J’Adore Infinissime | Dior

Eram curioasă de noul parfum lansat de Dior, J’Adore Infinissime. J’Adore mi-a plăcut mereu, n-aș zice că e tocmai genul meu de parfum, dar trebuie să îi recunosc calitățile și eleganța. Am încercat de-a lungul timpului două variante, J’Adore clasic apă de parfum și J’Adore In Joy, o variantă mai văratică și mai vioaie. Ambele sunt frumoase, dar recunosc că de la Infinissime mă așteptam la și mai mult. Și nu am fost dezamăgită, pentru că noua aromă e mult mai în stilul meu, cel puțin până la un punct.

Am primit o mostră de J’Adore Infinissime la ultima comandă Sephora și astfel am avut ocazia să îl încerc.

Note de vârfportocală sângerie, bergamot, piper roz

Note de mijloctuberoză, iasomie Sambac, ylang-ylang, lăcrămioare, trandafir

Nota de bazălemn de santal

Parfumul se deschide zemos și dulce, ușor condimentat de la piperul roz care aici nu mă deranjează absolut deloc. Piperul ăsta roz care apare în notele de vârf ale parfumurilor și îmi înțeapă nasul, aici nu prea se simte, sau e atât de bine amestecat cu celelalte note încât nu e supărător.

Faza de început nu ține foarte mult, pentru că imediat încep să își facă apariția florile și aici s-a cam pus pe pauză bucuria mea, pentru că tuberoza în parfumuri mi se pare una dintre cele mai neplăcute flori și nu pentru că ar mirosi rău, ci pentru efectul pe care îl are asupra tuturor celorlalte note. Această tuberoză e o notă uscată, care parcă pune o folie deasupra celorlalte arome din parfum, le pune în umbră. Tuberoza, pentru mine e în parfumuri precum acea cucoană bățoasă, niciodată zâmbitoare, în haină de blană și coafura tapată și fixată, care intră în încăpere și îngheață atmosfera, strică distracția și voia bună a celorlalți. Până nu pleacă, nimeni nu zâmbește, nimeni nu vorbește, se aud doar șușoteli încurcate, de teamă să nu care cumva să supere contesa care oricum îi privește pe toți de sus.

Din fericire, tuberoza iese din scenă rapid și lasă celelalte flori să se distreze. Nu mai știi care e iasomia, care e ylang-ylangul, lăcrămioarele dansează îmbrățișate cu trandafirul, e o adevărată petrecere înflorată! Lăsând gluma la o parte, florile sunt foarte bine mixate, simt pronunțat doar mirosul iasomiei pe pielea mea, iar ylang-ylangul are darul de a-i da parfumului un aer calm și plăcut (știați că ylang-ylangul poate să vă adoarmă dacă băgați nasul în el așa, netam nesam?).

Lemnul de santal mie mi se pare specific parfumurilor masculine, dar văd că nu dă aerul ăla greoi parfumului, ci mai degrabă îl ajută să vireze un strop către oriental, iar asta e foarte bine pentru mine, iubesc parfumurile orientale.

J’Adore Infinissime e un elegant și un prețios, prin urmare îl văd purtat de femei delicate, feminine, nu neapărat vestimentar vorbind, ci mai degrabă ca personalitate. Nu îl văd purtat în cluburi, ci mai degrabă în restaurante sau adunări discrete, nu îl văd purtat vara, ci toamna, cu ținute în culorile frunzelor, eșarfe pufoase și botine delicate. Nu cred că femeia care îl poartă trebuie să aibă o vârstă anume, îmi pare suficient de jucăuș pentru o fată tânără și visătoare, dar și suficient de matur pentru o doamnă elegantă, într-un sacou purtat cu o broșă mare.

Sticla e superbă, iar acele inele aurii care parcă au „scăpat” din capacul parfumului inițial cred că sugerează și o ușoară relaxare, inițialul J’Adore fiind puțin mai rigid pentru mine, pe când Infinissime e mai aerisit, mai drăgălaș… sau așa îl simt eu. Păstrând eleganța, desigur, prin „relaxare” nu înțelegem „delăsare”.

E un parfum puternic, suficient de puternic încât să se simtă, dar cât să își păstreze rafinamentul. Nu e o bombă olfactivă, nu are un siaj fantastic, e mai degrabă discret, nu șochează.

Persistența e bună, recunosc că nu am avut timp să-l verific data trecută când l-am folosit, dar câteva ore bune se păstrează pe piele.

Prețul e mare, dar dacă vă doriți un parfum de o eleganță „infinissimă” și, evident, buzunarul nu are dinți, cred că merită. Costă 545 lei (50 ml) sau 768 lei (100 ml), apă de parfum.

Foto: Pixabay, Pinterest


2 gânduri despre “J’Adore Infinissime | Dior

  1. Lovely! Nu am mai avut rabdare sa fac in dimi asta cafeaua, intai m-am parfumat cu articolul tau. Continua sa scrii despre parfumuri ca o faci extraordinar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.