Cel mai de preț cadou

Există o femeie care ar trebui să se apropie, pentru orice om, de importanţa pe care o are propria mamă. Ca sentiment. Acea femeie e soacra. Câteva sprâncene sunt sigură că se vor ridica, dar eu nu văd relaţia cu soacra aşa cum e prezentată în filme și bancuri. Da, e amuzant, dar real vorbind, soacra ar trebui să fie pentru noi un soi de a doua mamă. Și asta pentru că a dat naștere omului pe care îl iubești. L-a hrănit. L-a crescut. L-a educat. Datorită ei, el e ce în prezent. Cu defecte și calități, omul iubit e lumea ta, iar acel om iubit e copilul acelei femei. Invers vorbind, soacrele ar trebui să înțeleagă că o persoană îl face fericit pe-al ei copil. Să vrea să ajute, să protejeze. Mergând mai departe, acea persoană e celălalt părinte al nepoților. Și ce bunică nu își vrea nepoții fericiți?

De aceea acord o mare importanță relației cu soacra și mi-am dorit mereu să am o soacră care să mă accepte și să mă îndrăgească. Iar dacă îți dorești ceva foarte mult și proiectezi acea dorință în Univers, Universul îți zâmbește și îți oferă ce ți-ai dorit. Dar asta nu înseamnă că trebuie să stai cu mâinile în sân și să aștepți să-ți pice din cer, pentru că lucrurile nu funcționează așa.

Eu nu mi-am cunoscut încă viitoarea soacră, nici nu aveam când. Relațiile potrivite evoluează uneori atât de rapid și atât de frumos încât nu ai timp. Ea locuiește departe de noi și, având în vedere perioada actuală, nu am reușit să o vizităm și nici ea nu a reușit să vină. Dar, deși ne-am văzut doar în fotografii, ne-am îndrăgit din primele momente. El i-a vorbit despre mine, eu am insistat să-mi vorbească mult despre ea, despre copilăria lui și modul cum a fost educat. Boacăne, militării coborâte din pod, momente importante sau momente triste… să mă aducă un pic mai aproape de familia sa. Să mă facă să mă integrez mai ușor, să simt că sunt de-a lor. Numai cu înțelegere, bunătate, deschidere și multă dragoste poți câștiga un om pentru totdeauna. Capriciile și mândria nu fac decât să distrugă. Așa că, dacă mama lui făcea altfel mâncarea, prefer să îl întreb ce anume era diferit și, poate nu chiar mereu, dar măcar din când în când, să încerc să recreez acel fel de mâncare așa cum i-l pregătea ea în copilărie. Orgoliile de genul „taci și mănâncă așa cum îți fac eu” nu își au rostul. Prefer să las de la mine pentru binele amândurora.

Mi-a spus într-o zi, într-o doară, că mama sa mi-a admirat într-o fotografie inelul din argint cu piatra lunii. M-am bucurat. Acel inel e bijuteria mea de suflet, e mai ceva un talisman pe care îl port zi de zi de când l-am cumpărat. L-am ales, mi l-am dorit, l-am analizat, l-am admirat, am așteptat și i-am dat roată mult timp până l-am comandat. Iar de atunci am fost de nedespărțit. Ah, nu! Mint cu nerușinare! O perioadă nu l-am purtat. Au fost acele câteva zile când l-am cunoscut pe el și, de teamă să nu creadă că sunt logodită și să nu mă mai abordeze în vreun fel… l-am lăsat acasă. Dar nu s-a supărat și am reluat relația noastră specială om-inel imediat ce s-au dat cărțile pe față și s-a legat o relație de vis. Dar iată că același inel devine admirat și de mama lui.

Nu ar fi prima dată când stârnește pasiuni. Anul trecut, cea mai bună prietenă mi-a trimis un mesaj în creierii nopții că nu reușește să găsească postarea în care vorbeam despre el. Că vrea și ea. Din păcate nu era disponibil, dar imediat ce ea a uitat și a revenit în stoc, i l-am făcut eu cadou. Surpriza mea a fost cu atât mai mare cu cât știam că ea de obicei nu poartă argint. Dar poți să te joci cu pasiunile oamenilor? Îți pică în cel mai surprinzător moment, pe cel mai surprinzător obiect. Sau persoană, he he! Nu mai spun că apoi și-a cumpărat și brățări și un colier și s-a mirat cum de nu a îndrăgit ea argintul până atunci…

Zilele trecute a început să îmi dea târcoale o idee și cred că voi reuși să fac din nou o surpriză plăcută. Mereu mi-a plăcut să surprind oamenii. Mă hrănesc cu bucuria lor, dar nu în modul negativ, nu sunt vampir energetic, parol. Îmi place să bucur oamenii și, bucurându-i pe ei, îmi umplu și eu sufletul. Urmează să ne cunoaștem, în sfârșit, eu și doamna mamă a lu’ iubitu’. O regulă de bun simț spune că ar trebui să îi ofer ceva când merg prima dată în casa ei. De ce să nu fie acel inel? Ba mai mult, aș plusa și aș completa cadoul și cu o pereche de cercei din argint cu aceeași piatră.

