Cum o hală te ajută… să ajuți

Duminica trecută am făcut puțină ordine în dulapul cu haine. E o tradiție pentru mine, fac asta de două ori pe an, primăvara și toamna. Mereu descopăr, printre hainele pe care le port frecvent, acele haine care ori mi-au rămas mici, ori mari, ori au fost cumpărate din exces de zel, deficit de bucurie sau din cauză de reduceri impresionante. Sunt haine pe care nu le-am purtat niciodată, au eticheta pe ele de ani de zile și mă îndoiesc că le voi purta vreodată, dar nici nu mă îndur să mă despart nici de ele și nici măcar de cele care din diverse motive nu mi se mai potrivesc. Motivele sunt multe. Ori am investit destul de mulți bani în ele, ori țin minte că pe unele le-am purtat în momente dragi, ori, pur și simplu, sper în van că le voi mai îmbrăca.

De data asta mi-am făcut curaj și am hotărât să mă despart de ele. Trebuie să învățăm să renunțăm la lucrurile (și nu numai) care nu ne mai aduc nici bucurie și nici nu ne mai sunt utile, curățarea asta a spațiului și totodată a sufletului ne face bine. Țin minte că discutam cu prietena mea acum ceva vreme despre o organizație care colectează haine donate de cei ca mine, care au prea multe, și le donează celor mai puțin norocoși. Îmi povestea cum o dată la câteva săptămâni merge ca voluntară într-o hală imensă unde alături de alți oameni inimoși sortează hainele (și nu numai) primite de la donatori pentru a le trimite către nevoiași. Nu mă așteptam ca oamenii să doneze, totuși, atât de mult. Poate că omenirea mai are totuși o șansă.

Mi-am amintit de hainele mele pe care i le-am dat prietenei mele pentru organizația respectivă și m-am gândit de ce nu face nimeni asta aici, în orașul meu. E un oraș mic, oamenii își dau ei între ei câte ceva, nu stă nimeni să organizeze acțiuni de prea mare amploare. Și totuși văd zilnic prin curți copii cu picioarele goale și burți la fel, copii cărora nu are cine să le șteargă nasul, să le spună o poveste sau măcar o vorbă bună. Copii care mănâncă ciorbă cheală făcută pe plită și adorm sub pături vechi și pătate. Lor nu le dă nimeni, pentru că noi, ăștia îmbuibați, ne dăm noi între noi hăinuțe pentru copii, haine pe care probabil le vor rămâne mici înainte să apuce să le poarte.

Mi-ar fi plăcut să pot ajuta mai mult. Mintea mi-a zburat instant la un scenariu în care eu aș fi inițiatoarea unui astfel de proiect la nivel local. Oare ar avea succes? De ce nu? Aș face publică o astfel de inițiativă, aș contacta persoanele publice și le-aș ruga să ajute. Din zece oameni dacă ajută doi, tot e ceva. Voluntari s-ar găsi, de cele mai multe ori omul simplu e mai săritor. Și, poate, la un moment dat, aș putea să apelez la o companie care să construiască o hală și așa aș avea un loc din ăla imens unde voluntarii ar fi ca niște albinuțe în stup pentru a ajuta copiluții ăia și familiile lor mai puțin norocoase.

De exemplu, o hală industrială Frisomat, de la compania belgiană cu o experiență de peste 40 de ani în construcția halelor industriale pre-proiectate din oțel laminat la rece. Având 14 filiale pe tot globul și peste 450 de angajați și peste 40.000 de hale construite, Frisomat sărbătorește 25 de ani și în România. Și e într-o continuă dezvoltare!

Frisomat nu doar produce, ci şi proiectează, livrează și montează halele industriale. Începând în 1978 de la un singur tip de hală, cea semirotundă din oțel, astăzi construiește trei tipuri de hale: semirotunde, hale cu acoperiș în două ape la 10° și hale cu acoperiș în două ape la 22° (acestea oferind un maximum de spațiu).

De ce aș alege o hală depozitare de la Frisomat dacă aș începe un astfel de proiect?

Frisomat e o companie cu TRADIȚIE. Ei fac hale, la asta se pricep și o fac foarte bine. Nu aș alege niciodată să lucrez cu oameni care produc mobilă, blugi și balsam de buze. Când vrei un proiect serios te bazezi pe companii serioase, nu te arunci să testezi tot ce e nou și care aparent, dar doar aparent promite marea cu sarea. Alegi opțiunea cea mai sigură: o companie care oferă un raport calitate-preț avantajos și îți oferă și expertiză, posibilitatea de a-ți personaliza proiectul (practic, ai o amprentă de pus asupra sa) și rapiditate. Fie că îți dorești o hală pentru depozitare (produse sau cereale, de exemplu), un hambar, supermarket sau să combini o hală cu un spațiu de birouri, există soluții.

Posibilitatea de a optimiza proiectul. Clientul își poate alege o hală izolată sau neizolată, un anume tip de acoperiș, sau soluția perfectă pentru a avea mai multă lumină naturală. În plus, halele sunt ușoare și totuși solide, iar tot procesul (de la producție până la montaj) decurge cu rapiditate.

Controlează fiecare etapă a proiectului și sunt alături de clienții lor începând de la cercetare până la serviciile post-vânzare.

Colaborează cu cercetători de top, astfel reușind să inoveze încontinuu. De exemplu, reușesc să obțină o economie de 30% de oțel, construcțiile fiind totuși rezistente și sigure.

Jumătate din energia consumată în procesul de producție provine de la panouri solare. Având în vedere economia de oțel, transportul inteligent și deșeurile reduse la minimum, cred că e clar că putem vorbi și despre SUSTENABILITATE. În plus, oțelul este 100% reciclabil.

Având în vedere cele spuse mai sus, dacă aș avea posibilitatea de a porni un proiect de suflet care să se dezvolte atât de frumos încât să am nevoie de o hală, cu siguranță aș alege o hală Frisomat. Sunt genul de om care preferă siguranța. Nu agreez riscurile și mersul cu capul înainte. Îmi place, la fel ca oamenilor ce formează această companie, să cercetez, să analizez, să fiu sigură de fiecare pas. Îmi place inovația, dar nu inovația de dragul inovației (adică nu lansezi același produs, cu ambalaj schimbat, drept un produs nou), ci pentru a crea lucruri mai bune și mai durabile și cu un impact negativ cât mai mic asupra mediului. Inovația cu accent pe calitate și sustenabilitate.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.


Un gând despre “Cum o hală te ajută… să ajuți

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.