Eternity Air for men | Calvin Klein

„𝑰 𝒄𝒂𝒓𝒓𝒚 𝒚𝒐𝒖𝒓 𝒉𝒆𝒂𝒓𝒕 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒎𝒆
(𝑰 𝒄𝒂𝒓𝒓𝒚 𝒊𝒕 𝒊𝒏 𝒎𝒚 𝒉𝒆𝒂𝒓𝒕)
𝑰 𝒂𝒎 𝒏𝒆𝒗𝒆𝒓 𝒘𝒊𝒕𝒉𝒐𝒖𝒕 𝒊𝒕
(𝒂𝒏𝒚𝒘𝒉𝒆𝒓𝒆 𝑰 𝒈𝒐 𝒚𝒐𝒖 𝒈𝒐, 𝒎𝒚 𝒅𝒆𝒂𝒓)
…”

E. E. Cummings

Eternity pentru femei, creat în 1988 ca un tribut adus căsătoriei lui Calvin Klein, este un imn al valorilor eterne: iubirea, familia, pacea.* Parfumurile Eternity au apărut mereu în pereche apoi, for him and for her.

Eternity Air for men, apărut în 2018, în primăvară, este un parfum aromatic, acvatic, senin, curat. L-am mirosit prima dată pe 14 martie 2018 la un training și m-a cucerit. E un lucru clar: parfumurile bărbătești Calvin Klein îmi plac mult mai mult decât cele pentru femei. Cu acelea pur și simplu nu rezonez, nu mi se potrivesc absolut deloc. Pe cele masculine le-aș purta oricând.

Îmi amintesc și acum ce impresionată am fost de reclama primelor Eternity. Un clip ce vorbește despre iubire, simplitate, familie. Văzând clipul, am știut că asta e tot ce îmi doresc de la viață. Atât de simplu și uneori atât de greu de obținut. Cum mi-a spus cineva, „simplu e tot ce caută omul. Să râdă, să aibă o mână să o țină. Nu mașini, castele. Simplu.” și asta m-a lovit fix unde trebuia, pentru că așa simțeam și eu.

Note de vârfnote marine, note ozonice, boabe de ienupăr, mandarină

Note de mijloclavandă, măr verde, frunză de violetă

Note de bazăalge, ambergris, patchouli**

Deși piramida olfactivă e oarecum complexă, parfumul nu e complicat, din contră, e simplu ca o adiere. E ușor ca un fulg. E frumos ca o zi senină de vară.

Începutul e dur, marin, apos spre citric și nu e partea mea favorită. Chiar m-am temut că va rămâne acea notă acvatică – citrică (cam ca o coajă de mandarină, așa o percep eu) pe pielea mea, pentru că mie mi se pare destul de greoaie. Dar nu. Dispare în câteva minute făcând loc buchetului de arome. Nu le simt individual, dar combinația lor e delicioasă.

E oarecum fructat, dar cu bun simț, pentru că e temperat de lavandă, iar frunza de violetă cred că îl păstrează într-o zonă elegantă. Asta îmi inspiră violeta de obicei în parfumuri: eleganță. Pe de altă parte, mărul nu îl lasă să devină prea matur, ci îl menține într-o zonă lejeră. Dacă vreți, parfumul e un rege, dar nu un rege pe tron, ci pe un vas de croazieră. Își menține statutul, dar neîmpovărat de greutatea coroanei (a se citi „greutatea îndatoririlor”).

Notele de bază nu le simt nici pe ele individual și chiar mă bucur, pentru că v-am mai spus că nu sunt fan patchouli și simt eu așa că nici algele n-ar fi preferatele mele.

Intensitatea nu e uriașă, dacă e aplicat pe mână se simte în momentul în care mă mișc, dar nu lasă dâră o oră în urma lui. Nu știu dacă ăsta ar fi un lucru bun sau rău, fiecare îl percepe în felul său. Dacă mă întrebați pe mine, prefer parfumurile bărbătești care mă doboară, care îmi rămân pe piele, pe păr, pe haine. Dar dacă Eternity Air ar fi așa, de ce s-ar mai numi Eternity Air? E un parfum delicat, prețios, aerisit, dacă ar fi avut siaj uriaș și persistență de 18 ore, n-ar mai fi avut sens.

Nu îl văd purtat la o petrecere sofisticată, mi se pare mai mult un parfum de zi, de vacanță, chiar și pentru serviciu. E prea liber pentru a-l închide seara într-un restaurant sau într-un club. Dar, desigur, sunt doar sugestii. Fiecare simte parfumurile în felul său.

Prețul e decent, 260 de lei pentru 50 ml și 342 lei pentru 100 ml (pe Sephora).

E un parfum simplu, frumos, aromat, masculin, perfect pentru perioada caldă. Exprimă libertate, libertatea aia frumoasă. Simplă. Senină.

*Informații preluate de pe fragrantica.com

**Note: fragrantica.ro

Foto: Pixabay, arhivă personală

Video: youtube


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.