„Panderoba” toamnă-iarnă 2020

Dacă v-aș spune că toată starea de urgență am dus-o cu două pulovere și două perechi de colanți, ori ați râde, ori ați zice că sunt nebună, deci nu vă mai spun. O țin pentru mine, așa…

O dată cu reînceperea serviciului, în aprilie, apoi cu măsurile de relaxare din mai, am început să îmi doresc mai multe haine, mai multe cosmetice, poate și o vizită la salon, o pereche de sandale… dar cum aceeași stare de urgență m-a lăsat, cum i-a lăsat pe mulți alții, cu găuri prin buzunare și greieri pe carduri, se impuneau în cuibul Dănuțesc măsuri de relaxare, dar făcute cu cap.

Schimbarea obiceiurilor vine din conștientizare

Pandemia m-a învățat, pe lângă lucrurile pe care le-am învățat cu toții – că viața e scurtă, sănătatea e importantă, ai grijă de tine și altele – că nu e momentul pentru excese tocmai pentru că nimic nu mai e sigur. Niciodată nu a fost nimic sigur în ceea ce privește viața, dar în contextul unei pandemii, cu atât mai important e să fim chibzuiți.

Astfel că mi-am schimbat modul de gândire în ceea ce privește cumpărăturile de orice fel și nu m-am mai aruncat cu capul înainte. Chibzuința vine și cu maturizarea și conștientizarea nevoilor și separarea lor de plăceri și mofturi, nu e neapărat legată de buget și pandemie.

Chiar dacă, de exemplu, de Black Friday aș umple coșul virtual până la refuz, trebuie să fiu conștientă că unele dintre produse nu îmi sune neapărat necesare sau, cel puțin, nu ACUM.

Nu e momentul pentru a-ți face iarna car și vara sanie

Chiar dacă valul de reduceri e de nivelul unui tsunami, eu știu din experiența verii trecute că poate nici la anul nu văd marea, deci ce utilitate ar avea încă un costum de baie? E roz și la jumătate de preț? Așa… și? Am două costume de baie, dacă scotocesc bine s-ar putea să fie chiar trei, pot să îmi justific achiziția, mai ales când situația e de așa natură că nu se știe până unde avem voie să ieșim luna viitoare, dar până la vară?

Îți faci un moft? Fă-o cu cap!

În locul unui costum de baie, prefer să-mi cumpăr un articol util, dar care nu e pe lista de necesități. Un palton de calitate pe care mi l-am dorit ani de zile, de exemplu. Un palton clasic nu se demodează niciodată, iar dacă e cumpărat de Black Friday, cu un discount gras, cum să nu te bucuri? Cui nu îi place să cumpere îmbrăcăminte la reducere?

Combinarea hainelor deja existente în garderobă cu elementele noi

Să luăm ca exemplu același palton. Îl combinăm cu unul dintre puloverele de anul trecut și obținem o ținută nouă, frumoasă și colorată. Puloverul Answear portocaliu pe care l-am purtat o iarnă întreagă și care la prima adiere de toamnă m-a așteptat cumințel să-l scot din dulap, am descoperit că se potrivește de minune cu paltonul verde pastel pe care l-am cumpărat de curând.

pulover answear 1

Cumpărături în funcție de stilul personal

E crucial, mai ales acum, să fim sinceri cu noi înșine. Să ne privim în oglindă, să privim în garderobă şi să stabilim care sunt elementele, croielile, nuanțele care ne fac să ne simțim și să arătăm bine. De exemplu, eu ador albastrul. Dar nu mă pot apropia de el, nu îmi place cum îmi vine combinat cu nuanța tenului și a părului. Am stabilit acum o vreme că nuanțele care mă complimentează cel mai bine în partea superioară a corpului (deci nu vorbim despre pantaloni) sunt nuanțele de portocaliu-cupru, roșu, verde, rozul pastel și nemuritoarele alb și negru. Și, de-atunci, rar ies din zona asta.

O dată ce am stabilit asta, pornesc la vânătoare, dar doar când am nevoie de ceva. Vine Black Friday? Ok. O văd nu ca pe un prilej pentru a cheltui niște bani, ci pentru a verifica ce îmi lipsește din garderobă, și a o completa cu elemente cumpărate cu un preț mult mai bun decât în mod obișnuit.

Coșul meu de Black Friday?

jeans medicine 1

Am slăbit mult în ultima perioadă, o pereche de blugi clasici, cu un număr mai mici, îmi sunt mai mult decât necesari. Sunt potriviți și pentru a ieși la plimbare (până la ora 23, domnu polițist!) și pentru serviciu, merg purtați și cu puloverul portocaliu din dulap și cu puloverul verde pastel care le ține companie în coșul de cumpărături, dar și cu ghetele pufoase pe care le-am cumpărat sezonul trecut și care mi-au ținut picioarele fericite și calde.

pulover medicine

Chiar dacă geanta mea roșie contrastează puternic cu paltonul verde și ador lucrul ăsta, mi-aș dori o geantă simplă, neagră. Nu scumpă, pentru serviciu nu am nevoie de lucruri scumpe, iar în oraș… dude, e pandemie, n-ai unde să ieși, iar apropiații nu te vor „evalua” niciodată în funcție de prețul poșetei.

geanta hailys

O eșarfă sau un șal portocaliu-cupru în jurul gâtului și gata ținuta perfectă pentru o dimineață rece de toamnă, chiar și de iarnă, până trecem la artileria grea, adică Jecu’. Vă amintiți de Jecu’, nu? Nu-i nimic, vă amintesc eu. By the way, toate hainele despre care am zis se potrivesc de minune și cu el. Când faci alegeri potrivite, nu trebuie să îți mai faci probleme că nu ai cu ce te îmbrăca, sau că nimic nu merge cu nimic.

ghete answear
outfit

N-am nevoie de foarte multe haine. Am nevoie doar de hainele potrivite. Iar dacă sunt la reducere, e perfect. Și dacă tot am fost fată cuminte, pot să-mi iau și o cămașă de noapte? Pot? Pot? Dacă tot ne țin prin case, măcar să avem ținute corespunzătoare!

camasa de noapte undiz

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Foto: Answear, arhivă personală.


3 gânduri despre “„Panderoba” toamnă-iarnă 2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.