă și potrivită mie (o roșcată, doi ochi verzi, o fotografă, pe undeva un colier cu ceva ce seamănă a semilună…) care găzduia povestea mea de suflet. Ce e mai bun și mai curat în mine se află în alea 6 pagini. Tot sufletul meu e acolo. Tot. Am luat cartea în brațe, am zis „puiu meu!” și mi-au dat lacrimile. Era acolo în sfârșit. Era realitate. Mândria mea.

nespus editura siono 4

Au citit-o și persoanele mele dragi. Le-a plăcut. Cuvintele lor mi-au bucurat sufletul. E atât de bine să știi că ai reușit să atingi suflete… atât de bine și de frumos…

Cărțile se pot comanda pe site-ul Siono Editura, dar și de pe eMag începând de mâine.


10 gânduri despre “Nespus | O poveste

  1. Să ne înțelegem, eu am plâns și acum, simțindu-ți emoția și bucuria. La povestirea ta, cred că, vai! Abia aștept! ❤
    Felicitări! Bucură-te, meriți 🥰🤗

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.