Oameni care iubesc prea mult

Am cunoscut o bătrână care căuta prin gunoaie și umbla pe străzi murdară, vorbind singură. „Nebuna” o strigau cu toții și unii chiar o întărâtau sau aruncau cu castane în ea. Dar „nebuna” a fost cândva o fată care s-a îndrăgostit. Ce păcat e ăsta, să iubești? Ce păcat să fie cel mai pur dintre sentimente? Se pare că a fost. Familia nu i-a acceptat amorezul, iar ea a înnebunit.

Unii oameni iubesc prea mult. Total, profund, infinit. Atât de mult, încât se confundă cu însuși sentimentul. Devin iubire. Iar când le iei iubirea, devin nimic.

person

Când cunoști sentimentul suprem, ce mai ești fără el? Ce-aș rămâne fără? Mi-a trecut prin minte cum ar fi… aș ajunge, poate, una dintre acele bătrâne demne, despre care se spune că au iubit o dată prea mult… și de atunci deloc. Cum să întineze amintirea iubirii supreme alegând apoi o alta, infinit mai mică, mai neînsemnată? Aș deveni o bătrână care, precum Visătoarea din Ostende, ar sta la fereastră, visând la zilele când îl aștepta și el chiar venea. Vezi tu, eu nu m-aș opri niciodată din așteptat. Așteptarea ar deveni însăși viața. Dar el n-ar veni, pentru că a ieșit din scenariu, creându-și propria piesă în care eu n-aș mai fi celălalt personaj principal. Aș rămâne unica protagonistă a propriei drame. Așteptând nimic pentru totdeauna. Tic tac. Tic tac.

Când ai avut totul, cum să te mulțumești cu nimic? Pentru că orice altceva în afară de iubirea absolută e nimic.

N-aș înnebuni. N-aș mai fi.

Foto: Pixabay


2 gânduri despre “Oameni care iubesc prea mult

  1. Foarte frumos articol! Ai surprins și descris minunat o realitate și a zilelor noastre. Am cunoscut bunici care s-au iubit atât de mult, încât cel care a supraviețuit s-a stins și el la scurt timp după partenerul său. Dar și tineri, care aleg să rămână singuri după o mare iubire, care s-a încheiat abrupt. Primii despre care zic sunt mai mult ei, adică bunici care se duc repede după soția pierdută, iar tinerii, mai mult fete, ce fie se retrag la mănăstire, fie trăiesc în lume, dar singure. Mulțumesc pentru gândurile împărtășite! 💕

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.