La douleur exquise

… iar când doare, doare. Senzația de vid vine după ce a durut tot ce putea să doară. După ce fiecare părticică din corp și suflet s-a simțit înjunghiată, arsă și călcată în picioare. După ce simți că ai fost lovit de tren și aruncat în aer, să te ciugulească ciorile… atunci vine vidul. Nu mai simți nimic. Nu mai exiști. Nu mai ai scop. Nu mai plângi. Nu știu dacă e mai rău să simți fiecare durere, sau să nu mai simți nimic. Rămâi cu privirea goală, atârnată la întâmplare de vreun obiect, mimând involuntar interesul. Dar nu ești acolo. Nu ești nicăieri, nu mai ești deloc.

M-am îmbrăcat și am ieșit din casă. Am ajuns în fața blocului și am început să plâng când mi-am dat seama că nu aveam unde să mă duc. Îmi venea să-i scriu, să mă plâng ca unei bune prietene cât de rănită sunt. Dar el era cel care mă rănise. Am umblat năucă prin oraș, simțind vântul ăla nenorocit cum îmi lipea părul de obrajii uzi de lacrimi. Nu mi-a trecut prin minte să-l prind cu ceva. Voiam doar să plec, n-aveam aer, parcă picau pereții pe mine.

O firmă luminoasă mi-a atras atenția pentru un moment: o parfumerie. Am intrat ca hipnotizată și am pulverizat pe încheietură parfumul lui. Era singurul lucru care mi-l putea aduce inapoi. Măcar în gând, serile când hainele, pielea și părul îmi miroseau a el, se întorseseră. Durerea absolută. Era, dar nu mai era…Îl simțeam în aer, dar atât. Un val de parfum am simțit în nări și un val de lacrimi amenința să-mi umple ochii.

Am ieșit și m-am plimbat fără țintă până am obosit. Până mi-a amorțit trupul de frig și sufletul de durere. Mi-am apropiat din nou nasul de încheietură, sperând, precum fetița cu chibrituri, să-l simt din nou aproape. Ca prin vis, mă revedeam în dreapta lui mergând departe… oriunde. Dar împreună.

*Foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.