Bineînțeles că nu îi cunosc măsura pentru inel, dar aș alege una de mijloc, cum ar fi 8 (eu însămi purtând un 8). Iar dacă nu i se potrivește, magazinul online va înlocui produsul cu unul potrivit. Eu am comunicat excelent cu ei când mi-am ales propriul inel, astfel că nu îmi fac niciun fel de problemă. Toate au o rezolvare.

Când aleg un cadou pentru un om drag, caut, investighez mai ceva ca Sherlock Holmes până găsesc ceva care să bucure. Nu îmi plac cadourile de complezență. Există, desigur, și astfel de situații, dar sunt puține. În general cumpărăm cadouri pentru oamenii apropiați. Dacă nu ați cunoscut un scorpion veritabil până acum, aflați că noi reținem orice detaliu și, pornind de la un firicel mic facem niște conexiuni de te doare capul și tot aflăm ce e de aflat. Astfel am reușit performanța de a face numai cadouri care au fost apreciate.

Analizez felul de a fi. Culorile pe care le poartă. Nuanța ochilor, nuanța părului. Hainele. O frază pe care au spus-o acum nu știu cât timp. Un loc pe care îl îndrăgesc. Mă leg de orice detaliu legat de oameni și am reușit să smulg zâmbete și, uneori lacrimi de bucurie din ochii lor. Asta e răsplata mea. Bucuria lor.

În general caut lucruri deosebite, fie că e vorba despre cosmetice sau bijuterii. Dacă e vorba despre cosmetice, aleg branduri prietenoase cu natura, dar care au în același timp produse eficiente. La bijuterii, deși e mai greu, prefer să aleg un brand cu produse ieșite din comun sau simple și curate, de calitate. Nu apreciez gablonțurile în general, prefer un metal pe care să mă pot baza. Inelele nu le scot de pe degete ziua, deci nu vreau să se deterioreze după câteva purtări. Iar ce nu îmi doresc pentru mine, cu siguranță nu mi-aș dori nici pentru o femeie dragă.

Inelul meu e special. Îmi dă un sentiment din alte vremuri, e la granița dintre stilul inelelor de odinioară și inelele orientale sau, poate așa îmi place mie să mi-l imaginez. La urma urmei, mai contează și cum percepem lucrurile, nu numai cum sunt ele de fapt. Fiecare are o altă viziune asupra lucrurilor din jur. Putem merge unii lângă alții pe trotuar, să vedem același lucru, dar în mintea noastră să avem universuri diferite. „Unii oameni simt ploaia, alții doar se udă”, spune o vorbă înțeleaptă. Deci, contează însemnătatea pe care noi o dăm lucrurilor.

Aștept. Aștept să ajungă cadoul pentru mama iubitului meu. Aștept ambalajul deosebit, gata pentru a fi oferit. Aștept să văd bucuria din ochii săi. I-am compus deja un mesaj pe care îl voi scrie pe o hârtie prețioasă și îl voi atașa cadoului. El nu va ști de acest mesaj. Va rămâne între noi. Fetele.

„Ați oferit lumii cel deosebit om. Cel mai bun și mai iubitor, capabil să-mi alunge norii și să mă facă să zâmbesc în mijlocul furtunii. Trebuie să fi moștenit de undeva aceste valori și calități. Vă ofer acest dar, însă uitându-mă în ochii iubitului meu, simt că eu am primit cel mai de preț cadou.”

Acest articol e fictiv și a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.


3 gânduri despre “Cel mai de preț cadou

  1. Misto rau abordarea! Nu cred ca s-a gandit nimeni la soacra! Si eu sunt norocoasa cu ea, este f blanda și are un suflet atat de bun!

    1. Multimesc! 🤗 Tocmai de-asta am sperat sa dau lovitura, la soacre de obicei nu se gandesc oamenii si am zis ca e original cel putin.
      Ah, ce norocoasa esti! In articol (desi povestea e fictiva) mi-am expus parerea sincera, chiar cred ca soacra ar trebui sa fie o a doua mama, iar nora/ginerele sa fie privit ca un alt copil. Sper sa-mi dea Dumnezeu o soacra asa cum o visez eu. ❤️ Cum se zice la voi? Inshallah! 🙏❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.